maanantai 24. marraskuuta 2014

Kimmon kisat 23.11.

Nyt on mun osalta tän vuoden ekat ja vikat aluekisat takana ja oon kyllä tosi tyytyväinen itteeni sekä erityisesti hevoseen! :)

Eilen oltiin Nitan kanssa siis Kimmon tallilla järjestetyissä alue-estekisoissa, joissa hypättiin seuraluokka 80cm sekä alueluokka 90cm. Mua jännittää kisat muutenkin joka kerta tosi paljon eikä tätä tilannetta auttanut yhtään se, että viimeks oon hypännyt alueluokkia toukokuussa 2013 Winskin kanssa tai se, että tämän ratsun kanssa on hyppykertoja takana hurjat kaksi.. Yrittämään kuitenkin piti lähteä, eihän siinä mitään voisi hävitäkään!


Ensimmäinen epätoivon hetki tuli kasikympin verkassa. Lauantain viimeistelyreeni meni ihan suoraan päin persettä ja Laura joutui ratsastamaan Nitan loppuun kun mulla ei onnistunut mikään. Verkassa sitten sama meno tuntui jatkuvan ja tamma päätti olla liikkumatta mihinkään ja jäi vaan jumittamaan kentän keskelle..... Laura antoi mulle sit raipan käteen ja sit alkoi meno sujumaan jo paremmin vaikkei raippaa tarttennutkaan käyttää. Sileellä verkkaaminen ei kyllä lähtenyt yhtään mutta verkkahypyt meni ihan superhyvin!


Oltiin verkkaryhmämme vikoja ja jouduttiin aika paljon oottelemaan ulkona. Tein ulkona kävellessä koko ajan hommia että Nita ei luulisi hommien loppuneen. Radalle päästiinkin suht nopeasti ja se oli ohi vielä nopeammin! En osannut edes jännittää, kun oli niin kiva päästä kisaamaan ja luotto hevoseen oli sen verran vahva. Rata meni sitten kaikinpuolin hyvin! Nita oli ihan superkuuliainen ja rento sekä koko radan ajan oli rauhallinen eikä keittänyt missään vaiheessa yli. Ainut moka mikä radalla tuli niin oli ihan mun oma töppäys. Sarjalle tulin valmiiksi jo vähän vinosti ja en osannut korjata oikeaan suuntaan vaan luisuttiin b-osalta ohi. Otettiin sitten uusi lähestyminen kokonaan ja loppurata sujuikin tosi mallikkaasti ilman probleemia!Oli kyllä niin huojentunut ja hyvä olo tuon jälkeen etten osannut sitä edes sanoiksi pukea. Mua ei harmittanut kielto tippaakaan, sillä se oli mun moka ja Nita ei ottanut siitä yhtään itseensä vaan jatkoi tosi hyvällä fiiliksellä loppuun asti. Olin niin onnellinen kun tamma oli niin hyvin kuulolla ja rauhallinen, eikä ollut missään kohti ollenkaan mun apuja vastaan vaan teki juuri miten kuuluikin. Nita pääsi sitten hetkeksi vielä talliin syömään heiniä ennen ysikympin verkkaa.

Olin jo henkisesti varautunut kuumaan ja vähän haastavampaan ratsastettavuuteen, sillä viimeksi kaksi luokkaa hypänneenä toinen luokka oli ollut ihan erilaista kuin hyvinmennyt eka. Ja vielä mitä! Nita oli heti verkan alusta asti hyvin kuuliainen eikä ollut tietoakaan että se olisi ollut liian kuuma tai vaikea. Se toimi sileälläkin moitteettomasti ja hyppyjä ei tarvittu ottaa kuin kolme yhteensä koko verkan aikana. Ja näillä päästiin lähtemään erittäin hyvillä mielin radalle!

Rata meni sitten kaikinpuolin kivasti jälleen. Vaikka muutama paikka olikin vähän hakusessa, jaksoi Nita pienestä väsymyksestä huolimatta tsempata tosi hyvin ja tuntui tosi hyvältä koko radan ajan. Taas onnistuin mokaaman itse yhden lähestymisen perusradalla kääntämällä himpun liian myöhään ja samalla unohdin ratsastaa laukkaa eteenpäin jolloin tultiin niin surkea lähestyminen että puomi tuli matkaan. Mitään sen kummoisempia virheitä ei radalla tullutkaan ja niin oli kisat meidän osalta ohitse!Päivän saldona siis ihan superkiva, kiltti ja reilu hevonen sekä muutama kuskin oma moka. Oon kuitenkin ihan tosi tyytyväinen etenkin Nitaan mutta myös itseeni, kun onnistuin ratsastamaan radat suunnitelmien mukaan jännityksestä huolimatta. Tää oli mulle kullanarvoinen kisakokemus päästä ratsastamaan vähän vaikeammalla hevosella, jonka kanssa pitää tehdä vähän muutakin kuin vaan laukata kohti esteitä. Suuret kiitokset Lauralle hevosen lainasta sekä noista parista estetreenistä! Toivottavasti mun ja Nitan treenit jatkuisivat vielä tulevaisuudessakin :)


8 kommenttia

 1. Oot kyllä ihan huippu kun osaat olla noin ilonen kisasuorituksista ja PITÄÄKIN, sillä hevonen ei ole automaatti, eikä todellakaan anna mitään ilmaiseksi. Oli mukavaa katsoa kuinka kisoissa keskityit ja ratsastit niin kuin oltiin sovittu, vaikka treeneissä niin itsepäinen olitkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih niimpä! Mä tosissani tsemppasin, oli tosi kyseessä niin piti ottaa tosissaan. Ja kyllä, mä olen tästä vielä loppuvuoden onnellinen kun sain itteni pidettyä kasassa noitten ratojen ajan! :)

   Poista
 2. Hienosti meni! :) Osaisinpa itsekin ratsastaa noin eleettömästi.

  VastaaPoista
 3. Katselin tuolta Lauran blogin puolelta treenivideoita ja jännitin kuinka kisoissa käy koska teillä oli vain muutama hyppykerta takaa. Kisavideota katselin ajatellen, että vau, kun pystyisi itse samaan eli keskittymään suoritukseen niinkuin olisit treenannut Nitan kanssa kauan. Ja kuten tuossa edellinen anonyymikin ihastelin sinun eleetöntä rauhallista ratsastustyyliä. Nyt on ihan pakko seurata tätäkin blogia ja odotan mielenkiinnolla mitä omankin hevosesi kanssa tulevaisuudessa teet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos ihan hurjasti!!

   Kyllä mua kans jännitti lähteä kisaamaan noin vähäisillä treenikerroilla, mutta houkutteli niin paljon lähteä kokeilemaan etten voinut kieltäytyä! Ja kyllähän tuo kannatti :) Kiitos todella, ihana kuulla tämmöstä palautetta!

   Poista
 4. oho, näyttipä nita ihanan rauhalliselta! onnee hyvin menneistä kisoista <3

  VastaaPoista