sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Mielenkiintoisia hetkiä estevalmennuksessa

Vihdoin kerkeen kirjottelemaan vähän meidän perjantaisesta valmennuksesta. Viikonloppu on mennyt melkosessa huiskeessa joten en oo kerinnyt yhtään istahtaa koneen ääreen, minkä vuoksi postausta ei oo kuulunut. Perjantaina käytiin Kallen kanssa ekan kerran Kimmon estevalkassa, joka menikin vähän odotettua eritavalla..

Kaikki tehtävät ja hypyt on videolla, joka helpottaa suuresti mun kirjotusurakkaa. Kiitos siis Roosalle kaikista videoista ja kuvista menee kiitokset Jompalle! :) Valmennuksessa meidän kanssa samassa ryhmässä oli aika samantasoisia ratsukoita yhtä kokeneempaa lukuunottamatta, joten tehtävät oli tosi hyviä ja juuri sopivia meidän tasolle. Vähän jännitti kyllä ennen valkkua, sillä takana oli kolmen viikon hyppytauko ja osasin kyllä vähän odottaa reippaampaa menoa. Mutta ihan tämmöiseen en ollut varautunut, todellakaan...


Alkuverkat mentiin itsenäisesti ja puomeilla verkattiin päädyssä tehden suunnanmuutoksia. Kimmo painotti heti ettei ole tarkotus keskittyä vaihtamaan laukkaa puomin päällä, vaan keskittyä suoruuteen, lähestymiseen sekä kääntämiseen. Meillä homma lähti sanalla sanoen erinomaisesti, kun Kalevi päätti ottaa yläpystyä ennenkun päästiin edes ekan puomin yli. Jes. Rauhotin tilannetta, tulin puomille ravissa ja matka jatkui hyvin. Laukassa vasemmalle kääntyminen oli jotenkin erityisen vaikeaa, mutta lopulta saatiin sujuvat lähestymiset molemmissa suunnissa ja päästiin hyppäämään.


Tultiin pientä pystyä jonka edessä oli kaksi kavalettia ja pystyn jälkeen piti jatkaa ihan suoraan kulmaan ja tehdä kulmassa pysähdys. Kalle tuli hyvin, eikä pukittelusta tai pystyynhyppimisestä ollut enää tietoakaan. Poni vaan kyttäsi kulmaa ihan ihmeissään, että älä hullu luulekaan että meen tuonne :D Tää tehtävä onnistui hyvin ja päästiin tekemään seuraavanlaista juttua. 

Toinen kavaleteista siirrettiin pois ja pystyn jälkeen piti jatkaa vasemmalle, tehdä ympyrä jonka aikana piti korjata laukka myötälaukkaan sekä saada muutenkin laukka kuntoon. Ympyrän jälkeen matka jatkui kulman kautta lävistäjälle, jossa kaksi kavalettia joilta okserille. Meillä matka tyssäsi ennenkun päästiin edes ympyrälle, hups. Poni päätti olla taas vähän pentu ja alotti ton pukkihyppelyn ja ihan välttämättä olis halunnut heittää mut kyydistä. Onneks osaan jo vähän varautua noihin ja kun tilanne rauhottu, päästiin jatkamaan hyvin matkaa okserille. 


Tähän lisättiin vielä seuraava vaihe, okserin jälkeen ympyrä ja ympyrältä apupuomin kautta portille. Tää meni jo hyvin ja Kalle teki aika kivoja hyppyjä ja vaihtoi laukat ihan suberhienosti!! Seuraavalla kerralla taas sama alku, mutta portilta jatkettiin ympyrälle ja taas eteenpäin pienelle okserille. Tehtiin ympyröitä joka väliin, jotta saatiin laukat kuntoon ennen seuraavaa tehtävää ja näin homma sujui sujuvammin. Homma lähti ihan suht hienosti, kun jäin jälkeen ekalla esteellä ja tasapaino horjahti niin, että K veti kunnon pultit. Pukitti ja riekku, oli ihan hilkulla etten lentänyt tantereeseen hirveellä vauhdilla. Tarrasin vaan ponin koprvista kiinni ja toivoin etten päädy hiekkaan.. Onneksi kestin kyydissä ja alotettiin sit alusta ja homma sujui. Ennen vikaa rataa otettiin vielä kerran suoraan portilta lähestyminen okserille ja sitten päästiinkin itse rataan.


Tultiin siis kaikki  nämä harjoitellut esteet ratana ns. rataharjotuksena ja tarkotus vaan päästä hyvin maaliin. Radalla meni kaikki aika hyvin, muutama mun oma tyhmä lähestymismoka ja Kalle jäi muutamassa lähestymisessä vähän vahvaksi suusta enkä saanut pidätteitä kunnolla läpi. Kuitenkin oon oikein tyytyväinen tohon vikaan rataan ja etenkin noihin laukanvaihtoihin! Treeniä mä nyt vaan tartten noihin lähestymisiin, jotta ei sattus mitään tyhmiä virheitä sen takia että mä mokailen.

Vikana tultiin vielä sarjaa muutaman kerran ja Kalle oli vieläkin ihan villi! En todellakaa tajua miten sillä riitti vielä virtaa, se ryysi ihan kunnolla sisälle ja ei mulla ollut mitään mahkuja saada sitä välissä kiinni. Tultiin sit sisään ihan megahitaassa temmossa, jolloin hommaan tuli joku roti ja päästiin hyvin. Kimmo nosti okseria vähän ja hypyt vaan parani kun este oli vähän korkeempi. Hienohieno Kale!


Noihin pukkisarjoihin sain vinkiksi pitää esteen jälkeen käden napakasti ylhäällä, jottei poni saa mahdollisuutta heti esteen jälkeen vetää päätä alas. Lisäksi Kimmo kehotti mua pitämään ahteria kevyempänä eikä istahtaa heti satulaan laskeutumisen jälkeen, niin en häiritse heppaa niin paljoa omalla tasapainon heittelyllä. Nää selkeesti auttokin, vaikkakin tuo käden ylhäällä pitäminen viekin vähän rentoutta hypystä. Kimmo kyllä kehui että ollaan Kallen kanssa hyvällä mallilla ja hyvää työtä on tehty! Ponilla myös kuulemma ei tuu olemaan korkeus mikään ongelma esteillä, vaan lähinnä kaikki muu mitä tapahtuu tuolla esteitten välissä.Mulle jäi kyllä valkusta oikein ihana mieli noista rodeoista huolimatta ja oli niin ihana saada tuollasta palautetta. Kalle teki tosi hienosti ja oli ihana kun se jaksoi koko ajan tosi reippaasti. Seuraava valkku olis kuun vikana päivänä, joten toivottavasti päästäis sillon uudelleen! Nyt pitää vaan saada hyppyjä alle säännöllisesti viikottain ja jos päästäis tulevalla viikolla Elinan silmän alle pomppimaan tai vaihtoehtoisesti Elina vois käydä ruunalla vähän hyppäilemässä. Mutta että semmonen valmennus, kattokaa tosiaan tuo video niin saatte ehkä jotain selkoo mun selostuksista.. :D Videolla ei oo nyt musiikkia ja taustaäänetkin sensuroin katsojien kivojen kommenttien vuoksi... (kusipiä, mitä h*lvettiä se nyt tekee jne...) Nyt kuitenkin hauskaa sunnuntai-iltaa kaikille, palaillaan taas ensi viikolla!

7 kommenttia

 1. Hihii, Kallella oli ainakin hubaa! :D Ja onneksi olkoon, varmasti tuntui hyvälle saada noin hyvää palautetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä oli! :D Voi kiitos, kyllä oikeasti tuntuu edelleenkin :)

   Poista
 2. Kalle vaikuttaa ulkonäöltään sellaselta vähän hitaalta mammanpojalta mutta huh mitä ruutia siitä löytyy! :D Teet ihan mahtavaa työtä ton hevosen kanssa, voit olla tosi ylpee itestäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha mä oon ihan samaa mieltä!! :'D

   Poista
  2. Hahhaha ihana! XD Onhan se vähän joo tommosen hitaannäkönen, mutta se osaa yllättää.. Ja apua, voi kiitos hirmusti!! :)

   Poista
 3. olipas kalle hurjana, toisaalta tuon kylläkin ymmärtää jos sillä on nyt ollut kolme viikkoa taukoa hyppäämisestä :D muuten kuitenki näytti hyvältä toi teidän meno!

  VastaaPoista