tiistai 14. lokakuuta 2014

Hyvänmielen heppapäivä

Tälle päivälle oli luvassa normaalitreeniä Kallen kanssa ja käytiin maneesilla pyörähtämässä kattomassa Elinan ja Bellan treenejä. Aamulla tapani mukaan nukuin erittäin lahjakkaasti neljän herätyskellon ohi ja myöhästyin hieman aiemmasta lähtöaikataulusta. Pääsin kuitenkin sitten vartin myöhässä lähtemään autolla kohti tallia heti yhdeksältä ja nappasin Roosan matkalla kyytiin. Tallilla laitettiin B valmiiksi ja käveltiin maneesille.

Elinan ja Bellan estetreenin jälkeen palailtiin tallille takaisin ja otettiin vuorostaan Kalle liikutettavaksi. Kallen kanssa olin suunnitellut tekeväni muutamia hyppyjä pikkuesteillä sekä sileätyöskentelyä sen jälkeen. Meillä on hyppytaukoa kertynyt tässä reilut kaksi viikkoa, joka ei oo tehnyt ainakaan yhtään hyvää tälle mun arkuudelle hyppäämistä kohtaan. Olen kerennyt tässä ajassa varata meille estevalmennuksen perjantaiksi sekä maalailla vaikka mitä kauhukuvia mun päähän epäonnistumisista hypyistä ja tippumisesta.


Tänään sit päätin ottaa oikeasti muutaman hypyn, muuten homma menis ihan älyttömäksi. Laitoin Kallen valmiiksi sillä välin kun Roosa laittoi B:n jalat kylmäykseen ja mentiin kentälle. Roosa ahkerana aputyttönä (<3) laittoi meille yhden pikkuristikon sekä puomin, joilla oli helppo tehdä erilaisia tehtäviä ja harjotella laukanvaihtoja, jotka on meillä tällä hetkellä melko ahkerassa harjottelussa.


Alkuverkoissa Kalle oli hauskan reipas ja eteni tosi kivasti itse eteenpäin. Vaikka oon pudottanut kauramäärän ihan minimiin (syö tällä hetkellä litran päivässä..) energiaa tuntuu riittävän vieläkin ihan mielettömästi. Eihän se loppujen lopuksi huono juttu ole, hyvä vaan kun jaksaa tehdä töitä ;) Alotettiin tosiaan siis ihan kevyesti verkkailemalla ja varmistelin ponin olevan hyvin kuulolla tekemällä muutamia siirtymisiä, pysähdyksiä sekä peruutuksia.


Ensin tultiin pari kertaa puomia laukassa ja jouduin tekemään ite tosi paljon hommia että saatiin hyvä lähestyminen. Mulle lähestymiset ei todellakaan ole helppoja vaan joudun keskittymään aina ihan satasella että saadaan hyvä suoritus. Kun puomilla kaikki oli OK, tultiin miniristikolla muutama laukanvaihto sekä vähän erilaisia lähestymisiä. Kalle oli niin innoissaan! Se ei olisi millään tullut ravissa vaan aina otti laukan ennen estettä ja kaikenlisäksi semmosella asenteella että joo, kyllähän minä osaan.Ristikolla kaikki oli oikein hyvin ja sain jo huokaista vähän helpotuksesta. Eihän se ollutkaan niin kamalaa ja kyllähän me selvitään tästä. Roosa laittoi esteen sitten pystyksi, joka ylitettiin vielä pari kertaa moitteettomasti. Jäi kyllä niin ihanan keveä ja hyvä fiilis noista muutamasta hypystä, että ehkä mä nyt jo ootan innolla perjantaita! 


Hyppäilyjen jälkeen päästiinkin itse asiaan, nimittäin sileätreenailuun. Kallen kanssa on parasta työskennellä näitä juttuja kun se on juuri sopivan reippaalla päällä ja liikkuu kivasti omalla moottorilla eteenpäin. Nytkin se teki tosi mielellään töitä ja oli ihanantuntuinen ratsastaa. 


Otin heti alkuun jalustimet ihan suosiolla pois, jotta pistäisin ittenikin ihan kunnolla hommiin. Mulla on helposti tapana vaan jäädä keventelemään jalustimet jalassa, joten sitä kiusausta ei voi ilman jalkkareita tulla. Muutenkin on paljon helpompi istua syvällä penkissä kun ei oo mitään mihin jalalla voi nojata ja näin tulee itsellekin paljon tehokkaampi treeni. Alkuun Kalle meinasi olla vähän jännittynyt eikä keskittyminen ollut ihan priimaluokkaa. Se vähän kuikuili koko ajan ympärilleen ja koitti keksiä jos minkälaista virikettä.


Ravissa keskittyminen parani huomattavasti ja Kalle oli tosi hyvä suustaan. Se ei tuntunut yhtään painavan kädelle vaan oli koko ajan ihanan herkkä ja kevyt edestä, mikä ei oo ihan itsestäänselvyys. Tehtiinkin aika paljon hommia ympyrällä ja koitin koko ajan keskittyä siihen, ettei Kalle oo liian lyhyt edestä tai painu kuolaimen taakse. Ja videolta kun katsoo niin aika hyvin onnistui! Jonkun verranhan sen menee pätkittäin lyhyenä ja kuolaimen takana ja saisi käyttää paremmin selkäänsä, mutta muutamia oikein hyviä pätkiä mahtui joukkoon myös.


Tänään mä olin kyllä erittäin tyytyväinen Kalleen laukkatyöskentelyssä! Laukassa se jää hirmu helposti jähmeäksi edestä jolloin ei työnnä kunnolla takaa ja sitä on tosi vaikea ratsastaa. Nyt kun se oli kevyt ja herkkä edestä oli ihanan helppoa säätää laukkaa ja tehdä vähän vastalaukkojakin. Laukannostotkin alkaa olemaan jo erittäin hyvin parempaan päin ja saatiin viikonloppuna Elinalta tosi hyödyllisiä neuvoja jatkoon niiden kanssa. Ja ihana kun saatiin videotakin tältä päivältä, niin pääsette tekin kattomaan pitkästä aikaa meidän sileetyöskentelyä :)

linkki videoon
(edit: kiitos Youtube kun näköjään kadotit videon aloituskuvan jonnekin matkan varrelle..)Loppuun otettiin vielä pienet temmonmuutokset suoralla uralla ja woow miten kivasti niissäkin löytyi poweria! Loppuraveissa huomasi kyllä Kallessa jo väsymyksen merkkejä, mutta noin rentoa ravia siitä ei olekaan irronnut aikoihin. Se vaan mennä lönkytteli pitkin ohjin pitkällä kaulalla rennosti eteenpäin ja mä vaan keventelin. Ja voi että tätä me niiin tarvittiin. Perjantain katastrofin jälkeen tää tuli niin tarpeeseen näin hyvin mennyt treeni ja iloinen mieli. Ihana huomata miten voi olla treenin sujuvuus päivästä kiinni ja että kuinka paljon iloa sitten nämä hyvin menneet ratsastukset voikaan tuoda.

Päätettiin kuvailla vielä muutamat syksyn yhteiskuvat ennen kun K pääsi tarhaan päiväheinien kimppuun. Tällä kertaa toveria ei tainnut kauheasti kiinnostaa, se olis halunnut vaan joko syödä mut tai vaihtoehtoisesti kaataa mut koko ajan nurin.. Taidettiin me muutama onnistunut otos saada, vaikkakin suurin osa jäi julkaisukelvottomaksi.. Kohta varmaan vuorossa sitten oma postaus näille meidän kuvausyrityksille....


Lopuksi vielä esiteltiin Roosalle miten hienosti me ollaan aletti harjottelemaan temppuja! Roosa saikin muutaman ihanan kuvan meidän temppureeneistä joten oli ihan pakko laittaa vielä niitäkin tähän. Ideat siis on noissa että Kalle oppis nostamaan ylähuulta käskystä sekä "antamaan tassua". Nää on ihan harjotteluasteella vielä joten ihan oppikirjan mukaisia suorituksia ei vielä tehdä, mutta hyvin on Kalle oppinut tähän asti!Huomenna suunnataan Roosan kanssa pitkästäpitkästä aikaa tuntiratsastajiksi ja Kallen kanssa mennään Elinan & Venlan mukaan maastoilemaan. Lisäksi huomenna olis tarkotus saada muutaman viikon takainen Roosan kanssa kuvattu videopostaus julkaisuun joten postattavaa kyllä riittää! :)

4 kommenttia

 1. Heh, iteki suuntaamassa pitkästä aikaa tuntiratsastajaksi tällä viikolla :D Jos pystyt, niin ota kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hauskaa puuhaa aina pitkästä aikaa! Ja joo, kuvia saatiin ainakin muutamia :)

   Poista
 2. Miks heität ohjat löysiksi hypyssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska opettelen olemaan vetämättä suusta hypyn aikana.

   Poista