lauantai 14. kesäkuuta 2014

Superruuna ratatreeneissä!

Hups. Kiireinen (ja niin helvetin onnellinen) viikko takanapäin ja postausta ei oo kuulunut.. Joka ilta oon vaan ihan tuhottoman väsyneenä kömpinyt sänkyyn peiton alle ja nukahtanut samantien. Ensinnäkin aivan mielettömän iso kiitos kaikille onnitteluista, vastaan kommentteihin heti kun on sellanen väli, mutta en varmasti jätä vastaamatta! Tällä ajalla on ollut vaikka minkälaista aktiviteettia, mm. karhujen ihmettelyä pienessä kopissa istuen koko yö, duunia ja tietty oman hepan kanssa touhuamista. Voisin joku päivä kirjotella enemmän viikon kuulumisia, mutta nyt halusin omistaa ihan kokonaan tän postauksen eilisen (tai oikeastaan toissapäiväisen, kellon ollessa jo hyvää matkaa lauantain puolella..) ratatreeneistä Kallen kanssa isolla kentällä Kimmolla!


Alunperäinen suunnitelma oli lähteä Bellan sekä Kallen kanssa vähän hyppimään, mutta koska Bella oli saanut pienen haavan kinttuunsa ja tekaissut impparin siihen, otettiinkin matkaan vain Kalevi. Elina tuli meitä koutsaamaan kentälle ja alkuverkkojen jälkeen alotettiin hyppäilyt samantien. Laura oli mukana ja kaikista kuvista kuuluu kiitos sinne! 


Suunnitelmahan oli siis sellainen, että kun tänään perjantaina oli tuolla tallilla alue-estekisat ja rata oli jo torstaina kentällä valmiina, niin tehtäisiin pieni kisatilanteen harjotus. Muutama verkkahyppy alle, jonka jälkeen suoriltaan radalle. Verkkaesteiksi valkattiin yksi ihan peruspysty, banketti sekä vesimatto. Vesimatto siksi, että Kallen kanssa ei olla vielä koskaan moista edes nähty saatikka hypätty ja oli reilua näyttää niin outo ja uusi este, samoin kuin bankettikin, jota ei olla esteen kanssa hypätty vielä koskaan. Näissä ei ollut juurikaan ongelmia, mattoa rohkea pikkuheppa ei edes vilkaissut epäilevästi ja bankettikin oli jännittävä vaan ekalla kerralla.
Verkkahyppyjen jälkeen lähdettiinkin heti radalle. Rata oli siis yhteensä 10 esteen pituinen, jossa 11 hyppyä. Taiteilin tossa tommosen ihan megapäheen painttitöhryn, että pääsisitte vähän hajulle, millanen rata oli.. Eka rata mentiin ihan pienenä ja katottiin vaan miten sujuu. Rata alkoi pienellä okserilla josta oli kakkoselle suhteutettu, joka myös okseri. Tässä laukka meinasi vähän hajota ja ei ollut ihan niin sujuva, mutta yli päästiin kuitenkin oikein hyvin. Kolmantena pysty-pysty sarja, jolle vähän tiukka kaarre. Ulkolapa pääsi vähän karkaamaan ja tiestä tuli aika vaikea, lisäksi pelottavat portit meinasi syödä pienen hepan joten suoritus ei ihan tyylipuhdas ollut.. Yli päästiin kuitenkin molemmista, ja se olikin tärkeintä!


Neljäntenä taas kaarteen kautta okseri, josta linja vitoselle pystylle. Tossa välissä pääsi taas vähän pakka leviämään ja vitonen taidettiin ottaa mukaan. Suorilla ja pitkillä lähestymisillä laukka vähän pääsee levahtamaan, jolloin tuleekin tosi helposti puomeja mukaan. No, vitoselta kaartaen muurille joka oikein hyvin ilman kyttäyksiä, josta taas linjaa seiskalle. Seiska olikin vähän pelottavampi aurinkoportti, jota vähän piti ihmetellä. Kalle oli vähän epävarman oloinen, mutta pienellä rohkaisulla yli mentiin heittämällä. Kasi olikin banketti ylös alas ja sieltä sujuvasti ysille, eli vesimatolle. 


Kympille tultiin taas kaarteesta ja se olikin vähän jännä kun kyseessä oli pelottava, massiivinen ruskea portti. Taidettiin tulla kyseiselle portille ravista, kun ponskia vähän jännitti. Yli mentiin kuitenkin, mikä olikin vaan tarkotus koko hommassa. Saavutuksena otettiin kaksi puomia (en millään muista mikä toinen putos sen vitosen lisäksi) ja yli mentiin kaikista - ekalla kerralla! Superponi<3 Älkää muuten kattoko tota mun esteistuntaa, se on ihan kamala kun en oo päässyt nyt hyppäämään säännöllisesti ja muutenkin pitää keskittyä tohon hevoseen niin kovasti.. Se on kyllä treenin alla, ei huolta! :D


Hetken huilitauon ja esteiden korotuksen jälkeen tultiin sama rata, mutta nyt kaikki esteet ihan kisakorkeudessa eli 80cm. Muutamaa ristilaukkaa, pitkillä lähestymisillä tapahtuvaa lässähtämistä ja vauhdinn hiipumista lukuunottamatta myös toinen rata oli ihan perussiisti ja sujuva. Oli niin mahtavaa huomata ettei tuo 80cm oikeasti olekaan mikään mahdottomuus jo tässä vaiheessa, vaan ruuna pääsee niistäkin yli vaikka vähän huonommalla lähestymisellä.


Kun saadaan vähän enemmän eteenpäin pyrkimystä, energiaa ja voimaa, ollaan tosi hyvällä mallilla. Poni hyppää innokkaasti ja reippaasti turhia kyselemättä ja se tykkää selkeesti mennä tuolla radalla. Nyt vaan jatketaan treenaamista ton kokoisilla esteillä ja tehdään paljon hommia kaarteiden kanssa, että saadaan takaosaa paremmin vahvistettua ja vähän poweria ponin takapäähän hyppyjen parantamiseksi. Laukkaa treenataan edelleen ahkerasti ja kuntoakin pitää saada vähän kasvamaan. 


Tästä on niin erinomaista jatkaa eteenpäin. Tärkeintä on pitää homma kivana ja antaa hepsun nauttia hyppäämisestä. Syksyllä me sitten alotetaankin kisaura ja näin Elinan kanssa alustavasti suunniteltiin, että käydään kaikki syksyn aluekisat tossa Kimmolla luokissa 80 & 90cm, mikäli kesän treenit jatkuu tällä kaavalla. Ai että musta on ihana taas päästä kisaradoille! Kesä sujuukin nyt ahkeran treenauksen merkeissä, jotta ollaan sitten syksyllä tosi kovassa vedossa ;)

6 kommenttia

 1. Tosi kiva, että pääsette jo aloittelemaan kisaamista! Onnea kisaradoille! :)

  VastaaPoista
 2. Oijoi ompas siitä tullu hieno!! :) mä tajusin tässä et en oo ees kertaakaa nähny koko hepoa :Dd pitäs tulla joku pv kuvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii niin siitä on!! :) Haha joo, niimpä et ookkaan!! Sun todellakin pitää tulla tässä lähiaikoina kattomaa ja kuvaamaan :)

   Poista
 3. Upeita kuvia, hyvälle näyttää teijän meno !:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista