keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Villi poni estetreeneissä

Joo o, mistähän tuota taas aloittaisi.. No vaikkapa siitä, että Kalle on tainnut vihdoin antaa mulle anteeksi viime viikkoisen yhtäkkisen katoamisen neljäksi päiväksi ja alkaa nyt olla oma itsensä. Viikonlopun se oli tosi loukkaantuneen oloinen eikä oikein ollut kiinnostunut musta samalla lailla kuin ennen reissua, mutta eilen ja tänään se on ollut jo aika ihana oma itsensä. Se kerjää rapsutuksia ja huomiota ja varmistaa, että kaikki tallilla olijat huomaa hänen olemassa olonsa.


Eilen lähdettiin illaksi tallille Emmin kanssa tarkoituksena pelastaa ulkona ilman loimea oleva Kalle pois vesisateesta, mutta kuinka ollakaan aurinko paistoi kun päästiin tallille asti.. Poni vaihdettiin eilen myös kesäkenkiin ja kengittäjä tsekkasi nopeasti myös sen suuhun. Joitakin piikkejä löytyi ja niitä saatiin poiskin, mutta ell saa kattoa sen vielä uudelleen kun tulee lähiaikoina käymään. Anyways illalla sitten vietettiin ponin kanssa aikaa ihan urakalla ja annoin sille ihan kaiken huomioni. Emmillä oli lyhyempi objektiivi mukana ja napsi meistä muutamia kuvia tallissa.


Sen enempiä eilisestä höpöttelemättä ja päästäänkin itse aiheeseen, eli tän päiväiseen estetreeniin... Ei mennyt ihan putkeen tällä kertaa, mutta eihän sitä aina voikaan onnistuakaan. Mentiin jälleen porukalla maneesille niin, että Winski ja Zippekin oli mukana sekä ihana Roosa oli mukana kuvaamassa. Kuvista ja videoista siis suurkiitos sinne suuntaan!! :)


Aloitettiin treeni normisti verkkailemalla ja poni oli tosi kivan ja reippaan oloinen heti alusta saakka. Se liikkui ihan mielettömän isosti eteenpäin ihan itse ja se selkeästi tykkäsi päästä liikkumaan kunnon pohjalla. Tehtiin joitakin ravi- ja laukkatehtäviä ja pidettiin homma ihan vaan hauskana ja helppona molemmille. Muuten verkkaaminen sujui oikein hyvin, mutta Kalle muuttui taas ihan oudoksi, kun maneesiin tuli vieras hevonen. Kalle jännittää ihan ihmeellisen paljon vieraita hevosia, ja sen keskittyminen katoaa ihan tuhka tuuleen, kun pakkaa sekoittaakin joku uusi heppa. Kuitenkin sain ihan ok pätkiä, enkä sitten keskittynyt siihen niin paljoa. Verkkailtuamme aikamme Elina tuli maneesille pitämään meille päivän treenit ja päästinkin heti aloittelemaan hyppääminen.


Alkuun tultiin kahta pientä ristikkoa ihan vaan ravissa niin, että saatiin sujuvat lähestymiset ja että hevonen oli hallinnassa heti esteen jälkeenkin. Alkuun ei ollut mitään ongelmia ja Kalle kuunteli tosi hyvin, jolloin hypyt onnistuivat hienosti ja helposti. Maneesissa oleva vieras hevonen taisi saada ponin päätä vähän pyörälle, sillä Kalle ei tuntunut ihan niin hyvältä, kuin esim. viime kerralla. Sillä ei ollut ihan samanlaista imua esteelle ja se vähän pääsi kiemurtelemaan ennen hyppyä.


Ristikoiden jälkeen tultiin samaa tehtävää hieman isommilla oksereilla ja Kalevi pomppasi aika kivasti! Kun itse muistin olla rentona ja ratsastaa tarkasti esteen jälkeenkin, saatiin tosi hyviä lähestymisiä ja hyppyjä. Seuraavaksi tultiin pientä radanpätkää ja siitä se alamäki sitten alkoikin. Eka este meni ihan mutkattomasti, mutta toiselle en saanut hyvää lähestymistä ja hyppy oli tosi huono > Kalle kiukkuuntui ja alkoi pomppimaan ihan villisti. Se vaan pomppi ja hyppi mun koittaessa pysyä kyydissä ja kun sain sen rauhoittumaan, jatkettiin matkaa. Seuraava este ihan ookoosti mutta kun pyysin vähän suurempaa laukkaa, alkoi riekkuminen taas..

Päätettiin sitten jatkaa tehtävää niin, että tulin jokaiselle esteelle reippaassa ravissa. Joka esteen jälkeen annoin ponille paljon vapaata ohjaa ja se koitin pitää pään ylhäällä ja vauhdin tasaisena, jottei Kallella ollut mahdollisuutta jäädä pomppimaan paikalleen. Pikkuhiljaa heppa rauhoittui ja saatiin ihan kivoja hyppyjä ravista, ilman pomppuja. Aina kun Kalle jatkoi esteen jälkeen kiltisti eteenpäin, se sai hurjasti kehuja ennen seuraavaa hyppyä. Kun muutama este ylitettiin onnistuneesti ja päästiin jatkamaan matkaa sujuvasti, pidettiin hetken huilitauko.


Tultiin vielä viimeisenä tehtävänä kahta ristikkoa pitkillä lähestymisillä ja enää poni ei jaksanut riehua niin paljoa, kuin aiemmin. Ei vieläkään päästy ihan niin sujuviin suorituksiin kuin viime kerralla, mutta muutaman hyvän hypyn jälkeen lopeteltiin pikkuhiljaa. Ihan lopuksi laukkailin vielä muutaman kerran puomeja sekä pientä ristikkoa ja silloin poni tuntui jo hyvältä. Se kuunteli ja jatkoi esteen jälkeen kiltisti matkaa sitä vauhtia, kun minä määräsin eikä enää edes koittanut pomppia ympäriinsä.

Tuossa vielä tosi lyhyt kooste päivän hypyistä. Laitoin tuon yhden huononkin pätkän tuohon, jotta näette miten huonosti mentiin huonoimmillaan. Videomateriaalia oli tosi vähän, ja tossa onkin kaikki hypyt, mitä videoilla oli.


Loppuverkkailtiin vielä ravissa ja lopeteltiin melko pian. Treenistä jäi vähän epämääräiset fiilikset, kun alkuun ei onnistunut ollenkaan ja lopussa saatiin muutama tosi kiva hyppy. Mä itse epäilen vahvasti, että ponilla meni kaaliin tuo vieras heppa maneesissa ja se sen takia päätti esitellä vähän rodeioitaan. Toisekseen, eilen sillä oli vapaapäivä, joten ylimääräistä energiaakin löytyi. Mutta, kuitenkin oli hyvä että satuttiin samaan aikaan tuon ratsukon kanssa hyppäämään, sillä nyt saatiin vähän esimakua millaista käytöstä Kallella voi esiintyä. Sen on pakko oppia, että maneesissa / kentällä voi olla muitakin hevosia kuin omia tallikavereita jos kisaamaan joskus aiotaan. Hyvää harjoitusta poniparan pääkopalle, että muitakin hevosia maailmasta löytyy!


Nyt alkaa mennä ihan puuroksi tää tekstintuottaminen ja taitaa olla mun aika painua nukkumaan. Huomenissa onkin paaaaljon kivaa heppailua tiedossa, kunhan selviän Kuopiosta Taitaja-finalistien tapaamisesta takaisin kotiin. Emmi lähtee tottakai kuvaajaksi matkaan, joten kuvia tulossa iso kasa ;)

4 kommenttia

 1. Näänkö mä harhoja vai leijuuko tuo toinen puomi tossa toiseks viimesessä kuvassa ilmassa ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo leijuu :D Tultiin vähän huonosti ja toinen puomi lähti matkaan.

   Poista
 2. Ihan kivastihan tuo näytti menevän, ja kyllä se varmasti sun treenissäs varmistuu esteilläkin! ;)
  Näkisitpä millaset rodeot meijän tamma saattaa vetää esteen jälkeen, toi on kuule onneksi vielä pientä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän se siitä parane kerta kerralta kun saadaan rutiini :) ja hah, oon kyllä ihan onnellinen ettei se mitään pukkirodeota jaksa laittaa pystyyn... XD

   Poista