tiistai 15. huhtikuuta 2014

Vastailua

SUURET PAHOITTELUT tästä venymisestä!! Lupailin tän jo sunnuntai-illalle, mutta mulla on erittäin hyvä syy tällä kertaa! :D Tulin kisoista kotiin ja laitoin Leijonakuningas kakkosen pyörimään ja ajattelin postaavani sen jälkeen. Loppujen lopuksi kävi kuitenkin niin, että leffan jälkeen seittämältä illalla painoin silmät kiinni ja aloin "pienille" päiväunille. Noh, heräsin sitten kolmen tunnin unien jälkeen ja totesin viisaaksi pestä hampaat ja jatkaa unia. Niillä menin sitten aamuun asti ja lähdin tallille.. Joten oho, vähän siis unet venähti! Nyt oon kuitenkin tähän rauhottunut ja annan aikaa kunnolla vastaamiseen. Halusin vastata kaikkiin kunnolla ja ajatuksella ja kunnolla jokaista pohtien. Ekaa kertaa järjestelin noi kysymykset tolleen ensin heppakysmykset ja lopussa muihin aiheisiin liittyen, miten toimii?

Hevosaiheiset kysymykset:

Aiotko ostaa Kallen?
- Se on hyvinkin todennäköistä, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon enkä voi sanoa varmaksi. Sen näkee ajan kanssa, mitä tuleekaan tapahtumaan.

Miten löysit aikoinaan Elinan ja hänen hevosensa vuokrattaviksesi?
- Selailin huvikseni vuokrahevosten ilmoituksia ja näin Elinan ilmotuksen Vurrin nettisivuilla. Siihen otin sitten yhteyttä ja jännitin millaisen vastauksen saan. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Aino 15-wee pääsi vuokraamaan noita Elinan silloisia hevosia :)

Hahaaa XD Aino 16-wee ja pikkuLarppatamma vuonna 2012

Kuinka kauan olet ratsastanut?
- Ööm, olin 6-vuotias kun soitin tutuillemme, pääsenkö ratsastamaan.. Eli 13 vuotta oon nyt ratsastanut.

Mikä on vaikeinta mitä olet tehnyt ratsastuksessa?
- Jaa a, aika hankala kysymys. Eihän mikään oo ollut mitään helppoa tai itsestään selvää, kaikki on hankalaa ennen kun oppii tekemään. En kyllä nyt millään osaa sanoa mikä on vaikeinta! Mutta tällä hetkellä varmaan yksi vaikeimmista asioista on jokaisella hevosella ratsastaessani pitää oma istunta kunnossa.

Mikä on Kallen paras ja huonoin puoli?
- Parasta Kallessa on varmastikin sen koko luonne. Se on semmonen ihana vauvva, joka tykkää oppia uutta ja osaa suhtautua kaikkiin uusiin asioihin tosi positiivisella mielellä. Huonoin puoli Kallessa on sen koko, jos se olisi vaikka 20cm korkeampi niin se olisi ihan täydellinen!

Pidätkö värikkäistä hevosvarusteista?
- Heh, sen varmaan huomaa että pidän.. :D Musta on ihana pukea hevoselle samansävyistä päälle kun ratsastajalla, varsinkin jos on tulossa kuvaaja mukaan. Mutta kyllä tykkään ihan tasaisenvärisistäkin heppatavaroista, ei se aina oo niin justiinsa.

Mikä väri sopii mielestäsi parhaiten Kallelle?
- Vaaleanpunainen ehdottomasti!

Kuka on ollut sinulle tärkein hevonen koko harrastuksen aikana?
- Kyllä se Lara on. Lara opetti mulle tästä hommasta kaiken. Se antoi mulle niin paljon mun omia virheitä anteeksi, mutta kuitenkaan mitään en saanut ilmaiseksi. Sen kanssa kaikki oli vaan niin ihanaa ja ihanaa, ja oon niin kiitollinen että sain oppia noin hienolta hevoselta niin paljon. Ennen kaikkea, Lara ei ollut mulle pelkkä harrastuskaveri, se oli mulle paras ystäva.

Tavoitteet Kallen kanssa?
- Näitä oon miettinyt tosi vähän, mutta jos ihan pintapuolisesti nopeasti tässä ajattelen, niin varmaan vähän pidemmällä tähtäimellä (2-3 vuotta) ollaan kisailtu ja treenattu tasaisesti 80-100cm tasolla, ja koulua kisaillaan heB-heA luokissa aluetasolla. Kuitenkin tärkeintä on luoda hyvää luottamusta mun ja ponin välille ja haluan oppia tuntemaan sen täysin, sekä vaan nauttia sen kanssa kaikesta.


Meneeköhän Winski ollenkaan kaupaksi jos on niin kallis?
- W ei ole missään "pakkomyynnissä", eli Elina myy sen jos sattuu sopiva ostaja kohdalle :) Muutenkin tällä hetkellä hevoset liikkuu erittäin huonosti, joten mikään kiire ei ruunan myynnillä ole.

Kuinka sait kuulla Kallesta?
- Löydettiin netistä tuurilla joku vanhempi ilmoitus ja otettiin yhteyttä.

Ostaisinko WINSKIN, jos se olis myynnissä kohtuuhinnalla?
- Ostaisin Winskin, jos mulla olis rahaa. Jos olisin lottovoittaja tai mulla olis hyväpalkkainen työ, olisin ostanut W:n jo puoli vuotta sitten, kun Elina alkoi puhumaan sen myynnistä.

Vai ostaisitko mielummin Kallen?
- Kalle on tällä hetkellä mun kukkarolle sopivampi vaihtoehto, mutta sen näkee ajan kanssa mihin tilanteeseen päädytään.

Mikä poni on opettanut sulle eniten kun oot ollu nuorempi?
- Vurrilla oli poni Game Boy "Eemeli", joka nyt tulee ekana mulle mieleen. Sillä ratsastelin sillon ratsastuskouluaikoina tosi monia kertoja ja se on ehkä sellainen poni, joka tulee ekana mieleen tässä kysymyksessä. Toinen poni on samoilta ajoilta samalta tallilta Hercules, jolla ratsastelin alkeiskurssiajoilla tosi monesti. Ennen Vurrilla käyntiä tulee mieleen kaksi itsepäistä shettistammaa Sessa ja Lola, joilla opin kaikki perusjutut.

Ponit vai hevoset? Perustele.
- Ehdottomasti hevoset. Perusteiksi varmaan riittää koko? :D

Jos olisit kisoissa ja ne menisivät päin mäntyä, niin tekisitkö silti siitä kunnon postauksen tänne?
- Kyllä tekisin. Yhdistä kisoista viime vuodelta en oo kirjottanut tänne, ihan sen takia kun ei aikaa ollut missään vaiheessa.


Kalle vs. Winski?
- Molemmat..

Kuka on ollut haastavin polle, jolla olet koskaan mennyt?
- Kyllä se on trakehner tamma Avalona, "Oona". Oona oli kaverillani ylläpidossa viime vuoden alussa ja sen kanssa tuli touhuttua muutaman kerran viikossa. Tamma oli kyllä hyvin erikoinen ja siitä ei luonnetta puuttunut. Hoitaessa ja maastakäsin se oli tosi mukava käsitellä, mutta ratsastaessa se oli jotain ihan omaa luokkaansa, kaikkine hankaluuksineen. Kuitenkin kun päästiin samalle aaltopituudelle, sen kanssa olikin ihan kiva tehdä töitä :)

Koulu vs. esteet? Perustele.
- Koulu! Ja tätä nyt on aika vaikea perustella, mutta ajan myötä se kouluratsastus on vaan alkanut tuntumaan semmoselta "omalta jutulta" ja siksi se enemmän mua kiinnostaakin. Esteet on tosi kivaa vaihtelua, mutta kuitenkin ykköseksi se koulu menee.

Ostaisitko Laran, jos se maksasi 100euroa?
- Kyllä mä sen ostaisin, jos tietty saisin sille tallipaikan järkättyä ja kaikki muut käytännön asiat kondikseen.

Miksi et käy kisoissa vaikka sinulla on hevosia joita liikutat?
- Ei vaan oo nyt semmosta heppaa, jolla oisin päässyt kisaamaan ja treenaamaan. Kallen kanssa sitten tavoitteena ens kaudella kisailut. 

Kuinka pystyit ottaa hevosen ylläpitoon?
- Siis miten pystyit...? Miksen olisi pystynyt? :D

Aijotko ostaa hevosen joskus?
- Kyllä aion. 

Sopiiko Kalle sinulle paremmin kuin W?
- Ei, en usko että sopii. W sopii ensinnäkin mulle paremmin jo kokonsakin puolesta, mutta Kalle sopii mulle oikein hyvin vaikka Winski olisikin parempi :)

Bloggaaja kenen hevosella haluaisit ratsastaa?
- Oon aina tykännyt Susannan Nuutista! Se näyttää niin hienolta ja mukavalta niin ulkonäkönsä kuin ratsastettavuudensakin puolesta ja siksi sanoisin sen tähän :)

Milloin hyppäät Kallella?
- Itseasiassa huomenna :D


Kauan olet ratsastanut/vuokrannut hevosia?
- Elina hevosia oon vuokrannut nyt 3,5 vuotta ja sitä ennen on ollut yksi vuokraheppa. 

Voisitko tehdä varustepostauksen Kallen kamoista?
- Voisin! Oonkin miettinyt sellaisen tekoa, kunhan saan aikaa sen kuvaamiseen.

Lempi kouluratsastusliikkeesi tai tehtäväsi?
- Hm, tämmösiä on tosi vaikee päättää! Tykkään paljon tehdä raviväistöjä tai sitten laukannostoja. Ne on ehkä tän hetken lempparit, koska niillä saa hyvin ratsastettua hevosta kuulolle ja teräväksi, sekä nopeaksi avuille.

Missä siulla on mielestäsi eniten kehitettävää omassa ratsastuksessasi ja istunnassasi?
- Oijjoij vaikka missä! Istunnassa ensinnäkin mun pitäis saada rentoutettua mun jalka, nostettua nyrkit pystyyn ja laitettua ryhti kuntoon. Näiden lisäksi miljoona muuta pientä korjattavaa juttua niin ratsastuksessa kuin istunnassakin löytyy kyllä.. 

Miten ratsastat jäykän hevosen notkeaksi ja taipumaan?
- Tätä on ihan tosi vaikee selittää! Se tulee jotenkin niin luonnostaan.. Mutta no, ensin tietenkin pitää kattoa että hevonen on kunnolla vertynyt sekä hyvin avuilla, ennen kun voidaan alkaa työskentelemään. Teen alkuverkkojen jälkeen yleensä jäykemmillä hevosilla paljon siirtymisiä, väistöjä / avoja / sulkuja sekä hevosesta riippuen erilaisia tehtäviä.

Jos saisit valita kenet tahansa valmentajan pitämään siulle tunnin, niin kenet valitsisit ja miksi?
- Ai kauhea miten hankalia kysymyksiä!! Ensimmäisenä tulee kyllä mieleen, että olisi aivan huikean hienoa päästä Kyra Kyrkludin silmän alle, koska häneltä varmasti saa oikeanlaista palautetta ja hyviä tehtäviä. 

Milloin aloitit ratsastuksen ?
- 13 vuotta sitten eli ollessani 6-vuotias.

Kuka on ollut hankalin hevonen ratsastaa ?
- Kuten aiemmin sanoin, trak-t. Oona.

Yksi parhaiten menneistä treeneistä Oipin kanssa!

Tykkäätkö remonttihevosista vai " valmiista " hevosesta ?
- Noo tykkään molemmista. Molemmissa on omat hyvät puolensa, mutta pelkästään remonttia en yksinäni ottaisi. Tällähän hetkellä mulla on "remontti", mutta koska saan samaan aikaan ratsastaa osaavilla hevosilla, sekä mulla on koko ajan erittäin taitavia hevosihmisiä tässä hommassa mukana, oon uskaltanut tommosen keskeneräisen hepostin ottaa. 

Mielipide Winskistä ja Kallesta ?
- Ne varmaan käy selväksi esimerkiksi noilta niitten esittelysivuilta :) 

Kuinka paljon Kallen ylläpito maksaa kuukaudessa?
- Sen enempiä en raha-asioita halua nettiin selvittää, mutta koska itsehoitotallilla asutaan niin jokainen voi itse laskeskella miten paljon tulee kaikki hevosen tarpeet kuukaudessa maksamaan, aina kuivikkeista ruokiin ja valmennuksiin.

Muihin aiheisiin liittyvät kysymykset:

Mitä aiot tehdä tulevaisuudessa ammatiksesi?
- Voi kun tietäisinkin! Jotain kyllä haluan lähteä vielä opiskelemaan joskus, mutten tosiaan tiedä vielä mitä.

Kuinka kauan olet blogannut?
- Aloitin elokuussa 2011 eli noin kaksi ja puoli vuotta.

Mikä puhelin sulla on?
- Samsung galaxy s4 mini.


Minkälaisia blogeja luet?
- Lähinnä heppablogeja, joissa on jotain mikä mua kiinnostaa. Yleensä luen aika paljon tuttujen blogeja, mutta lukulistalta löytyy myös muutamia tuntemattomien ihmisten blogeja. Niissä pitää olla sitten kiinnostava aihe / hevonen / kirjotustyyli, että jaksan alkaa lukemaan ja seuraamaan :)

Oletko yllättynyt että olet saanut näin paljon lukijoita?
- Oon oikeasti!! :D Musta on hauskaa huomata, miten isoa joukkoa kiinnostaa lukea mun normaalista elämästä ja arjen ihmeistä.

Mikä on mielestäsi epämiellyttävin asia maailmassa?
- Katkeruus, valehtelu, kaksinaamaisuus ja seläntakana jauhaminen. Yksinkertaisesti kaikki sellaiset ihmiset, joilla on niin vaikeaa omassa elämässä, että oman pahan olon purkamiseksi täytyy tehdä muidenkin elämästä yhtä h*lvettiä. Toisekseen mua ärsyttää sellaiset pelkurit, jotka eivät osaa sanoa sanottavia asioitaan suoraan, vaan pitää kierrellen ja kaarrellen puhua ne jollekin muulle.

Aiotko asua jossain vaiheessa ulkomailla?
- Jaa, en kyllä osaa sanoa ollenkaan. Mikä ettei, jos sellainen mahdollisuus sattuu tulemaan :)

Mikä on lempivärisi?
- Ei mulla taida olla mitään lempiväriä.. Tykkään kaikista väreistä :)

Teitkö kaksoistutkinnon? Jos teit nii oliko rankkaa?
- Joo tein, ja näin loppujen lopuksi niin ei se niin rankkaa ollut kuin aluksi pelkäsin. Selvisin kuitenkin koko kaksoistutkinnosta 2,5 vuodessa, joten ei se niin vaikeaa ollut kuin voisi kuvitella :) En toki sano, että se olisi ihan helppo nakki ollut ja kyllä niitä hommia sai paiskia. 

Mikä on ihanin asia elämässäsi tällä hetkellä?
- Mun harrastus ja mun ihanat harrastuskaverit, Winski ja Kalle<3 Muutenkin mun elämä on aika lailla nyt mallillaan, joten kaikki on aika ihanasti :)

Mihin aikaan yleensä bloggaat?
- Se vähän riippuu, yleisimmin illalla on kiva kirjoitella :)

Oletko aamu- vai iltavirkku?
- Oon aivan järkyttävän huono aamuihminen! En osaa herätä sitten millään, joten oon ihan henkeen ja vereen iltavirkku..


Onko sulle koskaan sattunut läheltä piti tilannetta auton kanssa?
- On muutama, ja kerran kolahtikin.

Minkä tyylinen pukeutumistyyli on mieleisesi?
- Tykkään ihan luonnollisesta ja tavallisesta pukeutumistyylistä, ehkä jopa enemmän poikamaisesta kuin todella naisellisesta tyylistä. Esimerkiksi normihuppari, farkut sekä tennarit on enemmän mieleen kuin vaikkapa joku bleiseri, legginsit tai korkkarit.. :D

Harrastatko lenkkeilyä?
- En.. Pitäis kyllä kesän lähestyessä alkaa taas lenkkeilemään. Tykkäisin ihan hirmuisesti juoksemisesta, mutta mun polvi on alkanut vähän reistailemaan ja se ei tykkää siitä hommasta ihan niin paljon kun mä.. :(

Mikä on sun lempiruoka?
- Kaikki ihana roskamättö, mm. mäkkiruoka ja pizza :3 Nojoo, tykkään mä tosi paljon kaikesta iskän tekemästä ruuasta, mm. pihvit menee tosi hyvin salaatin kanssa ja kana maistuu aina kun se on hyvin kokattu. 

Poltatko?
- En polta :)

Kerro Jennistä omin sanoin?
- Jemppajenni, mitähän siitä pitäs kertoa :D Se on tommonen Jemppawaan, emmä nyt osaa kertoa siitä mitään XD

Viisi lempiblogiasi?
- Huaah ai että kun vaikee! Noo varmaan Puoliverinen PrinssiAsparagus B.S.KisamatkallaOona ja ponit sekä Triippops Phantom. Noi taitaa olla tän hetken lempparit, niitä seurailen suurimmalla innolla tätä aikaa :)

Mikä on yleisin lempinimesi?
- Aippa :D

Pidätkö nimestäsi?
- Oon mä oppinut tykkäämään.

Pidätkö kissoista?
- Een erikoisemmin, enemmänkin koirat on mun juttu hevosten lisäksi.

Missä näet itsesi 10 vuoden päästä ?
- Mulla on sillon oma koti, ihana mies ja Kalevi eläkeheppana jollain pienellä yksäritallilla. Oon hyväpalkkaisessa ja kivassa työpaikassa ja tykkään tehdä mun työtä. Kallen lisäksi mulla on joku alle kymmenen vuotias kisaheppa, jolla kisaillaan ja treenaillaan mahdollisesti kansallista tasoo, tietty kouluratsastuksessa. Näähän on vaan unelmia, mutta ihana ajatella että näin vois olla!


Mikä kamera sinulla on ?
- Canon eos 600D.

Lempi tv sarja ?
- Tähän mennessä ehdoton suosikki on ollut Pako. Aah, se sarja on jotain täydellisyyttä. Muina suosikkeina on sitten Sinkkuelämää ja Gossip Girl.

Oletko optimismi vai pessimisti ?
- Päivästä riippuen molempia..

Onko hiuksesi tuon väriset pohjiltaan ?
- Ei oo, mulla on kauheenvärinen tukka luonnostaan, semmonen oikein perinteinen maantienharmaa, väritön ja kulahtanut.. Yäk. Joskus lapsena olin melkein täysin blondi, jolloin kyllä tykkäsin mun tukan väristä.

Aamurutiinisi ?
- Semmosia harvoin jaksan noudattaa, kun ei oo aikaa yleensä. Mutta jos on oikein ihanan hidas aamu, niin teen jonkun tosi ihanan aamupalan, syön sen sängyssä samalla katellen telkkaria ja mahdollisesti makoilen vielä jonkin aikaa ennen kun nousen pukemaan vaatteet päälle ja laittamaan itteäni ihmisennäköiseksi.

Onko sinulla poikaystävää ?
- Ei olee :)

Onko sinulla lempinimiä, jos on, millaisia ?
- Aippa / Aikku, ei ainakaan muuta tuu mieleen.

Jännittäviä näkemäsi elokuva ?
- Hyi kaikki kauhuleffat on ainakin jännittäviä..

Oudoin kommentti , jonka olet nähnyt blogissasi ?
- Onhan noita vaikka mitä hauskoja, nyt en vaan jaksa enää etsiä oudointa.

Millaisia biisejä kuuntelet ?
- Aikalailla kaikkea laidasta laitaan. Tällä hetkellä eniten kuuntelussa on Bastille, Jason Derulo, Robiiin, Italo Brothers sekä Cheek.

Pelaatko Candy Chrussia, jos kyllä, millä tasolla olet ?
- Enää en niin paljoa kuin kouluaikaan ja oon jumissa ollut jo tosi kauan tasolla 350.. :(

Mitä pelkäät ?
- Menettämistä ja petetyksi tulemista.

Onko sinulla jotain fobioita ?
- Eei mulla oo.

Millainen olet ihmisenä ?
- Hmm, paha sanoa. Oon aika tämmönen tavallinen, en tykkää erottua joukosta tai tuo itseäni mitenkään esille isossa porukassa. Tykkään pysyä enemmänkin taka-alalla ja oon aika hiljanen, siis tuntemattomammassa porukassa. Osaan olla oma itseni vasta hyvien kavereiden ja ystävien seurassa, mutta mun on aika helppo, ja tykkään kuitenkin tutustua uusiin ihmisiin.


Että eipä tässä sitten muuta! Mä painun nyt unille ja huomenna päästään taas hyppyhommiin maneesille :) Kuvia ja videoita luvassa joten postaustakin on odotettavissa! Nyt kuitenkin hyvät yöt, ja jos jotain jäi vielä epäselväksi, laitappa kommenttia kommenttiboksiin niin vastailen siellä!

6 kommenttia

 1. Tuolla hepan ylläpitoon ottamisella tarkoitin lähinnä sitä, että oot ilmeisesti saanut raha asiat järjestettyä niin, että heppaa on varaa pitää. Kyllä itsekkin haluisin ottaa, mutta työttömänä ei oikein pysty :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa joo aivan, ja sain raha-asiat järjestymään kun valmistuin ja sain vakituisen työpaikan :)

   Poista
 2. En yllättynyt tuosta vaikea hevonen vastauksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oo kukaan muu hevonen päässy vielä Oonan tasolle ratsastettavuudelta... :D

   Poista