sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ekaa kertaa maneesilla

Heissan! Tänään olikin melkoinen hulinapäivä. Sain töistä vapaata ja sen kunniaksi päätinkin viettää aikaa ihan urakalla hevostellen. Aamulla oli ihana nukkua jopa niinkin pitkään kun yhdeksään ja sain kaiken lisäksi viettää ihanan hitaan aamun. Heräsin rauhassa, lueskelin fb:n, blogit ja selailin instagramia, puin kaikessa rauhassa tallivaatteet päälle ja tein ihanan aamupalan. Voi, kohta mä saan viettää näitä paaaljon lisää!

Tallille lähdin joskus vähän kymmenen jälkeen, kun suunnitelmissa oli yhdentoista aikoihin startata auto kohti Vurria. Leikin siinä sitten hetken ensin Unssin kanssa ennen kuin aloitin laittelemaan Zippeä valmiiksi. Yhdentoista aikaan laitettiin ponski koppiin, tavarat autoon ja Vurrille. Oltiin siis menossa siellä järjestettävään joka vuotiseen Talviriehaan, jossa Elina ratsasti Zipellä esteratsastusnäytöksessä. Paikanpäälle saavuttuamme otettiin Zipu traikusta ja käveltiin siinä pihaa ympäri alkukäyntien merkeissä.


Kohta Elina pääsikin jo hevosen selkään ja maneesiin verkkailemaan. Elina ratsasti noin puolisen tuntia yhteensä ja korkeimmillaan esteet oli ~145cm. Zippe oli kyllä tosi hieno! Touhu näytti vaan niin helpolta ja kivalta, oli kyllä tosi mukava katsella. Näytöksen jälkeen pakattiin ponski takaisin koppiin ja ajeltiin tallille.


Tallilla hoitelin Sipun tarhaan ja otettiin Winski ja Kalle samantien sisälle. Lähdettiin sitten Kallen ensimmäiselle maneesireissulle suunnitelmissa vaan katsella mitä poni maneesista tuumaa. Emmikin tuli paikanpäälle, joten myös kuvia on luvassa! Maneesille päästessämme taluttelin Kallea jonkun aikaa vaan maneesia ristiin rastiin ja annoin sen tutkia paikkoja. Ponia jännitti alkuun melkoisesti, mutta kun huomasi ettei maneesi olekaan kamalan pelottava, rauhoittui onneksi ihan omaksi itsekseen.


Nousin sitten selkään ja jatkettiin vaan kävellen maneesia ympäri. Elina ratsasti samaan aikaan Winskillä ja Kalle olisi ollut alkuun koko ajan ihan sen perään. Se sai kuitenkin kerättyä sen verran rohkeutta, että päästiin jo kävelemään ja ravailemaankin ympäriinsä ilman ongelmia. Kalle tuntui tosi kivalta. Se oli oikein reippaalla tuulella, mutta kuunteli silti kuskia eikä riekkunut mitään ylimääräistä, vaikka vähän jännää olikin.


Ravin sujuessa helposti, otettiin laukkaa pääty-ympyrällä. Kalle oli aivan super! Laukat nousi tosi helposti ja poni laukkasi tosi hienosti ja reippaasti eteenpäin. Annoin sen vaan edetä reipasta laukkaa muutaman ympyrän, ennen kuin siirryin raviin ja vaihdettiin suuntaa. Samaa tehtiin myös oikealle, mikä oli aavistuksen vaikeampi suunta. Kuitenkin laukka toimi todella hienosti ja siirryttiin kävelemään hetkeksi pitkin ohjin.


Välikäyntien jälkeen tehtiin muutaman väistöharjoitukset, jotka onnistuivat ponin puolelta hyvin, mutta kuskilla on vielä paljon parannettavaa. Mulla oli keskittyminen ihan hukassa ja koko ajan unohdin tehdä oikeat asiat oikeassa järjestyksessä. Muutaman onnistuneen väistöaskeleen jälkeen alettiin ravailemaan pikkuhiljaa loppuraveja ja otettiin vielä muutama kierros laukkaa uralla.


Kalleen saa kyllä olla erittäin tyytyväinen tänpäiväisen perusteella. Se käyttäytyi todella hienosti elämänsä ekalla maneesireissulla ja sen ratsastettavuus paranee koko ajan. Sen kanssa on niin ihana reenata ja siitä oikein näkee miten se tykkää liikkua. Sillä on tosi hyvä asenne ratsastukseen ja kaikkeen puuhailuun ja odotan niin innolla että päästään hyppelemään!

Semmosta tänään, ensi viikosta tulossa taas megakiireinen mutta koitan jossain välissä tännekin ilmaantua. Nyt taas unten maille ja aamulla kuudeksi töihin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti