lauantai 22. helmikuuta 2014

Torstain kuvakuulumiset

Vihdoin ja viimein mulla on aikaa bloggaamiselle ja aionkin käyttää koko illan ihan itselleni. Pääsin siis kuuden jälkeen tänään töistä, käväsin tallilla ja nyt olenkin makoillut tässä omassa sängyssä kone sylissä koko illan ja samaa rataa jatkan ihan loppuun asti! Tässä samalla kun kattelen jotain leffaa, ajattelin postailla teille viime torstailta, kun Emmi oli mun kanssa pitkästä aikaa tallilla mukana. 

Kävin aiemmin jo maastoilemassa Winskin joten enää oli jäljellä Kallen liikutus sekä tallihommat. Otettiin ensin Kalevi hoidettavaksi ja harjailin sitä hyvän tovin käytävällä. Siltä alkaa jo pikkuhiljaa talvikarva irtoamaan ja ihanaaihanaa kun tulee kesä ja kesäkarva!! Kun poni oli muuten valmiina, päätin kokeilla ensimmäistä kertaa suitsien laittoa käytävällä. Ollaan siis nämä vajaa neljä viikkoa laitettu suitset ainoastaan karsinassa ja nyt koitti sitten ensimmäinen kerta käytävällä. Vähän olin epävarma miten poni siihen suhtautuu, mutta se kyllä yllätti ihan täysin! En ollut uskoa silmiäni, kun suitsien laitossa ei ollut minkäänlaista ongelmaa, ei sitten mitään. Se siinä käytävällä seisoi irti, otti kiltisti kuolaimet suuhun ja odotti että sain ne kiinni, ihan kuin vanha tekijä. 


Mentiin sitten kentälle ja hetken käveltyämme laitoin Kallen liinan päähän. Vuorossa oli siis juoksuttelupäivä, josta Kalle näyttää tykkäävän ihmeen paljon! Juoksutin sen tosiaan ensin liinassa molempiin suuntiin ravissa, jossa ponia piti vähän herätellä. Kun se alkoi vetristymään ja lämpenemään, siitä irtosi ihan kivojakin pätkiä. Verkkailun jälkeen laitoin Kallelle ekaa kertaa piuhat (oikeilta nimiltään kai joustochambon..? :D en mä tiedä, tommoset kuminauhat mut piuhoiksi meillä on aina sanottu...) ihan kokeiluna mitä niistä sanoo. Sivareitten merkitystä ei ihan viime kerralla tajunnut, joten nyt testiin pääsivät nuo apuohjat.


Käynnissä Kalle liikkui tosi rennosti ja piuhat roikkui ihan löysinä. Ravissa poni kuitenkin vähän jännitti jatkuvaa painetta, mutta pikkupätkiä kuitenkin osasi ravissakin myödätä oikein kiitettävästi. Vaihdettiin vielä suuntaa ja toinen suunta olikin paljon helpompi, ja ravikin sujui jo oikein hyvin. Se jo tajusi, että kun itse myötää, niin piuhat antaa heti myöden ja paine häviää. Tähän suuntaan se ravailikin jo useita ympyröitä rennosti narut löysällä.


Palkaksi Kalle pääsi vielä irtojuoksemaan kentälle. Siitä se vasta tykkääkin, joka kerta vähintään yhtä innoissaan juoksee häntä tötteröllä ja pää korkeella ihan pörhönä. Siltä lähtee niin makeeta liikettä tuollein sen irtona juostessa ja sitä onkin aina ihana vaan katella. Kaiken lisäksi poni on niin ihanan helppo irtojuoksuttaa, kun se vaan juoksee ympäri kenttää. Heti hidastaa kun äänellä pyytää ja tulee luokse kun kutsuu. Voi jehna miten kivaa meillä taas oli ja ihanaa että Emmi sai niin kivoja kuviakin vielä! Sen enempiä selittelemättä, kuvat kertoo :)


Extravirtaa...?

Juoksuttelun jälkeen käveltiin loppukäynnit kentällä Kalle vapaana. Se käveli siellä lähinnä mun perässä koko ajan, mutta jäi vähänväliä haistelemaan kaikkea mielenkiintoista, kunnes otti mut sitten taas kiinni. Otettiin sitten vielä tallinpihassa ruunasta uudet rakennekuvat sekä muutama yhteiskuvanen. Ja herranjestas tuosta rakennekuvasta.. Sehän alkaa näyttää jo ihan hevoselta! Mahaa on lähtenyt jo sopivasti ja takaosakin alkaa jo pikkuhiljaa tuosta muotoutumaan. Ai että siitä tulee vielä kiva!


Semmonen kiva torstai, kiitos Emmille kuvista jälleen! Me jatketaankin nyt ahkerasti apuohjien kanssa juoksuttelua ja ihan tässä lähipäivinä on tiedossa meidän eka maneesireissukin, kivaaa :) Huomenna myös vähän erikoisempi päivä, kun sain vapaapäivän töistä ja lähdetään Vurrilla järjestettävään hevospäivään. Siitä kuitenkin lisää huomisiltana, joten siihen asti adioos! 


9 kommenttia

 1. Onko Kallella sattunut joku tuohon vasempaan takajalkaan?

  VastaaPoista
 2. Ompas kivan näköinen tämäkin! :)
  Toivotaan että pysyis terveenä, onks sillä ollu ikinä mitään esim. jaloissa?

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja ihania nuo viimeset kuvat!:)

  VastaaPoista
 4. Mulle vaan tulee tän hevosen päästä/ilmeestä mieleen
  se Hidalgo siitä elokuvasta! :) Ootko nähnyt sitä? Suosittelen, varmaan
  paras hevoselokuva mitä tiiän ;)

  VastaaPoista