perjantai 31. tammikuuta 2014

Lisätietoa & eka ratsastus!

Heissan taas! Edelliseen postaukseen unohdin kirjoittaa, että aion tehdä vielä kattavamman postauksen ponista, joten aika paljon kysymyksiä sateli, ja hyvä niin! Nyt aionkin muutaman päivän tutustuttuamme kirjoitellakin enemmän millaiselta uusi hepostus vaikuttaa ja mitä sen kanssa oikein aiotaan. 

Aloitetaan nyt vaikka siitä, että ponilla on nyt lempinimi ja ruunasta tuli Kalle! Se vaan on sille niin sopiva nimi, kun se ihan näyttääkin Kallelta :D Kalle siis haettiin sillon tiistaina, ihan kuvien perusteella eikä sitä kokeiltu etukäteen. Rodultaan Kalle on tilastoheppa ja siinä on torinhevosta sekä puoliveristä. Ruuna on syntynyt vuonna 2006 ja säkäkorkeus on n. 160cm. Se tuli mulle ja Elinalle yhteiseksi projektiksi ja katsellaan mitä tuleman pitää. Ruuna on ihan peruskoulutettu, eli sillä ei ole kilpailtu, treenattu tai valmentauduttu säännöllisesti. Sen kanssa on ilmeisesti viime aikoina vaan maastoiltu kevyesti ja se on asustellut pihatossa.


Kalle on tosi herkkä ja hieman epäluuloinen kaikkea uutta kohtaan. Sen pitää saada ensin ihan omassa rauhassa tutkia kaikkia uusia asioita ja sitä pitää koko ajan rohkaista kun jännittää. Talliin meneminen oli ponille oikein mieluisa kokemus, vaikkakin vähän outoa taisi olla, kun pääsi neljän seinän sisälle lämpimään monen heppakaverin kanssa. 

Ukkeli tykkää hurjasti kaikenlaisesta rapsuttelusta ja harjaamisesta. Ensimmäisinä päivinä se vähän jännitti, mutta nyt se alkaa jo totaalisesti nauttimaan kaikenlaisesta hoitamisesta ja paijjaamisesta. Sen kanssa on ihana touhuilla ja huomata miten päivä päivältä siitä tulee reippaampi ja iloisempi otus. <3


Eilen käytiinkin Elinan kanssa yhdessä talleilemassa ja kun olin laittanut Kallen valmiiksi, mentiin kentälle yhdessä. Juoksuteltiin ponia ensin alkuun yhdessä ja Kalle käyttäytyi tosi fiksusti. Hetken juoksuttamisen jälkeen Elina kiipesi kyytiin testailemaan, miltä heppa tuntuu ja miten se suhtautuu ratsastajaan. Kalle oli tosi hienosti ja ravikin sujui aika kivasti!


Tänään menin koulun jälkeen suoraan tallille ja laittelin Kallen ensin valmiiksi ja suunnattiin sitten taas kentälle. Juoksutin sen taas alkuun ja Kalle oli kivan reippaalla tuulella. Juoksuttamisen jälkeen sitten koittikin eka ratsastuskerta. Nousin varovasti kyytiin ja kun poni tuntui rauhalliselta, lähdettiin kävelemään kenttää ympäri.


Kävellessä tein muutaman pysähdyksen, käännöksiä ja suunnan muutoksia. Ratsastin tosi kevyellä kädellä suht löysin ohjin ja annoin ponin vaan kävellä ja ihmetellä. Kun oltiin kävelty hetki, otin muutamia ravipätkiä suoralla uralla. Jälleen Kalle sai paaljon kehuja hienosta käytöksestä ja loppukäynnit käveltiinkin tallinpihassa maasta taluttaen. 


Kallen hoitamisen ja liikuttamisen jälkeen juoksuttelin ja hoitelin vielä Winnien. Se oli rennon letkeä liinan päässä ja hoitaessa ihan hassu poika. Ruunien liikutusten, tallihommien ja kentän siivoilun jälkeen lähdettiin Jennin kanssa syömään ja nyt aionkin viettää rauhallista koti-iltaa. Huomenna suuntaan aamutallin jälkeen kahdeksaksi töihin ja töistä tallille takaisin heppailemaan. 


 Vieläkö jäi jotain kysyttävää? :) Kysyä saa ja koitan parhaani mukaan vastailla! Kuvista kiitokset Jennille ja Roosalle, löytyikö lempparikuvia? 

24 kommenttia

 1. Kaks vikaa ehdottomasti lemppareita! Mikäs Kallen virallinen nimi mahtaa olla? Löytyykö sukupostista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja löytyy sukupostista, virallista nimeä en valitettavasti ainakaan vielä voi paljastaa :/

   Poista
 2. Mulle jäi vähän epäselväksi toi nimihomma. :D Siis, että eikö sillä ollut mitään kutsumanimeä ennen, vai miksi "ponilla on nyt lempinimi ja ruunasta tuli Kalle!"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisessä paikassa, mistä haettiin, oli ponilla tietysti lempinimi mikä ei meidän mielestä sopinut hevolle ollenkaan, joten vaihdettiin Kalleksi :) Ja hyvä kun kysyit, en vaan tajunnut tota oikein muotoilla! :D

   Poista
 3. Siis ostitteko yhdessä Kallen vai onko se ylläpidossa?

  VastaaPoista
 4. on kyllä ihanan näköinen heppa! se on tollanen tosi simppelin näkönen ja toi iso läsi on ihana !:) toivotaan et tästä tulee hieno heppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, ihan super nätti :) ja todella, eiköhän siitä ihan hieno kuoriudu aikanaan!

   Poista
 5. Aika sopivan kokonenkin vaikka ei olekkaan jätti, rakenne pelastaa :) Mutta paljon onnea tästä! Sun ensimmäinen hevonen ymmärtämäni mukaan, vaikka olisikin puolikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onneksi! Ei tunnukaan edes pieneltä vaikka onkin matala. Ja kiitti! :)

   Poista
 6. Onnea uudesta projektista ^^ Innolla odotellaan teidän kehittymistä :)

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus ja ihana tuo Kalle!:) Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania kuvia!:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. ihan suokin näköinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, muutama onkin luullut sen olevan suokki ennen kun oon kertonut ettei se olekaan :D

   Poista
 10. Miksi lähditte liikkee noinkin varovasti? Eli väin vähän käyntiä ja todella vähän ravia suoralla? (vai käsitinkö väärin?) Jos Kalle on kuitenkin peruskoulutettu ja sillä on maastoiltu viime aikoinakin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitit oikein. Kai näet, että sillä ei oo mitään lihaksia ja läskiä löytyy, josta pääteltiin ettei sillä ole aikoihin tehty mitään. Jos sillä olisi ratsatettu säännöllisesti, olisi sillä myös vähän enemmän lihasmassaa. Tiedetään tosi vähän mitä sillä on tehty ja alotellaan ihan varovasti keräämällä kuntoa ja lihasta, että jaksaa :)

   Poista
  2. Kiitos kuin jaksoit vastata noin selittävästi :) Ymmärrän nyt, et nimittäin tainnut tekstissäsi mainita hevosen lihasmassasta mitään, enkä kuvia niin tarkkaan jäänyt vilkuilemaan. :)

   Poista
  3. Jeps, hyvä kun kysyit ja selvisi, en varmaan joo oo muistanut mitään mainita :)

   Poista
 11. Onko Kalle joku rescue hevonen

  VastaaPoista
 12. Hei! Huomasin tämän blogin ihan sattumalla on kiva kuulla että nykyinen Kalle on päässyt hyvään kotiin. Olen siis Sonin tai siis Kallen edellinen omistaja tai toinen niistä. Oli niin kauhean kamalaa joutua luopumaan siitä, sehän oli meillä vuotiaasta varsasta asti. Toivon todella että pidätte siitä niin hyvän huolen kuin vaan ikinä mahdollista, en halua että se joutuu kärsimään enään ikinä missään huonossa paikassa, kuten se joutui ennen teille tuloa kiertelemään ylläpidossa paikasta toiseen :( Uskon vahvasti että siitä tulee vielä jotain, kunhan oikeanlaiset ihmiset käsittelevät sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kun komnentoit! Mua kiinnostais tosi paljon kuulla ponin menneisyydestä niin oisko sun mahdollista laittaa mulle vaikka sähköpostia tai Facebookissa viestiä? :) Kalle on kyllä viihtynyt tosi hyvin ja siitä oikeasti tulee vielä hieno!

   aino.huupponen@hotmail.com

   Poista