maanantai 6. tammikuuta 2014

Lainahepan kyydissä

Eilen mainitsinkin jo, että menen tänään ratsastamaan kaverini liikutusheppaa ja tänään aamutallin ja pienen löllöilyhetken jälkeen lähdinkin hakemaan Emmin ja Jullen. Suunnattiin sitten yhdessä Iitun tallille ja alettiinkin samantien laittamaan heppaa valmiiksi. Julle ratsasti Iitun samalle pellolle missä ratsastin viimeksikin ja me ajeltiin Emmin kanssa sinne autolla. 

Pellolla hyppäsin itse puikkoihin ja Emmi pääsi kameran taakse. Iitulla kävin kerran aiemminkin syksyllä ratsastamassa ja nyt pääsin taas pitkästä aikaa heppasen kyytiin! Niille jotka eivät mitään kyseisestä otuksesta tiedä, niin Iitu on 15-vuotias lämppäritamma, Jullen liikutusheppa. Lisää voitte kuitenkin halutessanne urkkia tuolta Jullen blogista ja nyt päästäänkin tän päivän ratsastukseen. 


Aloittelin ensin ottamalla tuntumaa vähän käynnissä, mutta pian siirryin kevyeen hölkkään. Ravailin hetken ympäriinsä melko kevyellä tuntumalla ja otin laukkaakin verkaksi molempiin suuntiin. Vasemmalle Iitu oli taas hieman haastavampi kuten viimeksi, mutta nyt antoi kuitenkin helpommin periksi ja sain alussakin jo jumpattua aika hyvin siihen suuntaan. Laukassa tamma liikkui tosi jäykästi, mutta pikkuhiljaa se alkoi vertymään oikein kivasti ja alettiin sitten hommiin.

Ensin Iitu vastusteli tosi paljon vasemman puolen apuja... 
Mutta lopulta sain ratsastettua sen molemmilta puolilta kivasti läpi ja heppakin rentoutui!
En tehnyt ajallisesti kovin pitkää treeniä, mutta työskenneltiin sitäkin tehokkaammin koko ajan. Iitu oli vähän hidas syttymään takaosasta, enkä oikein missään vaiheessa saanut sitä niin aktiiviseksi takaa kuin olisin halunnut. En kuitenkaan antanut sen häiritä liikaa, vaan keskityin lähinnä hepan suoruuteen ja siihen, että saan avut hyvin läpi ja tamman kunnolla kuulolle. 


Oikeaan suuntaan saatiin oikein kivoja pätkiä, kun oltiin molemmat verrytty hyvin. Vasen olikin vähän haasteellinen ja sain tehdä tosi paljon töitä siihen suuntaan, että sain kunnolla avut vasemmalle läpi ja hepan taipumaan rehellisesti kuten halusin. Hain suoruutta suorilla urilla ja kaarteissa piti vahtia tosi paljon, ettei Iitu lähde kaatumaan sisälle tai vastaavasti punkemaan ulos. Hetkisen jumppailun jälkeen vasenkin kierros tuntui oikein kivalta!


Lopussa tamma vähän väsyi, eikä jaksanut oikein polkea kunnolla vaan se jäi tosi hitaaksi pohkeelle ja tuntui suustakin nihkeältä. Parin hyvän pätkän jälkeen annoin sen ravata vapaammalla ohjalla ennen kun tytöt yllyttivät mut laukkaamaan reippaammin pari pätkää.. Ihan tajutonta vauhtia mentiin, en usko itekkään miten kovaa toi hepsu pääsi! :D Oli kyllä ihan hauskaa, varsinkin kun tuli niin kiltisti takaisinkin ihan reippaastakin laukasta. 


Kiva tallireissu oli! On aina kivaa päästä ratsastamaa vähän vieraammilla ja erilaisilla hevosilla kun joka kerta niiltä oppii jotain uutta. Nyt pitääkin pikavauhtia mennä nukkumaan, kun aamulla palaillaan taas normaaliin arkirytmiin.. Huomenissa palaillaan, nimittäin vähän isompien uutisten kera. 

6 kommenttia

 1. Hyvin teillä näytti menevän! :) Tykkään lukea postauksiasi, koska kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon, hetkittäin saatiinkin ihan kivoja pätkiä! :)

   Poista
 2. Lämppäreillä pääsee!:D Hienolta näyttää teijän meno!

  VastaaPoista
 3. Blogisi on ihana ja rakastan lukea postauksia ja on kiva kun postailet aika usein! Oot myös ihan kauheen hyvä ratsastaja!:):)

  VastaaPoista