torstai 16. tammikuuta 2014

Sitä tätä ja tuota

Johan on ollut viikko. Blogiinkin olen vähän ottanut etäisyyttä, mistä lie johtunee kun ei ihan kovin korkealla kirjoitusinto tällä hetkellä ole. Arki tuntuu rullavan paikallaan, päivät kuluu hurjan nopeasti, mutta tuntuu ettei mitään tapahdu. Ihan kuin pari viikkoa olisin vaan nukkunut, kun on ollut niin "tavallista".


No mutta, oon koittanut kännykällä jotain materiaalia napsia sieltä täältä, ja ajattelin vähän rustailla kuulumisia. Vipukan kanssa on mennyt oikein kivasti, kun ollaan löydetty uusia ulottuvuuksia juoksuttamisesta. Oon viikon aikana juoksuttanut sen n. 4 kertaa, kerran ilman apuohjia vapaammin ja muut kerrat alkuun ilman ja lopuksi gramaanien kanssa. Se tuntuu pitävän liinassa juoksemisesta ja se on mullekin tosi helppoa hommaa, kun poni osaa ihan itse hienosti juosta narun päässä.


Gramaanit on nähtävästi olleet tosi hyvä apukeino tohon juoksuttamiseen. Alkuun Vipu saa juosta n. 10 minuuttia ilman niitä ja lopuksi n. 10 minuutiksi laitan sille nuo apuohjat. Se selvästi keskittyy paljon paremmin niiden kanssa ja rentoutuu jo tosi hyvin. Ravi on ihanan letkeää ja rentoa, eikä poni kiirehdi ollenkaan. Toissapäivänä ja tänään kävin hetken ajan ilman satulaa kyydissäkin ja sain yllättyä tosi iloisesti! :) 


Tänään menin hetken aikaa tallia ympäri ravaillen ja poni oli aivan uskomattoman fiksu! Se rauhassa ravasi hurjan hienoa ja tahdikasta ravia, ilman mitään hötkyilyitä tai kiirettä. Tuli pitkästä aikaa Vipin kanssa semmoinen ihana, iloinen tunne. Tuntui, että ollaan me sittenkin edistytty ja opittu jotain toisiltamme. 


Tänään olin Roosan mukana Hannuilemassa. Poniineilla oli himppusen virtaa joten päätettiin lähteä ensin pellolle päästelemään höyryjä ja pääsin itse pitkästä aikaa ponin puikkoihin! Ravailin ensin hetken peltoa ympäri koittaen vaan saada rentoa ja rauhallista ravia eteenpäin. Muutamat kunnon laukkapätkätkin vedäteltiin ja lisäksi yksi tosi hieno ravipätkä! Ruuna on super, tykkään siitä ihan hurjasti!! :)


Huomenna onkin tosi kiva päivä edessä, kun pääsen Winskin kanssa maastoilemaan! Kuvamateriaaliakin on luvassa, mutta siitä sitten myöhemmin lisää. Illalla mennään Jennin kanssa teatteriin ja varmaan vietän sitten loppuillan Jenpan luona löhöillen. Viikonlopullekin vähän riittäisi tekemistä, mutta katsotaan nyt mitä saankaan aikaan.

PS, jos joku tietää olisko täällä Varkauden alueella extra-liikuntaa kaipaavaa hepsukkaa, jonka kanssa voisi heppailla 1-2 kertaa viikossa, laitelkaa kommenttia / s-postia! Olis kiva päästä ratsastamaan useamman kerran viikossa ja ajattelin kysäistä löytyykö tätä kautta ketään apua tarvitsevaa.

3 kommenttia

  1. Hepulil saat mennä sillon tällön jos tarviin apuu, mut ei kovin säännöllisesti kun sillä se vuokraaja alkaa käymää nyt ens kuussa ja Emmi on aika hiton rakastunu siihen nyt niin seki varmaa haluu ratsastaa aina ku pystyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiku hei perkele mä tietäsinki yhe hevosen iha tästä läheltä! Se on tosin ongelmahevonen, en tiiä siitä paljoo ku meen vasta nyt viikonloppuna ratsastaa sitä mut siis se on kai ihan laadukas mut päässy jonkun pikkutytön niskan päälle :) mun piti alkaa ratsastaa sitä nyt mut luovutan mieluusti jolleki muulle kun mulla on toi Ninu

      Poista