sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Pienen pieni hehkutus!

AAAAPUAAAA! Mä olen niiin taivaallisen ihanan iloinen ja onnellinen! Päivä on ollut (aamun heikotuksesta huolimatta....) kerrassaan loistava! Sain iloita heti aamulla kaverini puolesta ja kehiteltiinkin ihania suunnitelmia talveksi, sitten mieltä piristi mahtava keli ja kaiken kukkuraksi illan talleilut tuotti NIIIN suurta iloa!!

Okei, ehkä mä nyt alan vähän avaamaan mun onnellisuutta. Aloitetaan vaikka siitä, että Vipillähän on vasemmassa etusessa vanha vamma, jonka takia se turvottelee ja lämpöilee tosi helposti, vaikkei siihen mitenkään reagoi liikutuksessa. Siinä on myös jonkinlaista haavaumaa, mikä vähän hankaloittaa sen hoitoa, kun linimenttiäkään ei siihen voi laittaa. No, eilen mulla oli aamutalli ja en ollut uskoa silmiäni kun jalassa ei ollut tipantippaa lämpöä eikä nestettä! Mahtavaa, jokapäiväinen kylmäys auttaa! :)


Sama juttu oli tänäänkin tallille mennessä, jes! Emmi tuli taas kuvaamaan ja seuraksi, tosin tällä kertaa joutui mun kameran taakse kun omansa oli kotonaan. Se ei haitannut ja kaivelinkin ensilumien kunniaksi ponille mun violetit kamat ylle! Aaaai että kun se oli somannäköinen liilassa huovassa ja pinteleissä :3 Vipille oli laitettu edellisessä kengityksessä hokkikengät jalkaan, joten kierittelin sille perjantaina nastat alle ettei pääse vahinkoja sattumaan. 


Menin alkuun tuohon meidän tallille vievälle tielle kävelemään ja päätin ottaa yhden ravipätkän. Suureksi, iloiseksi yllätyksekseni päästiin jopa ihan ravaamaan rauhallista ravia! Hieno poika, eikä edes meinannut sotkea! Sitten mentiinkin kentälle ja aloin ratsastamaan käynnissä. Olin hieman epävarmalla fiiliksellä liikenteessä, kun viikolla oli pari sen verran heikkoa päivää ja eilinen vapaa. 


Käynnissä Vippi tuntui jo oikein kivalta, vaikka kentän pohja olikin aika huono ratsastamiseen. Ajattelin sitten että tehdään ihan kevyt treeni, katsellaan miltä ponska tuntuu ja mennään ihan sen mukaan. Otin vähän ravia kevennellen ja taivutellen molempiin suuntiin ja voi veljet miten kivaa oli!


Jatkoin sitten ravihommia vähän enemmän ja aloin hakemaan vähän enemmän rentoutta ja letkeyttä, samalla hieman pyytäen myötäämään niskasta. Vippi tuntui tosi hyvältä, rentoutui nopeasti ja oli hurjan vastaanottavainen kaikille avuille! Oli tosi kivaa ratsastaa kun sai ihan kunnolla työstää ravia, jopa perusistunnassa pätkiä istuen, ilman että piti pelätä tahdin rikkoutumista. Tein sitten muutamia siirtymisiä, ihan vaan ravi-käynti-ravi, ja voin sanoa että kyllä loksahti suu auki. Ensin otin tuttuun tapaan kevyttä ravia heti siirtyessä, kun silloin V löytää tahdin nopeasti. Sitten kokeilinkin jäädä istumaan perusistunnassa ja katsoa mitä tapahtuu. Ja näinhän siinä kävi;


Voi veljet että hihkuttiin Emmin kanssa molemmat onnesta!! Vippi löysi melkein heti ravin tahdin ja mun ei tarvinnut auttaa ollenkaan keventämällä, WAU! Kaiken lisäksi, sama rentous ja rauhallisuus jatkui koko siirtymän ajan ja poni oikein odotti, mitä tehdään seuraavaksi. On se hieno <3


Loppuun tein vielä muutamia kulmaharjoituksia ja lopetettiin aika nopeasti. Jäi aivan uskomattoman hyvä fiilis ratsastuksesta ja Vippi tuntui aivan loistavalta! En malta millään odottaa seuraavaa kouluilu kertaa. Tallissa poni pääsi seisoskelemaan letkuihin jalkojen kylmäykseen siksi aikaa kun tein tallihommat. Lopuksi rasvasin jalan haavat ja Vippi pääsi karsinaan syömään heiniä ja odottelemaan iltaruokia.


Tämä viikko oli ponilla melko rankka liikutuksen suhteen, joten ensi viikko vaan hölläillään. Huomenna maastoilua, tiistaina Emmin kanssa maastoilua (meitsi Pestolla ja Emmi Vipin kanssa), keskiviikkona vapaa ja loppuviikolle vapaata, maastoilua ja yksi kenttäilykerta. Mutta joo, nyt nukkumaan ja aamulla aamutallin kautta kouluun. Tän viikon muista heppailuista kirjoittelen myöhemmin, samoin Viro -postausta kyllä tulossa! Ulkoasukin vihdoin ja viimein menee remonttiin, mutta palaillaan! :)

22 kommenttia

 1. Kiva postaus, sillä kiva kuulla että menee hyvin. :) Ihana blogi! <3

  VastaaPoista
 2. Voi kun ootte tyylikkäinä sävy sävyyn !

  VastaaPoista
 3. Ääää, miksei täällä Helsingissä voi olla jo lunta? :( Ihana postaus ja Vipille sopii noi liilat pintelit ja ootte muutenkin ihanasti sävy sävyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puolesta sais lumet sulaa jo pois... Ihan riittävästi XD Kiitos, Vipille sopii tosi hyvin toi liila!

   Poista
 4. Ihanat nuo violetit kamat! :3

  VastaaPoista
 5. voisitko tehä sellatteen videon missä esittelet kaikki sun ja heppojen kamat ja sit niinku esm. minkä takja jotakin juttuja pitää käyttää ja sitte esittelisit et mitä ruokaa annat niille ja et mistä niitä saa ja et minkä takija niitä pitää antaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinpa vaikka jonkinlaisen, tosin vaan Vipin kamoista / ruuista :)

   Poista
 6. Vau miten hienosti näyttää menevän, paljon on tapahtunut niin lyhyessä ajassa! Onnea teille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tosiaan hurjasti mennyt eteenpäin ihan lyhyessä ajassa :)

   Poista
 7. näyttääpäs V hienolta, hurjan nopeasti kehittyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Oon tosi yllättynyt miten nopeesti se oppii :)

   Poista
 8. Hienosti kulkee! ;) Kiva kuulla että jalat on nyt kunnossa ja et hoidat niitä huolellisesti! :)

  VastaaPoista
 9. Voi vitsit, toi on kyl hirmu hienon näkönen! Tuli kauhee inspiraatio itellekkii, harmi ettei täs nyt oikee oo sellast hevosta enää mil vois kunnol tavoitteellisesti ratsastella ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, hevostelu jäänyt muutaman kk. ajaksi kun ei oikein ole tämänhetkiseen tilanteeseen sopivaa hevosta mitä voisi tavoitteellisesti ratsastaa, aina kun luen hevosblogeja tuntuu niin pahalta kun itse joutuu tyytymään katselemaan vain kuvia:/ Kunnon ratsastuksesta on monta kk. onneksi välillä pääsee ei tavoitteellisesti hömpssyttelemään... Vipistä tulee kyllä magee peli!!

   Poista
  2. Juuu, se on tosi kivanoloinen jo nyt ja paranee varmasti vielä kun enemmän treenaillaan! :) Aaa höh, harmi :(

   Ja anonyymi, mä en ees uskaltais ajatella etten pääsis ratsastamaan, päiväkin ratsastamatta tuntuu jo oudolta :D Jep, siitä tulee hieno pulla! :3

   Poista
 10. Kiva postaus, upeita kuvia ja ihana Vippi!:)

  VastaaPoista