torstai 24. lokakuuta 2013

Muutamat heppakuvat kuluneilta viikoilta

Tänään käytiin maneesilla kera Roosan, Emmin, Winskin sekä Vipin. Vippi pääsi tutustumaan ekaa kertaa uuteen "kotimaneesiin" ja sai suht kevyen treenin ja mä pääsin ratsastamaan Winniellä! Maneesireissusta kuitenkin tulossa postausta erikseen, mutta nyt ehdin kuitenkin kertoilla vähän heppakuulumisia viime ja tältä viikolta!

Viime viikon torstaina olin lupautunut hoitamaan yhden tallilaisemme hevosen Peston. Oon ratsastanut Pestolla viimeksi joskus niihin aikoihin, kun Lara vaihtoi maisemaa, eli about 1,5 vuotta sitten. Pesto on 8-vuotias puoliveriruuna ja olen varmaan täällä blogissakin siitä joskus maininnut. Anyway, torstaina Emmi siis tuli mukaan kuvaamaan kun kiipesin pitkästä aikaa ruunan kyytiin.


Ei tehty mitään kummoisempia, ihan perustyöskentelyä tossa omalla kentällä. Vähän oli kaikki hakusessa, kun en oikein osannut ratsastaa lähes vieraalla hevosella, mutta loppujen lopuksi ei se niin kamalan vaikeaa ollutkaan. Hieman vaati totuttelua, kun oli niin erilainen heppa alla mihin oon tottunut viime aikoina. Laukassa etenkin Pesto oli kiva ratsastaa ja sitä oli melko helppo työstää, kun sen liikkeisiin vähän tottui.


Samaisen viikon perjantaina oonkin viimeks käynyt ratsastaa Dandyn ja silloin mukana oli Roosa. Dandy oli muistaakseni oikein kiva ja ekaa kertaa tein jotain fiksua tehtävääkin sen kanssa! Poni tuntui tosi vinolta ja vänkyrältä, eikä meinannut oikein keskittyä. Päätin sitten tehdä muutamia harjoituksia keskihalkaisijalla ja Dandy alkoi pikkuhiljaa tuntumaan tosi hyvältä.


Tehtiin muutamat voltit siihen halkaisijalle, harjoiteltiin suoruutta, väistöjä, avoja, sulkuja yms yms.. Kun vaan muistin itse ratsastaa pohkeesta kohti ohjaa, Dandy liikkui tosi hyvin ja kesti suorana. Hieno poika! Loppuverkkailin kunnolla eteen alas laukassa ja ravissa ja jäi kyllä taas oikein iloinen mieli ratsastuksesta :)


Maanantaina olikin vuorossa Hannuilua oikein kunnolla ja pitkästä aikaa! Hannuhan on siis Roosan nykyinen vuokraheppa ja mun entinen yp-heppa. Lähdettiin siis Emmin kanssa Roosan mukaan ja saatiin hieno idea testata uutta kenttää; muistellaan parin vuoden takaista talvea ja ratsastetaan kakspäällä! Roosa alkuverkkaili ruunan ennen kun hyppäsin puikkoihin.

Tää on jotenki tosi söpö kuva :3 ihana Rosby!

Oli kyllä ihan megaluokan hauskaa! :D Emmi räpsi kuvia sen minkä kerkesi ja me vaihdeltiin paikkoja. Kerran istuessani "takapenkillä" Roosan takana, tasapainoni horjui sen verran hienosti, että tupsahdimpas sieltä kertaalleen kyljelleni. Hyvä kentänpohja oli kyllä!! Muistaapa vasen kylkeni sen edelleenkin..


Vipin kanssa touhuilusta vielä muutamalla sanalla. Sen kanssa sujuu oikein kivasti! Tallissa se on rauhoittunut hurjasti, jalkojen kylmäily tuottaa hyvin tulosta ja ratsastettavuuskin on parantunut huimasti! Maastossa käytiin Emmin kanssa tiistaina kun itse ratsastin taas Pestolla, enkä voi muuta kuin kehua tuota ukkoa! Se meni tosi rohkeesti sillankin yli eikä edes pöllöillyt Peston säikkymisistä huolimatta. Ravikin löytyi tosi hienosti vaikka vieras ratsastaja olikin kyydissä, kyllä sai poni paljon kehuja!

Ainiin! Värjäiltiin yks päivä Roosan kanssa hiukset uuteen uskoon noilla Tallinnasta ostetuilla hiusväreillä, ja oon kyllä oikein tyytyväinen! En olis uskonut että noin halvalla saa noin hyvän lopputuloksen.. Seuraavana päivänä käytiinkin vähän nappailemassa kuvia kun oli sen verran kiva sää ja tulipa viimeinkin ihan kunnollinen profiilikuva otettua facebookkiin..


Nyt joutaakin taas nukkumaan, jotta jaksaa huomenna painaa viikon viimeisen koulupäivän. Kiitoksia muuten kaikille, jotka kerroitte mielipiteenne ulkoasusta, on tosi kiva kuulla teistäkin välillä! :)

16 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. ihan parhaat ratsastuskengät!! :D ei tosin järin turvalliset.. xd

      Poista
  2. Paljon ihania heppoja!:) Oot onnekas ku saat tollasilla ratsastaa :)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus ja tää uus ulkoasu on tosi kiva :)

    VastaaPoista
  4. Hieno tuo Pesto kyllä. :)

    VastaaPoista
  5. Hienoja kuvia Pestosta ja hulvattomia Hannuilusta :)
    Johanna

    VastaaPoista
  6. Millä asetuksilla maaneesikuvat on otettu? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. manuaalilla, en tosin sen tarkemmin tiiä kun Roosa kuvasi :)

      Poista
  7. Ihana tuo vika kuva susta! Oot tositosi kaunis ja ihanat uudet hiukset, sopii sulle tosi hyvin! <3

    VastaaPoista