perjantai 1. helmikuuta 2013

Kiirettä pitää!

HUHHUH. En enää keksi yhtään mitään muuta sanaa aloittaa blogin kirjoittamista. Ensimmäinen kokonainen viikko täysi-ikäisenä on nyt kulunut ja en olisi ikinä voinut kuvitella sen olevan sellainen, kuin se on ollut. On sattunut ja tapahtunut vaikka mitä hullua ja hassua, mutta aloitetaan nyt vaikka siitä, että meikäläinen sai ajokortin! Hiphei, ja inssin jälkeen marssittiinkin autokauppaan ja arvatkaas mitä, kirjoitettiin nimet paperiin ja minusta tuli auton omistaja samana päivänä! En oikein vieläkään osaa käsittää, että sain samana päivänä sekä kortin, että autonkin.. Näiden lisäksi, viikkoon on mahtunut paljon pikkuisen ihmeen (<3) ihmettelyä, heppailua ja heppailua.. Mutta jospa aloitellaan nyt ihan vaan alkuviikosta.

Maanantaina amupäivällä iskä varasi mulle ajan teoriakokeeseen jo tiistai-aamuksi, ja siitäpä se jännitys alkoikin. Koulupäivä menikin kuin unessa ja iltapäivällä olikin ekat wanhojen yhteisharkat.. Koulun jälkeen lähdinkin käymään kotona ja illalla mentiin vielä Roosulin kanssa tallille. Tarkoitus oli mennä kouluvalkkaan, mutta harmiksi se olikin peruttu. Eräs pikkuinen positiivinen ylläri meitä tallilla odottikin, kun karsinat oli siivottu! Elina siis oli hoitanut tallinomistajan siivoamaan kopusten karsinat koko viikon ajalta, ja huh kuinka helpottaa, kun ei tarvitse yli tuntia käyttää siihen kun kaikkeen muuhunkin menee niin paljon aikaa. Otettiin siis W sisälle, heitettiin kamat niskaan ja suunta kohti maneesia.


Maneesilla tein siis sellaisen suht kevyen koulutreenin, ja sain jopa pientä pintaan sekä itselle että Winskille. Ratsastuksista sen enempiä selittelemättä (ja muistamatta..) parilla sanalla sanoen, paljon temmon muutoksia, ympyröitä ja oikein hieno W! Laukassa virtaa taisi olla hieman enemmän kuin järkeä, joten keskityin pääosin raviin. Otin oikein kannuksetkin jalkaan, ja niillä Winskiin saa kivaa terävyyttä ja herkkyyttä. Kuitenkin, kiva mieli jäi ratsastuksesta, mutta valmennus olisi kuitenkin paikallaan.. Tuossa tollanen lyhkänen video ratsastuksesta, kiitos kuvaamisesta Roosalle!



Tiistaina koitti se pelottavaakin pelottavampi teoriakoe, ja silmiäni uskomatta sain sen läpi! Oi sitä onnen tunnetta, kun varailin heti keskiviikolle inssin.. Ja jännitystä lisää. Tallille kuitenkin oli suunta myös tiistaina, jolloin matkaani lähti Laura. (tai oikeastaan minä lähdin Lauran matkaan..) Ensin kävin Winskin kanssa ilman satulaa maastoilemassa ja lopuksi käytiin kävelemässä Laura & Pesto mukanamme Kuvansin keskustassa. Matka sujui ihan hyvin, mitä Pesto nyt hötkyili, muttei mitään vakavaa. Tallille päästessä vaihdoinkin ratsua Zippeen, jonka kanssa suunnistettiin taas kuluttamaan maneesin pohjaa. Herra Z:n kanssa luvassa myöskin kouluratsastusta, joskin hieman kevyempi treeni. Tästäkään sen kummempia tarinoimatta, mutta pakko sen verran sanoa, että hieno se kyllä on. Tehtiin aika perus juttuja, ympyröitä, kolmikaarisia ja laukkaa ympyrällä myöskin. Oli oikein kivaa myös Zipen kanssa treenailla, ja Laura oli ihana ja kävi nappaamassa meistä muutaman kuvan ennen kuin ajeli kotiin.


Keskiviikkona eli siis eilen, olikin aamupäivä pyhitetty autolla ajelulle ja ahkeralle harjoittelulle. Ajeltiin sellainen kolmisen tuntia, ennen kun lähdin istumaan tunniksi kouluun ja klo 13.30 olikin aika mennä katsastuskonttorille. Inssiinhän siitä sitten lähdetiin ja noin puolen tunnin kuluttua lähdöstä, olin onnellinen ajolupalapun omistaja! Onnesta hihkuen jatkettiin matkaa autokauppaan, jossa kirjoiteltiin nimet paperiin ja pikkuinen, musta Volkswagen polo oli minun ikioma! Heh, okei en enää hehkuta siitä, vaan siirrytään siihen talleiluun :D Startattiinkin Roosan kanssa poloseni pihassa ja huristeltiin tallille. Sää oli mitä kauhein, ja kuinkahan monta kertaa kirosin, kuinka inhoankaan talvea? Ainakin 100. Käytiin hirveässä koiranilmassa maastoilemassa Sissi ja Zippe, mutta kauaa emme kyllä viihtyneet niin järkyttävässä säässä. Kaikenlisäksi Z oli polkenut kenkänsäkin irti, joten jouduttiin pääasiassa vaan kävelemään. Kuitenkin mukavaa oli, eikä kukaan edes vilustunut ja hepatkin vaikutti tyytyväisiltä päästessään syömään.

Tyyli vapaa?
Tänään sitten pääsinkin heti suoraan koulusta tallille ja Zipellä olikin juuri sopivasti kengitys ja sai uudet renkaat alle. Ehdin siinä kengittäjän kengittäessä putsailla vähän varusteita ja sainkin jopa omat saappaanikin putsattua. Kun Zippe oli valmis, ehdin laittaa ruuat sekä heinät, ennen kuin Elinan kaveri Tuija tuli ratsastamaan kanssani Zipen ja Sissin. Tuija on siis autellut Elinaa jo jonkin aikaa liikutuksissa ja käy kerran/pari viikossa ratsastamassa. Tänään Winski sai viettää vapaapäivää ja tehtiin Tuijan kanssa sitten sellainen reilun tunnin maastolenkki. Minä menin Zipellä ja Tuijalla oli Sissi. Käveltiin aika paljon, mutta otettiin muutama ravipätkäkin. Onneksi ei ollut enää ihan niin järkky sää kuin eilen ja päästin jopa kuivina takaisin tallille. Tallilla vaan kaikki koput sisään, ruoka nenän eteen ja kotia kohti.


Tässäpä erittäin tiivistetysti koko viikon tapahtumat, ja minun oli tarkotus kyllä postailla useammin, mutta koska vuorokaudessa on vain 24tuntia ja nukkuakin pitäisi, jostain on pakko rokottaa ja tällä kertaa se on kyllä blogi. Viikonlopun suunnitelmista vielä sen verran, että huomenna on luvassa kolmen hevosen ratsastus, lauantaina kahden ja sunnuntaina (ainakin..) kolmen. Kiireistä siis on, mutta postauksia lupaan kirjoitella! :)

6 kommenttia

  1. hei onnea paljon kortista!! :) ajahan varovasti ja muistas laittaa autosta tännekki kuvaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, ajellaan ja autosta heti kuvaa kun ehdin nappaamaan :)

      Poista
  2. sun blogis on tosi kiva, liityin lukijaks :)

    ja ihana ku noi teijän värit on ihan sävysävyy tän blogin kans! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittti! :) haha, enpä ees huomannu, mutta niimpä näkyy :D

      Poista
  3. Onnea uudesta autosta ja ajokortista! Laitahan kuva autosta tänne(; Ja muutes, hyvältä näytti sun ja Winskin meno:3

    VastaaPoista