keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Oonan kanssa pomppailuja

Taas pitkä tallipäivä takana, ja talleilun välissä ehdin jopa käväistä koulussakin. Aamulla lähdettiin jo aikaisin Lauran kanssa kohti Oonan tallia, jonne päästessämme alettiin rakentamaan estettä! Tehtiin noin 10 minuutissa oikein mukiinmenevät kaksi kappaetta tolppia ja löydettiin pari puomiakin. Esteiden ollessa valmiit, laitettiin Oona valmiiksi ja eikun menoksi hyppäämään!


Omasta viime hyppykerrasta on jo tovi, vaikkakin viikko sitten pomppasin Oonan kanssa ilman satulaa muutaman hypyn. Sitä ei kuitenkaan kunnolla voinut hyppäämiseksi laskea, mutta tällä kertaa laitettiin ihan satulakin selkään. Alkuun verkkailin Oonaa ihan ravissa, tehden siirtymisiä käyntiin sekä ravi-pysähdys-peruutus-ravi harjoituksia. Halusin saada Oonan hyvin kuulolle, jotta hyppääminenkin onnistuisi hyvin kun hevonen kuuntelee. Verkattuani ensin ravissa, tein muutaman laukannoston. Oona meinaa kuumua tosi paljon laukannostoissa, jolloin alkaa herkästi poikittamaan ja tulee vahvasti pohjetta vasten. Tätä pitääkin alkaa pikkuhiljaa treenailemaan, kun ravi alkaa tamman kanssa jo sujumaan ihan kivasti!


Aloitin hyppäämään ihan pientä ristikkoa ravissa ja kääntäessäni esteelle, Oona oikein syttyi! Tuntui, että yhtäkkiä alla oli hevosen sijasta raketti, joka lähtee millä hetkellä tahansa jonnekin ilman suuntaan. Huomasi kyllä miten tamma on kaivannut hyppäämistä, kun noin pienillä esteillä kuumui noin paljon. Verkkahypyt sujui ihan ok, ravissa Oonalla oli tosi vaikea hypätä; paikkaa ei löytynyt millään joten hypyistä tuli ihan hutaistuja ja hevonen sinkosi vain eteenpäin, ei ylös. Tulinkin sitten ristikon pari kertaa laukassa, ja heti onnistui paremmin!

Kuka sukeltaa hienoiten?
Kohta Laura nostikin esteen pystyksi, jota tultiin muutaman kerran ihan onnistuneesti. Välillä Oona meinasi lähteä rynnimään ja jouduin pari kertaa kääntämään pois, pari kertaa toin hevosen liian lähelle ja alitemmossa; takajalat otti puomin mukaan, mutta pääpiirteittäin Oona oli oikein kiva. Laura nosti korkeutta vähän lisää ja ei edelleen ilmennyt mitään sen suurempia ongelmia, vaan Oona pomppi oikein tyytyväisen oloisena kaiken mitä nenän eteen tuli. Hieman meinasi olla vauhtia liikaa ja välillä taas liian vähän, kun jäin pidättämään hieman liian pitkäksi aikaa.


Loppuun hypättiin pari kertaa okseria, jolla Oona hyppäsi selvästi paremmin. Paikat osui aika hyvin kohdalleen, tamma kuunteli kuskia loppuun asti ja hypyistä jäi kyllä aika hyvä mieli! Ravailin vielä ennen lopettelua loppuravit, joiden aikana vaan vahdin ettei Oona kiihdytä tahtia ollenkaan ja että se pysyi tasaisena. Nyt vaan pitäisi saada treeniä alle ja kohtahan sitä ollaan jo valmiita kisaradalle ;) Hehheh.Sain tuossa pari päivää sitten latailtua kaikki Kimmon kisoista ottamani kuvat kuvasivulle ja niitä voi katsoa tästä linkistä. Nyt voisinkin lähteä nukkumaan jos vaikka jaksaisin lähteä aamulla virkeänä kouluun.. Huomiseeen!


4 kommenttia