lauantai 15. joulukuuta 2012

Blogiarvostelut.

Heissan, eilen kuvattiinkin Jennin kanssa se videopostaus ja huhhuh, raskasta materiaalia on viikonloppuna luvassa! :D Tänään olinkin ihan koko päivän tallilla, mutta siitä ajattelin kertoilla huomisen kuulumispostauksessa enemmänkin. Mutta, viime viikolla lukijat saivat linkitellä omia blogejaan tänne ja niistä olenkin suosikkini valinnut! Olisin ehkä enemmänkin blogeja toivonut, mutta kiitos kuitenkin kaikille linkittäneille. Valitsin siis 9 suosikkiani ja tässäpä niistä pienet arvostelut jokaisesta. Blogit eivät ole missään järjestyksessä ja älkää ottako itseenne, annan rakentavia vinkkejä ja parannusehdotuksia, jotka omaan silmääni pistävät! :)"Blogi kertoo 15-vuotiaan Kouvolalaisen elämästä kuuden hevosen kanssa. Tallilla käyn siis joka päivä, ja omasta laumasta löytyy kuusi täysin erilaista hevosta, vaikka blogi kertookin pääasiassa mun ja Aatun tekemisistä, niin kyllä tulee mainittua muidenkin jutuista :)"

Tämän blogin kirjoittajan tunnenkin jo ennestään, sillä oltiin samalla leirillä Mikkelissä joskus vuonna 2009? ja on hauska seurata hänen kuulumisiaan blogin kautta. Hirmu hauska olisi pitkästä aikaa nähdä Amandaa, viimeksi kun tavattiin, oltiin jotain vaahtosammuttimen kokoisia! :D Sitten arvosteluun. Ulkoasu on aika kivan yksinkertainen ja bannerissa on tosi kiva idea! Harmi vaan, että vaikka muuten banneri on kivasti toteutettu, niin nuo kaksi oikeanpuoleista kuvaa on huonosti rajattuja ja se pistää ilkeästi silmään. Myöskään en itse pidä postausten fontista, mutta tähän blogiin se sopii aika kivasti! Amandalla on kiva tyyli kirjoittaa ja pidemmänkin tekstin jaksaa kivasti lukea. Postauksissa on pääasiassa paljon kivoja ja isoja kuvia ja niitä on ilo katsella. Kaikenkaikkeaan yksi lemppariblogeistani, yksi pitkä miinus kuitenkin siitä, että postauksia tulee tosi harvoin! :( "Blogi kertoo 16-vuotiaan tytön elämästä kolmen hevosen parissa. Omaa hevosta en omista, mutta yksivuokrahevonen ja kaksi hoito/liikutettavaa heppasta löytyy :) Niiden kanssa tallilla meneekin yhteensä se 6-7krt/vko. Blogissa välillä esiintyy myös normielämän asioita, mutta enemmän heppailujuttuja kuitenkin !"

Tähän blogiin olenkin joskus aiemminkin törmännyt ja jonkun aikaa olen anonyymisti seuraillut. Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja lukijaksi liityin! Ihan ensimmäisenä täytyy sanoa tuosta ulkoasusta; banneri on tosi kiva, samoin muu ulkka, mutta tuo tausta?? Eieiei, hyppii tosi ikävästi silmille nuo ruudut/pallot joten sen laittaisin heti vaihtoon. Joku saman tapainen, mutta suuremmilla kuvioilla ehkä ei olisi yhtään noin paha. Postaukset kuitenkin sisällöltään kivoja, ja niitä tekee mieli selailla enemmältikin. Kivoja kuvia, mielenkiintoisia tekstejä eikä turhan pitkiä selostuksia ilman kuvia, hyvähyvä! Lukemista kuitenkin helpottaisi, jos postauksia olisi n. 3-4 samaan aikaan etusivulla, jolloin ainakin omalla koneellani selaaminen käy paljon nopeammin. Yhteenvetona siis, mukavan oloinen blogi, mutta tausta vaihtoon! :)"Olen 15v. tyttö espoosta ja omistan oman ponin sekä yllapito hevosen ja ponin, jotka saapuivat vajaa viikko sitte omaan uuteen talliimme. ylläpito ponit tulivat "kuntoutukseen". Käymme myös välillä tunneilla naapuritallilla tai aloitamme nyt käymään useammin siellä!"

Enpä ole aiemmin tähän blogiin törmännytkään ja olikin kiva löytää tällainen uusi tuttavuus! Ensimmäiseksi laittaisin ulkoasun uuteen uskoon; kesäinen banneri ei oikein keskellä talvea iske ja tausta tuo kamalaa hälinää lukemiseen. Se pomppii inhottavasti silmille, eikä sivugadgeteista meinaa saada selvää. Blogin nimeen kiinnittäisin myös paljon huomiota, tuo "Alican heppa blogi" ei kuulosta ollenkaan hyvältä, ja varsinkin kun heppablogi on yhdyssana :D Mutta siis, postaukset kivoja, hyvin kirjoitettuja mutta hymiöitä omaan makuun ehkä hieman liikaa. Kuviakin oli aika paljon, jopa liian monta samassa postauksessa eli niitä kannattaisi karsia hieman. Aiheeltaan blogisi kuitenkin mielenkiintoinen, muutaman muutoksen jälkeen varmasti löydyn lukijalistaltasi! :)"Oma blogini on erittäin tuore ja tänään olisi suunnitelmissa tehdä toinen postaus. 
Blogi on luontevasti hevosaiheinen ja kertoo 16-vuotiaasta tytöstä ja 14-vuotiaasta lv-tammasta, Huurista.  Jos hieman 'raaka' uusi blogi, lämppäri juttuineen kelpaa luettavaksi ja olet vielä kiinnostunut lukemaan jonkin asteen projekti blogia, tässä olisi sellainen. :)"

Siis aivan ihana ulkoasu! Todella kauniinn yksinkertainen eikä mitään turhia koukeroita ja rimpsuja. Tykkään myös paljon sun kirjoitustavasta ja siihen koukuttuu aika hyvin. Vaikka kuvia ei kamalasti vielä blogista löytynytkään, ne vähäisetkin näytti oikein kivoilta. Postauksia laittaisin vain 3-4 etusivulle, kuten jo aiempaan blogiin sanoinkin, että paljon helpompi on blogia selailla, ettei kaikki ole pötkössä etusivulla. Enpä oikein keksi juuri mitään parannettavaa, tosi hyvältä vaikuttaa! Hauska seurata hieman erilaista blogia, mitä olen tottunut, ja vaikka aihe ei itsessään nappaakkaan, päätin silti alkaa lukemaan, koska kirjoitat todella kivalla tyylillä!http://suvin-blogi.blogspot.fi - Moments of my life

"Tuossa on blogini, missä kerron arjesta poninomistajana, kirjoitan blogiini siihen malliin kun kerkeän, enkä ota stressiä jos en kerkeä kirjoittamaan. Ulkoasu on vielä turhan kesäinen, mutta siihenkin tulossa pian muutosta, vielä vähän työn alla! :)"

Monesti ollaan Jennin kanssa muutamissa kisoissa ihmetelty, miten paljon tämän blogin poni muistuttaa Romppua. Tiedän siis blogin kirjoittajan kun ollaan muutamissa samoissa kisoissa pyöritty ja monesti olen heidän menoaan kisoissa kuvaillutkin. Blogin ulkoasu on tosiaankin hieman kesäinen, mutta siihen en sitten enempiä puutu, jos on uusi tulossa :) Postauksen kuitenkin sisällöltään ihan ok, kuitenkin teksteihin laittaisin ehkä rohkeammin kappalejakoja ja kuvia aina väliin. Otsikon fontti on hieman jotenkin tönkkö, enkä juuri tykännyt siitä. Tässäkin blogissa saisi olla muutama postaus etusivulle vähemmän. Plussaa isoista, hienoista kuvista ja ihanaa että blogi on tarpeeksi leveä, mutta fontti voisi olla aavistuksen suurempaa. Kaikkiaan kuitenkin blogi täynnä hirmuisen kivoja kuvia, ja poni ratsastajineen on hirmuisen suloisia! "Blogia kirjoittelee 15-vuotias tyttö, jonka kaksi vuokraheppaa esiintyy blogissa. Pv-ruuna Late, sekä uusi tuttavuus lv-tamma Peppi. :)"

Tämän blogin sekä kirjoittaja että hevoset ovatkin minulle ennestään tuttuja. Vähän aikaa sitten löysinkin tämän blogin, jossa siis päätähtinä kavereideni omistama pv-ruuna Late (etsi hakukentästä "late" niin löydät siitä pari postausta) sekä ennen meidän tallilla hetken asustellut Peppi-tamma. Ihan ekana sanoisin, että niitä postauksia taaskin vähemmäksi etusivulla.. Toisekseen lisäisin kaikille kolmelle omat välilehdet, jotta uusien lukijoiden on helpompi päästä tutustumaan blogiisi. Ulkoasu on aika kiva, mukavan neutraali ja bannerikin aika omaperäinen. Postaukset sopivan lyhyitä, ja niitä jaksaa lukea sekä kuvat piristää kivasti aina välissä! :)


http://diibadaabaaa.blogspot.fi - Tähdet ja universumi

"Lämppäritamman kanssa ratsunhommiin tutustumista :)"

Vaikka olenkin ollut tämän blogin lukija jo jonkin aikaa, ei vieläkään ole tuo blogin nimi oikein auennut minulle. Siis miten nimi liittyy blogiin? :D Kuitenkin, tunnen tämänkin blogin kirjoittajan joten olen sitä kautta päätynyt lukemaan, vaikka aiheena ei niinkään itseäni kiinnosta. Julle kuitenkin kirjoittaa mielenkiintoisesti sekä postauksissa on kivoja kuvia (tosin, aika usein postauksissa pyörii samat kivat), joten olen sitten lukijaksi asti liittynyt. Tällekin blogille sama juttu; etusivulta postauksia vähemmäksi. Kutensanottua, tekstit mielenkiintoisia, kuvat kivoja ja erikoispostausideat tosi kivoja! 


http://lolanelamaa.blogspot.fi - Look at to Michigan Eyes

"8-vuotiaan ex-ravuri lvn kanssa kehittymistä ravurista ratsuksi :)"

Ja taas löytyi tuttu bloggaaja :D Tässäkin blogissa seurataan ex-ravuri lv:n matkaa ratsuksi, mutta Emmi kertoo blogissaan niin paljon muustakin, että tykkään lukea sitä. Erikoispostauksia riittävän usein, kivoja kuvia ja mielenkiintoista tekstiä. Ja pitänee sanoa nyt tässäkin; etusivulta postauksia vähemmäksi. Tekstiä jaksaa lukea, ulkoasu miellyttävä ja esittelysivut kattavat. Ainut vaan, miksei esittelysivujen kuvalinkit näy? Ovat tosi hämääviä nyt, eikä uudet lukijat varmaankaan esittelyjä niiden takaa löydä. Kiva kuitenkin seurailla blogin välityksellä teidän menoa :)


http://essiw.blogspot.fi - Essin ja Donin elämää

"Olen 14-vuotias tyttö Itä-Suomen alueelta. Ratsastelen Don Fazer-nimisellä puoliveriruunalla, josta lukemalla blogiani tulette tietämään enemmän. Valmentaudun ja kilpailen kaikkien mahdollisuuksien mukaan aktiivisesti, niin koulu, este kuin kenttäpuolellakin. Tällä hetkellä blogi kertoo arjen ihmeistä, poikkimenneen pohjeluun selättämisestä + treenailuun ja kisakauteen palailusta!"

Täälläkin blogissa jo "tuttu" ratsukko, jonkun kerran kisoissa nähnyt ja kuvannut. Blogin ulkoasu tosi kivan talvinen ja banneri sopii kivasti muuhun ulkkaan. Postauksissa sopivasti kuvia sisältöön nähden ja sisältö on kivasti kirjoitettua ja melko virheetöntä. Blogiin on selvästikin panostettu ja sitä varten nähty vaivaa. Pakko taas kerran sanoa.. :DD Etusivulta postauksia vähemmäksi, on oikeasti kivempi selata blogia, missä ei ole miljoonaa postausta suoraan etusivulla ja rullata saa viisi minuttia ennen kun on alhaalla. Kaikkiaan kiva blogi, varmastikin pian liityn lukijaksi asti!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HUHHUH! Olipa homma.. Pahoittelen syvästi jos hirveitä kirjoitusvirheitä on eksynyt joukkoon / teksti sekavaa, mutta oon tässä jo ties kuinka monta tuntia näitä pyöritellyt joten alkaa jo ehkä hieman silmä jo turtumaan.. Kiitos siis kaikille bloginsa linkanneille, toivottavasti ette pettyneet kun en kaikkia tähän yksinkertaisesti ehtinyt mukaan ottamaan. Ja arvostelut siis ottakaa ihan parannusehdotus mielessä, en pahaa tarkoita, koitan vaan antaa sopivasti rakentavaa kritiikkiä. Toivottavasti piditte ja löysikö kukaan tästä uutta luettavaa? Loppuun vielä muutama ihana kommentti, mistä te lukijat omassa blogissani pidätte!

"Tykkään lukea blogiasi, sillä kirjoitat aina mielenkiintoisia päivityksiä ja postauksesi ovat monipuolisia. Kuvat ovat hyvälaatuisia ja videot ovat aina plussaa!"

"Sinuun on aikalailla helppo samaistua ja kirjoitat tekstit mielenkiintoisesti, rehellisesti ja selkeästi."

"Myös vuokrahevosesi ovat niin kiinnostavia, että tätä on tosiaankin kiva lukea:) Elämäsi ei ole hetkeksikkään tylsää ainakaan lukijan näkökulmasta, kun koko ajan on jonkun hevosen kanssa puuhailtavaa tai jotain muuta."

"Oot hyvä ridaa ja kisaat paljon. Videoita on aina kiva kattella ja kuvat on hyvä laatuisia! Mahtava blogi :)"

"Vaikuttaa vaan mielen kiintoiselta ja tykkään seurata heppailujasi + blogissa esiintyvät hevoset ainakin näyttää ja vaikuttaa tosi kivalta !"

"Myös selkeät kuvat ja videot on huippuja! :)"

"Blogissasi parasta on ehdottomasti sujuva kerronta ja monipuolinen materiaali. Kuvia ja videoita tulee usein ja postausvälit ovat aika samankaltaisia. Blogi on aktiivinen ja monipuolinen!=)"

Kiitos kaikille, ihanaa saada tuommoista palautetta! <3


8 kommenttia

 1. Kiitos paljon ! Itekään en taustasta tykkää ja se on menossa vaihtoon viimeistään joulun jälkeen.. Mutta kiva, että muuten tykkäät :)

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tuosta löytyi paljon luettavaa :D Ihana tuo viimenen kuva ;)

  VastaaPoista
 3. kiva kun blogi päässyt tänne ja kiitos kommenteista, muutoksia tulossa ;)!

  VastaaPoista
 4. sulla on niiiin kiva tukka!!!! :D nii ja sun blogia on tosi kiva lukea:)

  VastaaPoista
 5. kiitos! oon tota ulkoasuu miettiny pitkään et minkälainen ja en osaa yhtää tehä talvista. mulla ei ole tällä hetkellä kuvanmuokkausohjelmaa niin siksi banneri on jäänyt kesäiseksi... piti tehä aikoja sitten uus. yritän korjailla näitä vikoja pikkuhiljaa pois. kiva et oli edes jotenkin miellyttävä :)

  VastaaPoista