torstai 23. elokuuta 2012

Muut lemmikkini

Muut lemmikkini

Esittelyyn pääsevät nyt siis melko lyhehkösti kaksi kaniani. Kotonani asuskelee oma kanini 5-vuotias uroskani Herme sekä pikkuveljeni oma tyttökani Helmi. Herme/Hermeli on rodultaan hermeliinikani ja ikäisekseen oikein hyvässä kunnossa oleva terve pikkukani. Kooltaan Herme on hiukan pienempi kuin Helmi, mutta luonnetta tuolla kanin lurjuksella riittää sitäkin enemmän. Herme on syntynyt 2.3.2007 ja Helmi samana vuonna 22.12.


Herme on yleensä vieraille ihmisille tosi äksy ja ujo, mutta minulle se on maailman kiltein ja mukavin. Ainut milloin se saattaa murista jopa minulle, on silloin kun illalla on ruoka-aika ja olen antamassa sille ruokaa naaman eteen. Muulloin se vaan nauttii kaikesta huomiosta ja on oppinut kerjäämään sitä heittelemällä sen häkissä olevaa helistinpalloa. Kaikkiruokainen kani ei kuitenkaan ole. Se syö vain sen mistä se tykkää ja syömättä jäävät kuivatut maissinpalat, suurin osa pelleteistä ja kaikki epäilyttävä. Hermelin lempparia ovat hiirenvirna, kuivattu ruisleipä sekä sellaiset vihreät lastut. 


Helmi taas on luonteeltaan maailman kiltein. Kerran se on murissut minulle kun ei alakerrasta halunnut tulla yläkertaan, jolloin se puri minua sormesta :D Koskaan ennen eikä sen jälkeen en ole kuullut sen murisevan tai muuten olleen aggressiivinen. Kaikki rapsutus, kihnutus, silitys ja jopa jalalla hipsutus kelpaa tälle neidille ja koskaan ei voi saada huomiota liikaa. Ruuassa sama periaate, kaikki (paitsi kuivattu mansikka!) menee ja lisää olisi aina saatava.. Ylipainoa on päässyt vähän kertymään, mutta parempaan ollaan menossa.


Saan olla onnellinen, että molemmista on tullut noin sosiaalisia, meille tullessaan Herme ei uskaltanut liikkua huoneeni mattoa pidemmälle ja säikkyi jopa sitä, kun joku veti vessan.. Helmi taas arkoi jonkun verran kosketusta, mutta ei uskoisi nykyään! Rakastan hirmuisesti noita kullannuppuja <3

Joku varmasti jo Fbstä huomasikin, että uusi kullannuppuni on saapunut! Tilailin pari viikkoa sitten uuden kameran, Canon EOS 600D:n, ja nyt alkaa asetuksien räpläys ja uuteen totuttelu!

2 kommenttia

  1. Voikun teidän pupuset on niin sulosia! (:
    Siun blogi on muutenki hieno ja rupesin lukemaan sitä bloglovinin kautta!

    - Riina
    http://kevaanpolku.blogspot.fi/

    VastaaPoista