sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Hyppelyä ja hieno tamma!

Tänään pääsin pitkästä aikaa hyppäämään! Aamulla lähdettiin yhdentoista jälkeen tallille ja otettiin hepsut sisälle, kamat niskaan ja maneesille.


Elina ratsasti siis Sissin ja minä Laran. Tein noin 20 minuutin alkuverkat kunnes alettiin hyppäämään. Ensin ihan pikkukavaletilla laukanvaihtoja ja suoraan ratsastusta ja se onnistuikin ihan hyvin. Sitten semmosta pientä kääntämistehtävää, ja onnistui hyvin.

Ongelmia tulikin seuraavassa tehtävässä. Tulin siis sarjaa jonka jälkeen muutama laukka-askel (en muista paljon se väli oli) ja pysty. Ekalla kerralla sarja tuli ihan ok, mutta b-osan jälkeen tamma päätti ottaa muutaman hieman pitemmän askeleen ja viimeiselle pystylle tultiinkin _ihan_ pohjaan. Toisella kerralla en taaskaan saanut pidätteitä läpi, joten seuraavalla kerralla pysäytin heti b-osan jälkeen. Tulin vielä toisenkin kerran samalla lailla ja johan alkoi tamma kuuntelemaan. Seuraavaksi menin pientä radanpätkää ja oli ihan ok.


Loppuun vielä vähän reippaampaa tehtävää ja se onnistui huomattavasti paremmin. Laralla on niin paljon helpompi mennä niitä tehtäviä, missä on pidemmät lähestymiset ja saa mennä reippaammin eteen päin. Ennen kuin mentiin takaisin tallille, Elina ratsasti vielä Sissin loppuun ja minä menin sitten samalla Laralla vähän sileää. Lara ei ole ikinä ollut niin hyvä minulla. Se oli jotain NIIN uskomatonta, etten osaa edes selittää. Se kuunteli jokaista pienintäkin pidätettä tai pohkeen painausta, ja minulla oli aivan mieletön fiilis! Olisin voinut jatkaa vaikka kuinka kauan. :D


Kun oltiin lähdössä, laitoin Laralle loimen päälle ja päästin sen vapaaksi kävelemään maneesiin sillä aikaa kun itse siivosin lantakasoja. No, ei se tietenkään malttanut vaan kävellä ja kun koitin ottaa sitä kiinni, se ampaisi laukkaan ja loimi tietenkään ei kestänyt selässä.. Pelkäsin koko ajan, milloin se hevonen kaatuu tuohon loimeen, mutta onneksi tamma päätti pysähtyä ja selvittiin vain pienellä repeämällä loimessa.

Kun oltiin päästy onnellisesti kotimatkalle, joku tollo ampui raketin ilmaan keskellä päivää juuri kun olimme ratsastaneet ohi. Jalustimiahan minulla ei ollut, kun Laralla oli niin iso loimi ettei jalustimia sieltä alta saanut kaivettua, ja voitte vain arvata miten kiva oli sinnitellä siellä selässä kun tamma päätti ottaa muutaman laukka-askeleen siinä tiellä.... :) Onneksi en tippunut, mutta läheltä piti! Tallilla sitten Elina hoiti hepsut ja minä putsasin suitsia.


Illan olen viettänyt katsellen Sinkkuelämää 5 -kautta ja syönyt herkkuja. Ensi viikolla menen perjantaina maastoilemaan luultavasti Sissin kun Laralla on hieroja ja teen iltatallin. Lauantaina menen Elinan kanssa maneesille JOS emme lähde Kuopioon ostoksille, en tiedä vielä. Mutta eipä mulla muuta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti