keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Poniratsastaja esittäytyy!

Moi. Eilen tuli siis käytyä Vurrilla tunnilla, ja oli todella mukavaa päästä pitkästä aikaa ratsastamaan paikkaan, jossa olen oppinut ratsastamaan. Koko viikon toivoin, että saisin mennä eräällä entisellä hoitoponillani Belgian ratsuponitammalla Shakiralla, mutta olin aivan varma etten sitä saa tunnille, koska se on vain 145 cm korkea.. Mutta tallille päästessämme, sain ihanan iloiseksi yllätyksekseni huomata, että kyllä vain, minä sain mennä Shakiralla!


Hetken katsoimme Roosan kanssa edellistä tuntia, kunnes mentiin varustamaan ponejamme. Roosa sai tunnille siis 145cm korkuisen risteytysponi Wilman (Snoowy oikealta nimeltään). Olin ihan onnessani laittaessani Shakiraa tunnille, kun en ollut puoleentoista vuoteen ponilla kunnolla ratsastanut. :D Pian olikin kaikkien tuntilaisten hepat valmiina ja päästiin tunnille. Selkään nousu oli mielenkiintoinen kun piti ponnistaa puoli metriä alemmas kuin olen tottunut..

Wilma

Alkukäyntien jälkeen aloitettiin tekemään ympyräkahdeksikkoa, ja ei ollut mitään ongelmaa. Sitä sitten jatkettiin vielä kevyessä ravissa hetki, ennen kuin lisättiin voltit aina molempien lyhyiden sivujen keskelle. Shakira tuntui heti alkutunnista todella mukavalle ja aivan samanlaiselle kuin muistin. Hieman jäykältä se tuntui alkuun, mutta vertyessään tamma oli hirmuisen mukava.

2 vuotta sitten. Laatu huimaa!

Ravityöskentelyn jälkeen jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle. Tosessa päädyssä oli  neljä hevosta ja toisessa loput viisi ponia. Laukkasimme molempiin suuntiin siinä ympyrällä, ja voi että miten se poni oli ihana. Laukkaamisen jälkeen kävelimme lyhyet välikäynnit ja sain itsekin vähän huilata, kyllä se perusistunnassa istuminen ja yhteen putkeen laukkaaminen ponilaukassa otti voimille .. :D (ihana päästä seuraavan kerran Laran selkään kilometri laukkaan ♥)

Shakira ja Petra 30 wee!

Lopuksi tehtiin vielä ravi-laukka siirtymisiä niin, että kun opettaja käski laukkaan, piti nostaa laukka ja laukata 15 askelta. Hassulta tuntui kun matka ei ollutkaan kovin pitkä ja se 15 askelta meni tosi nopeasti. Loppuun sitten ravailtiin uralla ja käveltiin loppukäynnit. Oli aivan mahtavaa huomata, että olen ehkä sittenkin vielä pikkuisen poniratsastaja.. ;) Kuvia ei ole, mutta vanhat saa kelvata.

Söpö, tui ♥
Käytiin eilen vielä illalla Lauran kanssa reippasti lenkkeilemässä ja kohta lähdenkin tallille kattelemaan Lauran estetuntia. Sieltä mennään sitten Jennin kanssa Lauralle yöksi ja huomenna mennään Päikkärin kouluun moikkaamaan entisiä opettajia! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti