torstai 17. marraskuuta 2011

Sissin & Laran ratsastelua.

Nyt onkin minulla taas hetki aikaa kirjoitella, kun olen koulussa ja tunti loppui hieman etuajassa ja päätimme Roosan kanssa tulla tänne koulun kirjastoon koneille.

Tiistaina kävin siis ratsastamassa Sissin. Minulla oli 9.45-12.15 hyppytunti, joten kävin siinä välissä tallilla, ettei tarvinnut lähteä enää pimeällä maastoilemaan. Teinkin siis tallihommat ja hain Sissin tarhasta ja varustin sen. Sitten lähdin käppäilemään tuonne lähimaastoihin. Suunnittelin ensin meneväni hiittikselle laukkailemaan & ravailemaan, mutta kun sinne asti pääsin, huomasin että sinne ei saanut mennä koska se oli lanattu ): Siellä ei siis lanauksen jälkeen saa ratsastaa, jotta pohjan jäätyessä se on koko talven tasainen eikä montuilla. Päätin sitten käydä yhdellä maastopolulla vaan kävelemässä ja sitten kävelin takaisin tallille. Sain otettua jopa huimat kaksi pikkupätkää laukkaa ja muutramaan otteeseen ravattua. Tyhmää kun joka paikassa on niin kovaa.. :s

Illalla menin sitten äitini ja pikkuveljeni kanssa tekemään iltatallin.

Eilen olikin Laran ratsastus luvassa ja otin Roosan tallille mukaan kuvailemaan, koska tuota videota tehdessäni huomasin etten omista _yhtään_ videota jossa menen Laralla koulua! Siispä, taas hypärillä tallille, tallihommat ja Laran pyydystys, joka oli melko tuloksetonta aluksi.

Menin normaalisti hakemaan tammaa tarhasta, joka oli sitä mieltä ettei vielä kyllä olla ulkoiltu tarpeeksi.. Se siis paineli suoraa päätä tarhan perimmäiseen nurkkaan ja jäi sinne mököttämään. Juuri kun olin päässyt sen luo, se kääntyi ympäri ja lähti laukkaamaan tarhan toiseen päähän.. Siinä sitten 'väiteltiin' Laran kanssa, otanko sen kiinni vai en. Kohta sainkin ajettua sen tarhan nurkkaan ja se antoikin anteeksipyytäväisen näköisenä kiinni.

Varustettuani, lähdin kentälle kävelemään alkukäynnit ja opastin Roosaa laittamaan kentälle muutaman kavaletin. Aluksi menin siis koulua ja lopuksi harjoittelin kavaleteilla lähestymisiä ja tien ratsastuksia.

Aloittelin ihan käynnissä tekemällä erikokoisia ympyröitä ja hain mahdollisimman paljon taipumista. Alkuun Lara ei suostunut taipumaan yhtään, käänsi vain päätään menosuuntaan. Pian kuitenkin sain sen ymmärtämään mitä halusin sen tekevän, ja se alkoi kulkemaan mukavan rennosti käynnissä. Sitten ravailin hetken löysin ohjin molempiin suuntiin ennen kuin aloitin kunnon työskentelyn.

Ravissa tein myös ympyröitä, mutta aiheena oli suoristaminen. Aina ympyrän jälkeen yritin saada tamman suoristumaan ilman, että se jäykistyy ja nostaa päänsä taivaisiin. Tätä piti harjoitella melko pitkään, mutta hetki hetkeltä Lara muuttui paremmaksi ratsastaa. Kohta se meni ihan mukavan tuntuisesti suoristukset ja taivutukset. :')

Välikäyntien jälkeen aloin laukkaamaan. Ajattelin, etten jaksa panostaa eniten laukkaan, koska se on vaiken askellaji minulle saada Lara kulkemaan oikein päin. Ensin laukkasinkin ohjat pitkinä ja vähitellen keräilin niitä ja lyhensin laukkaa ja hevosta. Hetkittäin tuli tosi mukavia pätkiä molempiin suuntiin ja olin tosi tyytyväinen! Sitten vielä ravailin molempiin suuntiin ja laukan jälkeen ravi tuntui niin todella paljon helpommalta. Kun Lara kulki hyvässä muodossa itse eteenpäin, otin käyntiin ja lyhensin jalustimia pari reikää.

Aloitin kavaletit suoralla linjalla ja ensin tulin sitä neljällä askeleella joka sopi siihen väliin täydellisesti. Muutama lähestyminen jäi vähän kauas, mutta pääosin kaikki sujui hyvin. Pari kertaa tulin myös kolmella askeleella, mikä oli huomattavasti helpompaa kun ei tarvinnut ottaa välissä niin paljon kiinni. Lopuksi menin vielä semmoista pientä rataa ja lopettelin siihen. Radalla kaikki lähestymiset tulivat ihan nappiin ja sain tehtyä hyvät tiet. Olin tooodella tyytyväinen tammaan ja ravailtuani hetken pitkin ohjin, menin pellolle kävelemään vielä loppukäynnit.

Roosan kuvaamaa videomateriaalia laittelen tänne mahdollisesti jo tänä iltana ja kerron viikonlopun suunnitelmista, koska nyt on riennettävä tunnille! :)


Eka hyppykerta Laralla, kesä 2011


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti