sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kisat!

Tänään oli siis kisat Kimmon tallilla Kuvansissa ja menin siellä Laralla 80 ja 90 cm. Aamulla noustiin Roosan kanssa vasta vaille kahdeksan vaikka tarkoitus oli herätä seiskalta kun lähtö oli 8.30.. No, ehdittiin kuitenkin juuri sopivasti kun Roosan isä tuli hakemaan miedät meiltä ja heitti Kimmolle.

Katsottiin siellä rata ja kävin ilmoittautumassa, jonka jälkeen haettiin Lara tallilta ja tehtiin samalla aamutalli. Tammanen oli hieman ärtyneen oloinen kun ei saanutkaan jäädä syömään aamuheiniä tarhaan..

Ekana oli se 80 ja menin jossain luokan puolessa välissä. Verkassa tamma oli tosi hidas pohkeelle, hieman kova suusta mutta vauhtia riitti. Muutama pieleen mennyt verkkahyppykin tuli, mutta enemmän onneksi niitä onnistuneita.

Radalle lähdin sitten ihan hyvillä mielin, vain 8 helppoa ja pientä estettä edessä. Rata oli kuitenkin kaikkea muuta kuin kaunista katsottavaa.. Lara tuntui vaan juoksevan alta ilman minkäänmoista hallintaa, mutta alku sujui kuitenkín ihan hyvin. Viides este oli sarja, jonka jälkeen oli kaareva linja pystylle. Käänsin sarjan b-osan jälkeen liian aikaisiin ja meinattiin törmätä toiseen esteeseen jonka vuoksi minun piti tehdä siihen voltti. Voltti tulikin ihan tarpeeseen ja sain tammaa sitten paremmin hallintaan ja jatkettiin rataa. 6.  esteen jälkeen piti kääntyä vasemmalle ja hypätä okseri katsomoon päin, mutta kun olin kääntämässä Laraa seiskalle, se olikin kääntymässä oikealle, eli ihan väärään suuntaan. Sain sitten korjattua tilanteen ja loput kaksi estettä päästiin kunnialla maaliin. En ollut kääntämässä Laraa ihan 100% ja koska painoni oli hieman enemmän oikealla, se kiltisti kääntyi sinne vaikkei tarkoitus ollutkaan.. Ensin se harmitti, mutta pian osasin jo nauraa sille. :D

Ysikympissä lähdin ihan viimeisenä, ja odotus aika oli kamalan pitkä.. Kun vihdoin pääsin Laran selkään ja verkkaamaan, tamma tuntui ihan eri hevoselta kuin aiemmin. Se kuunteli jokaista pienintä pidätettä (välillä kaahotti kyllä ilman mitään tietoa hidastamisesta) ja kaikki verkkahypyt menivät ihan nappiin. Loppuajan sitten ravailinkin ihan  kevyesti ja sitten menin ulos kävelemään.

Radalla annoin Laran oikeastaan mennä ihan reipasta, mutta huomattavasti hallitumpaa laukkaa. En jäänyt tekemään mitään turhia pidätteitä, vaan annoin Laran katsoa itse paikat ja hoitaa homman. On se niin helppoa kokeneella estehevosella.. ;) Perusrata sujui hyvin ja uusintaan päästiin. Uusinnan ensimmäisellä esteellä aloin kauheasti jännittämään, mutta se meni seuraavalla esteellä pois ja sain keskityttyä kunnolla. Tein mehdollisimman pienet tiet ja annoin tamman laukata reipasta ja sujuvaa laukkaa. Uusinta sujui myös mahtavasti, mitä nyt toiseksi viimeinen este kolahti maahan. Juuri kun olin ikionnellisena poistumassa maneesista, kuuluttaja kuulutti, että menin 7. sijalle, eli olin viimeinen sijoittunut!! Olin niiin iloinen,ettei sitä voi sanoin kuvailla :) !

Palkintojen jaossa Lara ei halunnut pysyä paikallaan, vaan heilui sinnetänne koko ajan. Kunniakierroksella se kävikin sitten ihan ylikierroksilla ja minulla oli naurussa pidättelemistä, kun Lara päätti vielä säikähtää liputtajaa. :D

Onnistunut kisapäivä siis oli, ja ei voi muuta sanoa kuin Lara on se minun elämäni hevonen. Se vaan on kaikinpuolin paras ja sopivin hevonen minulle, ja Elinalle suuri kiitos että Lara saa kuulua minunkin elämään!

Kuvia ei taaskaan ole, mutta videot yritän ladata mahdollisimman pian! Tai ainakin sen 90, 80 en varmaan edes kehtaa.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti