perjantai 25. maaliskuuta 2016

Kisakauden aloitus Leppävirralla

Tänään se alkoi vihdoin, nimittäin kisakausi! Oltiin Leppävirralla Savon Tahdin järjestämissä 1-tason koulukisoissa Laran kanssa ja mentiin luokkina B-merkin sekä A-merkin kouluohjelmat. Lara on tosiaan ennen tätä ollut kolme kertaa kouluaitojen sisällä ja koskaan ei oltu vielä A:ta kilpailtu. Jännitin kisoja etukäteen yllättävän vähän ja eilen tavaroita pakatessa alkoi hieman jännitys tuntumaan vatsanpohjassa. 


Aamulla mentiin Hannan kanssa hyvissä ajoin tallille laittamaan viimeisetkin tavarat kasaan ja hepalle letit valmiiksi. Larppi oli ehtinyt olla ulkona noin tunnin ennen kun otettiin sen puunattavaksi kisoja varten ja vaille yhdeksän iskä ajoikin tallin pihaan traikun kanssa joten saatiin laitettua hyvin malttamaton heppa kyytiin. Ysiltä päästiin aikataulun mukaisesti starttaamaan nokka kohti kisapaikkaa.


Perille päästessä Larppa jäi traikkuun oottamaan kun me käytiin kattomassa ekaa verkkaa. B-merkki oli siis ensimmäisenä ja mentiin toisen verkan viimeisinä. Luokan alkaessa otettiin tamma pois kopista ja laitettiin varusteet päälle. Hanna oli mulla kisahoitajana mukana (iso kiitos♥) ja lähti kävelemään hepan kanssa mun mennessä maneesiin kattomaan muutama eka ratsukko.

Nousin kyytiin hieman ennen verkkaan pääsyä ja kerkesin tehdä kentällä hetken aikaa käyntityöskentelyä ennen virallista verryttelyä. Verkkaan päästiin ajallaan ja aloittelin heti verryttelemään keventelemällä ravissa. Lara tuntui ihan ihmeen hyvältä! Ihan ihmettelin että mistäs nyt tuulee kun se tekee näin mielellään töitä ja tuntuu niin hyvältä jo ihan alkuraveista lähtien. Oikeastaan koko verkka meni fiilistellessä hyvää mieltä ja hepan positiivista asennetta, joka jatkui vaan. Kaikki kelpasi ja tamma teki just niinkuin pyysin ja vielä vähän enemmän!


Verkan jälkeen menin kentälle odottelemaan vuoroani. Kun kaikki muut luokan ratsukot olivat suorittaneet ratansa, oli meidän vuoromme viimeisenä. Olin päättänyt ratsastaa kunnolla ja noudattaa kaikkia viime valmennuksissa saatuja oppeja, että oikeasti laitettaisiin parastamme. Mulla on normaalisti tapana vaan ajella kouluradat läpi, mutta tänään musta tuntui oikeasti että mä jopa ratsastin! Rataa sen kummemmin selittämättä (sen näette videolta) ei voi sanoa kuin että oon ihan tosi tyytyväinen hevoseen. Se teki ihan mielettömän hyvin töitä tänään ja ilmeisesti treenaaminen on teettänyt tulosta. Tällä radalla nimittäin irtosi 67,8% ja luokan ykkössija!Oli ihan huikea fiilis radan jälkeen. Pisteskaala oli hyvin tasaista 6-7 välillä ja alakommenteissa lukeekin: Eleettömästi ja kauniisti ratsastettu kokonaisuus kuuliaisella hevosella. Perusliikkumiseen vielä lisää energiaa niin pisteet nousevat! Eli jatkossa siis lisää energisyyttä liikkumiseen, niin hyvällä mallilla ollaan.


Palkintojenjaon jälkeen alkoi heti toisen luokan verkka ja jatkettiin samalla tuntumalla. Tehtiin vaan A-radan tehtäviä, paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä. Koitin verkata mahdollisiman säästeliäästi, että energiaa jäisi myös radalle. Tässä luokassa oltiin vuorossa jo toisina, joten ei jouduttu odottelemaan kauaa ennen omaa suoritusta. Tälle radalle lähtiessä hepsu oli tosi kivantuntuinen, jotenkin paljon skarpimman oloinen kuin edellisellä. Radankulun voitte katsoa taas videolta, loppuradasta mun oma keskittyminen hieman herpaantui ja laukassa Larppi ei ollut enää niin hyvin avuilla ja pyöreänä kuin alkuradasta.


Kunnialla päästiin rata loppuun asti ja tällä suorituksella prosentteja tuli mukavat 64,4! Ei todellakaan huono ensimmäiseksi A:ksi, oon tositosi tyytyväinen! Lara oli aivan mahtava koko päivän ja toimi ihan superhienosti. A-merkistä saatiin pisteitä 5,5-7 välillä ja alakommentteina: Tasainen kokonaisuus. Huolellisuutta taivutuksiin. Laukassa takaosa paremmin alle. Ja oon kyllä taas ihan samaa mieltä! Kokonaisuutena kivannäköinen, mutta vielä on paljon treenattavaa tällä tasolla.


Radan jälkeen Hanna talutteli heppaa hetken kentällä ja loppukäyntien jälkeen purettiin varusteet pois. Laitettiin heppa kuljetuskamat päällä traileriin ja se sai hengailla siellä vielä sen aikaa kun katsottiin luokka loppuun. Viimeisen ratsukon jälkeen odotettiin vielä tulokset ja pakko sanoa, että melkein putosin perseelleni kun kuulin, että oltiin voitettu tämäkin luokka!! Ihan hullua :D En meinannut uskoa, että tosiaan tästäkin luokasta napsahti voitto, en vaan voinut ymmärtää. Palkintojenjakoon menin sitten ilman hevosta ja palkintojenjaon jälkeen olikin kotiinlähtö edessä.


Vitsi että olin onnellinen kisapäivän jälkeen! Oon niin tyytyväinen tammaan, se teki aivan upeasti hommia molemmissa luokissa ja toimi niin kivasti, ettei varmaan oo koskaan toiminut. Halusin kirjotella heti tuoreesta muistista kisakuulumiset ja oon vieläkin nin hypetyksissä, että varmaan tääkin postaus on yhtä hehkutusta :D Mutta siinähän on! Mun heppa on vaan mahtava ♥


18 kommenttia

 1. Onnea, hienosti ratsastettu! :) Lara on niin tyytyväisen näköinen tuossa viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos! Joo, se oli aika onnellista ponia kun päästin kotiin :)

   Poista
 2. Hiukset siistille nutturalle koulukisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näitä hiuksia ei vaan yhdellä ponnarilla saa siistille nutturalle toisen ponnarin hajotessa :)

   Poista
 3. Hienoa työ! Jokos sitä sinne aluetasolle siirtyisitte? Miten muuten nuo kvaalit menee koulupuolella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo eiköhän tästä pikkuhiljaa, täällä vaan on tosi vähän aluekoulukisoja :( ja ei aluetasolle oo kvaaleja, 3-tasolle pitää olla kaks heA yli 60% tulosta 2-tasolta :)

   Poista
 4. Vautsi, hienosti ratsastettu! :)

  VastaaPoista
 5. Jee hyvä te!! Vähän täytyy taas olla kouluratsastajana nipo ja nähdä punaista tosta sun tukasta ;) seuraavalla kerralla tukka kunnolla kiinni! Nuttura on paras vaihtoehto! Ja jos saa antaa ihan tälleen kaveri kaverille myös vähän palautetta, niin katso treeneissä ja seuraavissa kisoissa, et saat vasemman pohkeen kunnolla läpi ja hepan taipumaan rehellisesti kyljistä saakka, varsinkin kulmissa ravissa meinaan huomaa, että Lara vähän kaatuu pohjetta vasten ja kulman "läpi". Mulla itsellä ihan sama ongelma Latskun ravissa ja laukassa toisinaan just vasemmalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan ettei sun tartte enää koskaan kattoo avonaista tukkaa kisoissa eikä hupparia valmennuksessa!! :D ja joo tottakai saat, ihan mielellään kuulen palautetta! Pitää pistää mieleen ja muistaa treeneissä :) kiitti Henu!

   Poista
 6. Vau! Tosi hyvin meni!
  Täytyy kommentoida että läyisn tän sun blogin juuri kun olit julkaissut sen edellisen valmennuspostauksen jossa kerroit että kokeilet ensinmäistä kertaa he a:an rataa. Oli pakko laittaa blogi lukulistalle jotta pääsee katsomaan kisojen tulokset :D hyvin meni! Lara liikkuu tosi kauniisti, ihan heppa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos, Larppa on kyllä mahtava! Ja tervetuloa joukkoon! :)

   Poista
 7. Hienosti ja siististi ratsstetut radat, onnea sijoituksista! :) Meillä ei mennyt tänään hevoseni kanssa kisakauden avaus ihan noin hyvin. Hevonen jännitti radalla niin paljon että se ihan kunnolla jymähti ja jouduin keskeyttämään. Raipan kanssa sitten rata loppuun. Sallittakoon tämä, kun oli mun ja meidän ensimmäiset kisat. Ensi kerralla sitten paremmin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) no kyllä noitakin käy välillä ja varsinkin jännittäjähepan kanssa ja ekaa kertaa radalla ei aina voi onnistua! Tsemppiä ja seuraava kerta menee jo varmasti paremmin :)

   Poista
 8. Hei jes, onnea! :) Hyvältä näyttää ja pakko sanoa, että toi sun tukka on upea ja ihanan pitkä!

  VastaaPoista