sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Arjen kuulumisia

Pitkästä aikaa kuulumisia! Pari viime viikkoa on mennyt aika samalla kaavalla kuin koko talvi yleensäkin tähän asti on sujunut, mulla ei oikeestaan oo mitään uutta ja mielenkiintoista kerrottavaa. Arki rullaa töiden ja heppojen välillä ja vapaa-aikaa koitan käyttää nukkumiseen tai Viaplayn kattomiseen. 


Viime viikolla olin yhteydessä pariinkin eläinlääkäriin Laran hieman turvottelevan etusen takia ja kyselin ellien mielipiteitä. Näkemättähän on vaikea sanoa mitään joten mulla kävikin tosi hyvä tuuri, kun klinikka-auto oli tulossa seuraavana päivänä Varkauteen. Onnekseni sain Laralle ajan tutkimukseen sillä olin päättänyt että nyt en jaksa alkaa arpomaan onko rikki vaiko eikö. 

Ell tutki jalan ensin käsin painelemalla ja tunnustelemalla miltä jänteet tuntuvat. Sen jälkeen siirryttiin maneesiin katsomaan liikettä ennen varsinaisia toimenpiteitä. Puristusarkuutta jalassa ei ollut ollenkaan kuten myöskään liikkeessä ei mitään normaalista poikkeavaa, liike aivan puhdas niin ympyrällä kuin suoralla urallakin. 

Koska turvotus on jänteiden kohdalla eikä nivelen, ell halusi varmuuden vuoksi katsoa ultralla miltä jalka näyttää. Ja kuinkas ollakaan, mitään ei löytynyt. Meitsi sai huokaista aika syvään ja helpotus oli jälleen ihana tunne. Ell paikansi turvotuksen ihonalaiseksi, eli nestettä oli kerääntynyt vain ihan ihon alle eikä jänteiden väliin tai muualle syvemmälle. Eläinlääkärin mielestä tällainen turvotus saattoi johtua esimerkiksi jostain venähdyksestä tai mahdollisesti on vaan iän tuomaa kremppaa. Sitä ei voi tietää, mutta siihen asti kun hevonen ei ole kipeä, ei ole syytä huolestua jos turvotus ei mene pahemmaksi. Nyt ollaan tämä loppuviikko kävelty ja turvotus on laskenut jo melkein kokonaan. 


Ensi viikolla lisätään sitten liikuntaa ja katsotaan sen mukaan mihin jalan tilanne lähtee menemään. Mulla onkin jo hirmu ikävä treenaamaan Larpan kanssa <3 Wiivin kanssa ollaan tehty hieman enemmän, sekin on saanut olla vähän kevyemmällä tämän viikkoa mun työkiireistä johtuen mutta ensi viikolla palataan taas kunnolla asiaan. Se alkaa toimia jo aika kivasti niin maastossa kuin sileälläkin ja sen kanssa työskentely on kyllä oikein mukavaa. 

Viikonloppu hurahti ihanan rennoissa tunnelmissa Tampereella huippuporukalla ja vaikka nyt väsymys painaakin niin näillä energioilla jaksaa painaa seuraavat viikot töissä! Mukavaa viikonalkua teille!


6 kommenttia

 1. Hyvä että ei ollut mitään pahempaa, tuo helpotuksen tunne on vain niin helpottavaa

  VastaaPoista
 2. Kannattaa tietty muistaa, että jalka saattaa rasittua jossain muualla olevan vaivan takia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tietty muistaa sinunkin että olen kyllä asiasta hyvin tietoinen että voi :)

   Poista
 3. Olet huolellinen hevosenomistaja ja aivan mahtavaa, että kehtaat kertoa myös tälläisistä asioista blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos :) Kyllä nämäkin kuuluu ihan tähän hevosenomistamiseen kuten onnistumisetkin.

   Poista