tiistai 20. tammikuuta 2015

Pakkaspäivän heppailut

Mistä ihmeestä nää järkyttävät pakkaset taas iski? Kylmä on kuin Siperiassa ja mitään ei voi ulkona tehdä jäätämättä vähintää nenää ja poskia. Mutta ei itkut auta ja heppa on hoidettava ja liikutettava, sekä karsina siivottava. Tänään suuntasin tallille heti aamusella aamutallin tekoon ja muiden mennessä pihalle pakkaseen syömään aamuheiniä, jäi K siksi aikaa käytävälle aamupalalle kun sain karsinan siivottua. Käytiin heittämässä kevyt maastolenkki ilman satulaa ihanassa auringonpaisteessa jonka jälkeen ruunapoika pääsikin tarhaan jatkamaan heinän mussutusta. 


Mullehan ei tuo aamuinen totaalijäätyminen riittänyt, vaan kotonapyörähtämisen jälkeen suuntasin takaisin tallille, tällä kertaa naapuriin Kimmolle. Oltiin Lauran kanssa sovittu että otetaan Nitan kanssa vähän talvisia kuvia ja vietetään hepan kanssa laatuaikaa kun vielä voidaan. Kohta nimittäin menetetään taas yksi ihana heppaystävä, kun Nitsku lähtee laukkaamaan vihreämmille niityille <3 Otettiin muutama hassu kuvanen ulkona pakkasessa ja loppuaika putsattiin ja siivottiin hepan kamoja. 


Vielä yksi ratsastus oli sovittuna tälle päivälle, nimittäin parhaan ystäväni Lauran heppa Dennis. D onkin aika uusi tuttavuus, sillä se tuli vasta vähän aikaa sitten Lauralle enkä oo vielä ees tainnut koko hevosta mitään täällä mainitakaan. Oon tosin vaan pari kertaa hepan kyydissä käynyt ja tänään ratsastinkin ruunan kokonaan itse pienessä koulutreenimielessä. Laura otti meistä muutaman kuvankin joten pääsin pitkästä aikaa kirjottelemaan ratsastuksesta ihan reaaliajassa!


Alkuverkat tehtiin ensin kävellen ja sitten ravaillen pitkin ohjin. Maneesin toinen pääty vähän jännitti, mutta tehtiin siellä päässä aina vähän avoa tai väistöjä, että Dennis keskittyisi johonkin muuhun kuin jännittämiseen. Verkkaan sisällytettiin myös vähän laukkaa ympyröillä hakien vaan reipasta ja sujuvaa laukkaas sekä taipumista molempiin suuntiin.


Kun oltiin molemmat hyvin lämmetty, alettiin työskentelemään kunnolla. Tykkään Denniksestä tosi paljon siinä mielessä, kun se on niin simppeli, kevyt ja mukava ratsastaa. Sen kanssa ei tartte ollenkaan taistella vaan se tekee tosi mielellään yhteistyötä ja antaa paljon. Pääpaino oli tänään väistöissä, joilla ruuna tuli tosi kivasti kuulolle ja se tuntui venyvän joka suuntaan ihankun kuminauha, niin ihana tunne! Tehtiin myös siirtymisiä väistön sekä avotaivutuksen sisällä pitkällä sivulla ja kaikki tuntui olevan niiin kivaa kun on suberosaava heppa alla!


Laukassa tehtiinkin aika paljon ympyröitä sekä sulkuja. Ja vitsit mitä fiiliksiä laukassa saatiin! Oli aivan ihana tehdä juttuja kun heppa osasi ja teki kaiken tosi helposti. Suluilla ja suoristuksilla saatiin vielä lisää potkua laukkaan ja tuntui että laukkaa olisi voinut koota vaikka maailmantappiin asti. Loppuraveissa piti sitten vähän säpsyä jotain, mutta päästiin lopettelemaan todella hyvällä mielellä, niin ihana ruuna! Kiitos Laura tästä! 


Huomisen suunnitelmissa on ilmeisesti lisää pakkasta.. Olkoot, mä käyn aamulla heittää hepat taas pihalle ja painun sit takasin peiton alle lämpimään. Iltapäivällä käydään Elinan kanssa tammoilla maastoilemassa taas ja K saa viettää ansaittua vapaapäiväänsä (ihan vaan koska eiliset estereenit meni IHAN SUPERHYVIN, hypättiin 80cm rataa ja K oli maailman paras, instagramista löytyy todistusaineistoa videolla!). Jos ilmat tästä lauhtuu niin se tarkottaa että perjantaina meillä olis estevalmennus jota oon oottanut oikeesti ikuisuuden. Joten kaikki sormet ja varpaat pystyyn ja ristiin että ei olis näin kauheet pakkaset enää sillon!!

Ja nyt hei muistaessani, vihjailin aiemmin vähän mun mahdollisesti tulevasta reissusta niin tänään kaikki sit varmistui ja sain julkasta tän uutisen jee! Eli siis niinkin iso juttu kun ammattitaidon MM- kisat Brasilian Sao Paulossa elokuussa 2015, arvatkaa kuka lähtee edustamaan Suomea sinne lajissa somistus :)

4 kommenttia

 1. Lähteekö suomesta kui monta henkilöö edustamaan tuossa somistuksessa? :)

  VastaaPoista
 2. Ohho, onnea tuosta MM-edustuksesta ! Tulee varmaan ihan huikea reissu :)

  Peukut pystyssä estevalmennuksen suhteen, teidän meno näytti tolla instagram-videolla mukavan tasapainoiselta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan varmasti tulee, vaikkakaan ei siellä paljoa lomailla niin on kyllä ihana päästä vähän irti arjesta :)

   Huomenna nähdään miten sujuu, kiitokset!

   Poista