lauantai 10. tammikuuta 2015

Ajokoulussa

Tälle päivälle meillä oli suunniteltu Emmin kanssa vähän lisää ohjasajotreenejä Kallella. Tehtiin viime viikolla yhtenä päivänä ihan kokeilumielessä näitä hommia ja katottiin miten poni touhuun reagoi ja miten se viihtyy "ajettavana". Hyvinhän se sujui ekallakin kerralla, joten päätettiin tänään ottaa sitten uusiksi!

Alotettiin taas suhteellisen varovasti ja niin, että Emmi käveli koko ajan ponin vierellä liinan perässä ja mä olin ajamassa. Mentiin taas ensin kentällä ja tehtiin vähän käännöksiä sekä siirtymisiä, peruuteltiin ja pysäyteltiin. Ihan perusjuttuja siis ja jossain vaiheessa Emmi jäi vähän taaemmas, mikä oli K:n mielestä ensin vähän jännä juttu. Kun se toipui alkujärkytyksestä onnistui homma taas ihan hyvin ja jatkettiinkin kiertämään tallia ympäri sekä tallin pikkutielle. 


Mentiin muutama kierros ensin tallia ympäri tehden pari pysäytystä ja sitten käytiin tienpäässä kääntymässä. Emmi käveli koko ajan melkein mun vieressä ja poni sai kävellä itsekseen. Eikä näyttänyt laittavan pahakseen, ihan tyytyväisenä käveli koko ajan korvat hörössä eteenpäin :) Kääntäminen oli vähän hakusessa, mutta Empan avustuksella selvittiin siitäkin ihan hyvin. Takaisinpäin mennessä kokeiltiin ottaa vähän ravia ja tässä Kalle tarvitsi aika paljon tukea taluttajalta, mutta vauhtiin päästessä sujuikin paljon odotettua paremmin!


Mentiin vielä hetkeksi takaisin kentälle reenailemaan, jossa Emmi siirtyi kameran taakse ja me jatkettiin Kalevin kanssa kahdestaan. Ja voi kuinka hienosti poni käyttäytyi vaikka mentiinkin ekaa kertaa ilman taluttajaa! Otettiin ensin muutama pysähdys ja liikkeellelähtö ja sitten vaan käveltiin ympäriinsä kenttää. Vaihdeltiin suuntaa ja tehtiin muutama takaosan väistäminen ja kaikki sujui yhtä suunnanmuutosta lukuunottamatta ihan loistavasti! K oli superhienosti eikä porsastellut ollenkaan. Otettiin myös pari ravipätkää molempiin suuntiin hyvin rauhallisesti ja hitsit vie miten oli mukavaa tuo homma!


Musta tuntuu että oon ihan koukussa nyt tuohon ajohommaan :D Oon niin kauheen innoissani kun K on suhtautunut tähän ihan uuteen juttuun niin hyvällä fiiliksellä ja näyttää tykkäävän tehdä vähän erilaista. Mäkin oon ollut molemmilla kerroilla ihan onnen kukkuloilla kun ponin ilo tarttuu myös kuskiin. Kaikenlisäksi tätä treeni-intoa tätä lajia kohtaan lisää se, että Kalle on käyttäytynyt oikeasti todella viisaasti ja keskittynyt tähän täysillä. Ei musta olis ollenkaan niin kiva tehdä mitään tämmöstä erilaista jos hepalla ei olis kivaa tai se käyttäytyisi muuten vaan tosi tyhmästi.


Seuraavalla kerralla tutustutaankin jo kärryihin! Vielä on matkaa siihen että kärryjä laitetaan kiinni ollenkaan, mutta ens kerralla otetaan seuraava askel kohti raviponin elämää vaan pikkuisen haistellen ja ihmetellen niitä kärrejä joita pitäis joskus perässäkin vetää. Sitä mukaan sitten katotaan miten pian aletaan totuttamaan että ne liikkuu perässä ja pitää kummallista ääntä. Tavoitteena olis saada poni kesään mennessä kärryjen eteen, saa nähdä miten edetään!! 

Onko teilläpäin kellään kokemusta tästä aikuisen hevosen opettamisesta kärryille? Miten teillä on opiskelut mennyt ja miten ootte alotelleet teidän hevosten kanssa? :)


6 kommenttia

 1. Kivaa! Mullakin on ollut jo jonkun aikaa tarkotus alottaa myös omalle yp-hepolle tuo ohjasajohomma :) Mutta ei teidän nyt kesään asti tarvi odottaa ennenkuin laitatte kärryt perään, jos kaikki menee hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo on kyllä tosi kivaa vaihtelua! :) Ja joo, saa nyt nähdä miten sujuu jatkossa ja miten poni suhtautuu kärryihin.

   Poista
 2. Meillä on opettu koko ajan varsat saaka, kun meillä on ajohevosia ollan myös aikuisen hevosen opettu. Melkein olla vietty ystävän tykön ajo-optuksen

  VastaaPoista
 3. Kalle the true raviponi :D ei vaan hieno poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha varmasti siitä tulee kunnon raviponi XD

   Poista