tiistai 8. lokakuuta 2013

Ekat ratsastukset kotona!

Heippa! Vipin kanssa on lähtenyt arki rullaamaan oikein kivasti ja ukkeli näyttää viihtyvän hyvin. Vielä se jännittää aika paljon kaikkea, varsinkin jos joutuu olemaan yksin tai huomaa jotain uutta. Silti se käyttäytyy aivan uskomattoman fiksusti koko ajan ja voin kyllä olla vain iloinen sen tosi hienosta asenteesta! Nyt oon ehtinyt ratsastella sitä kaksi kertaa, eilen ja tänään. Saatte nyt aika pikaisan postauksen, kun mun pitäisi olla jo nukkumassa mutten voinut enää olla kirjottamattakaan!


Eilen tein ihan vaan testiajon, kävin kaikki askellajit läpi ja kuulostelin miltä heppa tuntuu. Ravin löytäminen oli aika hankalaa, mutta kun oikea tahti löytyi, oli ravi jo oikein lupaavan oloista. Vippi tuntuu tosi jäykältä ja liikkuminen on varmasti jäykkyyden takia vähän hankalaa, mutta pienellä jumppaamisella ja säännöllisellä liikutuksella varmasti alkaa sujumaan paremmin. Kunhan saadaan ratsastukset kunnolla käyntiin, ajattelin ottaa sille hierojan tsekkaamaan mikä tilanne sen lihaksistossa on meneillään.


Mutta takaisin ratsastukseen. Heppa liikkui hyvin omalla moottorilla koko ajan reippaasti eteenpäin ja käynnissä ympyrät & voltit onnistui oikein kivasti ja Vippi oli hyvin kuulolla. Ravissa ei tehty muuta kuin yritettiin säilyttää ravi ravattiin ja laukassa sitten vaan laukattiin. Eli ei mitään kummempia, tämmöinen pikainen kentällä pyörähtäminen vain.

Ainakin hauskaa näkyi olevan vaikka heppa sotkee sen minkä ehtii! :DD

Loppukäynnit käveltiin maastossa ja huhhuh miten on herralla menohaluja! Kyllä sai olla koko ajan ajatus mukana maastoillessakin, kun meinasi ihan koko ajan vaan haluta ravailla. Reippaasti se kyllä ainakin kävelee, jos ei muuta!

Tänään jatkettiin samaa linjaa. Olin aikeissa vaan tehdä käyntijuttuja, mutta kun porukat (!! joo, olin ihan äimänkäkenä kun ne ajo moottoripyörällä tallinpihaan kattomaan mun heppaa, jopa iskä!) tulivat ihan omasta tahdostaan Vippiä kattomaan, ajattelin sitten käydä askellajit samalla lailla läpi kentällä. Alkuun ravi oli tosi hankala löytää, eikä tahtia meinannut löytyä ei sitten millään. Loppupuolella helpottui taas hieman ja ravi oli taas melko jees. Käynnissä jo oikein kivoja pätkiä!


Loppukävelyt taas mentiin maastossa ja tällä kertaa oli tallimme toinen suomenheppa mukana. Kahdestaan maastoilu on selvästi Vipille helpompaa, eikä se hötkyillyt yhtään niin paljoa kuin yksinään ollessaan. Tämä oli kiva huomata, joten päästään siis useamminkin muiden mukana maastoilemaan!


Huomenna sitten pidetään ihan kevyt päivä, vähän käyntijumppaa ja paljon kuvailua, kun Emmi on meitä tulossa kuvaamaan. Toivottavasti olis vaan näin hyvä ilma mitä on viime päivinä ollut, että saadaan kivoja kuvia! Vipin ja mun tavoitteiden suhteen ajattelin kirjoitella joku päivä ihan pidempää postausta, toivottavasti pian. Mutta nyt painun nukkumaan ja näkemään ihania unia tuosta komistuksesta! :3


23 kommenttia

 1. Upeita kuvia ja vielä upeampi Vippi! Ja taas tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti :) Upea siitä kyllä vielä joskus tulee!

   Poista
 2. Minkä muotonen ja kokonen toi kenttä on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aikalailla neliön muotonen, mutta en kyllä osaa sanoa minkä kokonen :D Sellanen sopiva, mahtuu tekemään kaiken tarpeellisen.

   Poista
 3. IHANA HEVONEN <3

  Voi että mä odotan sun postauksia jatkossa vähän enemmän tommosen remontti-hepan kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Vippi on ihana 8)

   Kiiitti paljon, kiva kuulla!

   Poista
 4. Ihana Vippi :)
  Kiva postaus, laukkas kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Haha, noo vähän on vielä hommaa tossa laukassa että tulee hyväksi :D

   Poista
 5. En halua olla ilkeä, mutta miksi juuri suomenhevoneb joka ei kovin osaa mitään, sinä itse olet Nii hyvä ratsastaa, että minun mielestä oisit voinu ottaa kokeneemman hevosen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tossa oo mitään ilkeää, tosi monet muutkin on ihmetelly ihan samaa :) mutta aiheeseen liiittyen kirjoittelen ensi postauksessa!

   Poista
 6. onks oma vai yp? :)

  VastaaPoista
 7. ihana että jaksoit tehä tän postauksen :)

  VastaaPoista
 8. Onhan tuo laukka aika kamalaa vielä mutta uskon että paranee sun kanssa vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä todella kamalaa :D mutta jep, eiköhän se siitä!

   Poista
 9. Mua inhottaa, kun useen suomenhevosten suitsissa toi turpahihna on niin matalalla/alhaalla. Se varmaan kuuluu niitteen "tyyliin" (:D), mutta mun silmää se ei miellytä ollenkaan. :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remonttiturpis jonka kuuluukin tulla noin alas :-)

   Poista
  2. Ei se kuulu mihinkään tyyliin, Vipillä on toi remonttiturpis joka kuuluu olla noin alhaalla - ei siis ole väärin laitettu / ulkonäöllinen juttu :)

   Poista
  3. Ai, anteeks en tienny minkä takia on noin alhaalla. :) Ne on tainnu sitten olla kans jotain remppa-suokkei mitä oon nähny. :)

   Poista
  4. remppa-suokki ja remontti turpahihna eroo tarkotuksessaan aika lailla toisistaan... :)

   Poista
  5. siis tuo näyttää tosi tasapainoselta tossa laukassa eikä mutkissakaan pahemmin räpellä, sanoisin, että jos jaksat treenata myös esteitä niin tosta tulee vielä joku 90cm rusettihai jos ei enemmänki;)

   Poista
  6. Remonttisuitsia käytetään myös muilla hevosilla kuin "remonttihepoilla", se siis ei ole turpiksen virallinen nimi. Sissillä käytettiin myös remppaturpista, vaikkei remppaheppa ollutkaan :)

   Ja joo, laukka on suht tasapainoista ja laukkaa ihan mielellään, mutta paljon laitettavaa on vielä. Ja jep, eiköhän tuosta vielä oikein kiva peli esteille tuu, kun on muutenkin niin varma! :)

   Poista