torstai 7. maaliskuuta 2013

Viikonlopun reissu!

Moikka! Hieman ehkä venähti tämän postauksen kirjoitteleminen taaskin, mutta ei anneta sen häiritä! Postaus siis sisältää oikein pitkän kaavan mukaan kuulumisia Pohjanmaan reissulta, jonka tein näin loman aluksi. Lähdin perjantaina junalla ja tulin takaisin eilen illalla. Jos jollekulle oli vielä epäselvää, niin olin viettämässä aikaa entisen vuokraheppaseni Laran kanssa.


Perjantaina olin perillä vasta niin myöhään, etten ehtinyt muuta kun lähteä nukkumaan. Lauantaipäivä alkoikin mukavasti, kun herättyäni ja puettuani vaatteet päälle, juoksi suoraan ulos katsomaan pikkutammaa. Siellähän se odottikin, hyvin karvaisena ja ihanan pulleana<3 Rapsuttelin ponia jonkun aikaa siinä tarhassa, kunnes mentiin sisään syömään aamupalaa. Aamiaisen jälkeen vaihdoinkin ratsastuskamat päälle ja menin nappaamaan Laran tarhasta talliin. Varustin hepsun siinä sitten pikaisesti ja hyppäsin pihassa selkään.



Lähdettiin tamman kanssa maastoilemaan ja tavoitteena oli vaan olla eksymättä :D Juuri missään ei voinut ravata, saati sitten laukata, joten pääasiassa vaan käveltiin. Joka paikassa oli joko ihan huisin liukasta tai sitten vaihtoehtoisesti tosi kova pohja. Saatiin kuitenkin otettua pari ravipätkää jollain metsätiellä ja takaisinkin jopa päästiin eksymättä! Tallilla hoitelin Lörppiksen ja se pääsi vielä tarhailemaan, kun itse menin sisälle. Siellä syötiinkin päiväruoka, jonka jälkeen lähdettiin päiväunille.


Illemmalla lähdettiin vielä käymään maneesilla kera Hobun sekä Peksun. Matka maneesille olikin hyvin mielenkiintoinen, sillä lunta satoi ihan hurjasti ja tuulikin oli yltynyt tosi kovaksi. Perille onneksi päästiin ja maneesissa sitten minä kuvailin hetken heposia, kunnes pääsin loppuun vielä ratsastamaan Hobulla pitkästä aikaa. Mentiin loppuun vähän puomeja ja Hobsu tuntui kyllä ihan uskomattoman hyvältä! Enpä ole koskaan ratsastanut noin kivalla 6-vuotiaalla, eikä olisi kyllä sitä sen ikäiseksi uskonutkaan! Maneesireissun jälkeen kävin vielä saunassa ennen nukkumaan menoa, ja peiton alle pääsinkin jo puoli yhdentoista aikoihin.



Sunnuntaina päivä alkoikin tallihommia tehden, jonka jälkeen kävin ratsastamassa taas Laran. Sää oli onneksi jo parempi, eikä heti ulos astuessa meinannut kaatua kumoon. Sunnuntaina mentiinkin pellolle auratulle "kentälle" kouluilumielessä ja teinkin paljon hommia ihan vaan käynnissä taivutellen. Pari ravipätkääkin otettiin, mutta pääpaino oli käyntityöskentelyssä. Alkuun Lara tuntui tosi tahmealta ja hitaalta, mutta pitkien taivuttelupätkien sekä takaosan väistättämisen jälkeen poni alkoi vertymään kivasti ja esittikin ihan kivoja pätkiä käynnissä. Loppukäynnit käveltiin maastossa, jonka jälkeen tamma taas takaisin tarhailemaan.


Me lähdettiinkin ruokailun jälkeen käymään huutokaupassa! En ollut koskaan käynyt minkäänlaisessa huutokaupassa ja tämä olikin ihan mielenkiintoinen kokemus. Huutokaupan jälkeen käväistiin kaupassa, jonka jälkeen vuorossa oli Hobun juoksutus. Hobunen oli hieman virtaisa, mutta sain ainakin kivoja kuvia! Loppuilta menikin sitten taas TV:tä kattellessa ja menin suht aikaisinkin nukkumaan.



Maanantaina aamusta puettuani päälle, lähdin suoriltaan heittämään hepat ulos. Aamutallin jälkeen menin laittamaan itselleni aamiaista, jonka jälkeen ryntäsin siivoilemaan kaikki neljä karsinaa, puruttamaan ne ja hieman siivoilemaan tallissa muutenkin. Tallitöiden jälkeen menin takaisin sisälle, jossa sitten söin ruuan, kattelin vähän aikaa telkkaria ja muuten vaan löhöilin. Iltapäivällä meninkin takaisin talliin, otin Laran sisälle, heitin sille suitset päähän ja lähdettiin köpöilemään ilman satulaa.


Käytiin hetki pyörimässä taas kentällä, ennen kun lähdettiin maastoilemaan. Keskityin kentällä vähän enemmän raviin ja jouduinkin aika paljon tekemään hommia, että sain Laran tuntumaan hyvältä. Ravissa se vaati paaaljon ulko-ohjan sekä sisäpohkeen tukea ja tuplamäärän taivuttelemista ja irroittelua käyntityöskentelyihin verrattuna. Loppujen lopuksi saatiin muutama tosi hyvä pätkä ja lähdettiin sitten käymään loppukäynnit maastossa. Ratsastuksen jälkeen poniini pääsikin ihan kunnon käsittelyyn, nimittäin päätin harjata sen korvanpäästä kavioihin saakka kunnolla! Aloitin selvittämällä hännän ja harjan, jonka jälkeen nypin & tasoitin harjan hieman siistimmäksi. Sitten harjasin tamman ihan kunnolla läpi ja kyllä karvaa pöllysi! Kun Larppa oli puhtaan kiiltävä, se pääsi vielä loimi päällään tarhailemaan.



Tallissa vierähtikin hyvä tovi ja illemmalla lähdetiin läheiseen kaupunkiin syömään ja vähän shoppailemaan. Ilta menikin siellä hyvin mukavissa merkeissä, ja nukkumaan menokin hieman viivästyi. Tiistai alkoikin suht samalla lailla kuin maanantaikin, eli aamusta heti heittämään hepat ulos, syömään ja sit tallihommiin. Tallihommien jälkeen kävinkin vähän jo pakkailemassa ja syömässä, ennen kun lähdin tammuskan kanssa taas ratsastamaan. Menin taas ilman satulaa ja suunnitelmissa oli vaan ihanaa maastokäppäilyä ilman kiireitä ja paineita, olihan taas käsillä viimeinen ratsastuskerta vähään aikaan.. :(



Käytiin pitkä ja rauhallinen ratsastuslenkki ja nautittiin täysillä. Oli ihana vaan mennä vapain ohjin ja antaa Lörpän viedä eikä tarvinnut mistään huolehtia. Aika tuntui kuluvan liiankin nopeasti, kun kohta jo piti palata takaisin tallille. Hoitelin tamman sitten tosi huolella, rapsutellen sitä ja jutellen paljon. Pian oli kuitenkin sanottava murulle heipat ja vietävä se takaisin tarhaan. Itse lähdin sisään syömään, pakkaamaan loput tavarat ja niin olikin taas tämä vierailu ohi.



Junamatka tuntui jotenkin tosi pitkältä, vaikka menihän se katellessa joitain vanhoja videoita ja niille naureskellessa. Ajatus kuitenkin meinasi koko ajan karkailla, mutta sain kuitenkin pidettyä itseni kasassa. Ikävä tammaa on jo nyt, mutta kyllähän me taas kesällä tavataan!


Huomenissa tuleekin hieman erikoisempaa postausta, joten huomiseen siis! :)

13 kommenttia

  1. Mulle tulee poniinista mieleen ponin ja kanin sekoitus :DDD ja kellohan on tällä hetkellä kolme..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DDD Jenni... Älä käy netissä tuohon aikaan :D

      Poista
  2. Eikö ole jännä asua melkein tuntemattomien luona nuinki kauan? Ja onko Laran nykyset omistajat mite vanhoja vai löytyykö sieltä myös sinun ikäistä porukkaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se hieman outoa ja jännittävää, mutta mitäpä sitä ei tekisi tuon elukan eteen.. :) Ja ei oo mun ikäisiä siellä, ihan aikuisia kaikki lukuunottamatta heidän pientä lastaan.

      Poista
  3. Kiva postaus ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva postaus ja taisin rakastua tuohon kissaan mikä on tuossa yhessä kuvassa sulla sylissä, niin söpö♥

    VastaaPoista
  5. Millon sä teet postauksen sun ja Oonan "hyppelöistä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä. En varmaan ollenkaan, kun ei sieltä mitään materiaaliakaan ole

      Poista