tiistai 27. lokakuuta 2015

HIHS 2015

Heippa! Taas tältä vuodelta Helsinki International Horse Porsche Show on ohitse ja pääsin itsekin jo toista kertaa peräkkäin paikan päälle. Matkaan lähdettiin perjantaiaamuna seittämältä ystäväni Lauran kanssa käytyämme ensin tekemässä aamutallin sekä liikuttamassa Lara. Matka Helsinkiin alkoi siis heti aamuhämärissä, jotta ehdittäisiin nähdä ja kokea mahdollisimman paljon! 


Perille jäähallille päästiinkin yhdeksitoista ja heti paikat löydettyämme katsottiin juuri alkava Junior Tour. Koko päivä jäähallilla sujui mukavasti katsellen eritasoisia ratsukoita sekä tietysti expoon tutustuen. Meidän osaltamme päivä päättyi INTERNATIONAL WELCOME 140cm -luokkaan, jolloin kameran akku oli kulutettu aivan tyhjiin ja olimme valmiita lähtemään hotellille.


Päivän aikana tuli otettua lähemmäs 1000 kuvaa jokaisesta luokasta ja on kyllä ollut hommaa noiden läpikäynnissä.. Ehkä nettiin julkaisuun vielä tän vuoden puolella, kuka tietää? Hotellille päästyämme levautettiin kamat huoneeseen ja lähdettiin seuraavaksi keskustaan. Suunnitelmissa käydä syömässä, jonka jälkeen menisimme leffaan kattomaan jonkun myöhäisen näytöksen. Kahdeksan aikaan oltiinkin Amarillossa pistämässä murua rinnan alle ja sieltä vyöryttiinkin Tennispalatsiin kattomaan puoli kahdeltatoista alkava Aavikkokokeet -elokuva. Ilta meni aika myöhäiseksi ja takaisin hotellilla oltiin vasta kahden jälkeen..(Mut löytää myös Snapchatista jonne jonkun verran päivitän kuvia > ainohuupponen)

Lauantai-aamuna herätyskello herätti yhdeksältä aamupalalle. Aamupala oli kyllä mitä mainioin, niin paljon kaikkea hyvää etten millään jaksanut syödä niin paljoa kuin olisi mieli tehnyt :D Vatsat täynnä pakkailtiinkin tavarat kasaan ja suunnattiin jälleen jäähallille ennen puolta päivää.


Myös lauantai sujui samoissa merkeissä: heti aamusta ihailtiin kouluratsastusta ja iltapäivä katseltiin GP 160cm luokkaa, jossa nähtiin ihan todella hienoja suorituksia. Päivän parhaimmistoon mielestäni kuului ehdottomasti Eevamaria Porthan-Brodellin ja Solos Lacanin upea, kylmiäväreitä nostattava GP-rata. Oli aivan ihanaa katsella noin hienoa menoa, etenkin lopputervehdykseen ratsastaminen yhdellä kädellä tehden laukanvaihtoja joka toisella askeleella - huh. Ihan uskomaton fiilis! Toinen mieleenpainunut suoritus oli Anna-Julia Kontion 160cm rata Pacific des Essartsilla. Yhdestä puomista huolimatta niin hienoa katseltavaa kun yhteistyö pelaa ja hevonen oli todella hieno! Niin ketterän ja nopean näköinen, varovainen hevonen että ihan tämmöinen kouluratsastajakin kuin minä syttyi tuosta! Expoa kierrettiin lauantaina myös - tottakai. Perjantaina mukaan oli tarttunut uudet kisasuojat Laralle, merkiltään Lami-Cellit ja värinä musta. Niiden lisäksi ostin letityskuminauhoja sekä lauantaina kauan kuolaamani Eskadronin Platinum-sarjaan kuuluva musta fleeceloimi. Niiiin ihana! Nyt on kisaedustusvarustus kunnossa ja päästään heti tulevana lauantaina kokeilemaan fleeceä tositoimissa, kun suunnataan Leppävirralle koulukisoihin. Suojat pääsee käyttöön todennäköisesti ensi vuoden puolella, tai aikaisintaan sitten kun löydetään uusi estesatula..Mutta kaikkiaan HIHS 2015 oli taas niin ihana kokemus! Oli mukavaa viettää aikaa parhaan ystävän kanssa rakkaan harrastuksen parissa ja nähdä ja kokea taas niin paljon yhdelle viikonlopulle. Jouduttiin lähtemään vähän etuajassa kohti kotia, sillä paluu arkeen oli mun kohdalla ei-niin-mieluisa.. Menin siis suoraan yövuoroon töihin ja kellojen siirrosta johtuen tein 9 tunnin yön ja aamulla nukkumaan mennessäni valvottuja tunteja oli kiitettävät 23! Nuorena jaksaa... 


6 kommenttia

 1. Olisiko mahdollista saada kisapäivästä videopostausta? :) Mielellään joku hieman pidempi, missä näkyy "koko päivän" tapahtumat. Kiitos jo etukäteen, jos onnistuu!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä pysty valitettavasti lupaamaan, on sen verran kiireinen aikataulu et saa nähdä ehtiikö kuvaamaan :/

   Poista
 2. Eihän tuo vielä mitään, itsellä kerran kuussa viikonloppuna 12h yövuorot, sunnuntai-iltana nukkumaan mennessä valvottuja tunteja yleensä takana noin 32.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyi, en ikinä suostuis valvomaan noin pitkiä putkia... :D

   Poista
 3. Wau toi loimi!! Ja hei nyt mä teen joskus roadtripin sinne suntaan ja tuun katsoon teitä ihan livenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä vähänkö rakastuin!! Joo hei todellakin, nyt OIKEESTI sun täytyy tulla :)

   Poista