torstai 15. lokakuuta 2015

Kisaraporttia

Noin, nyt on suurin osa viikon kiireistä selätetty ja on aika kisapostaukselle! Viime sunnuntaina järjestettiin Kimmon tallilla seurakoulukisat, joissa pääsin starttaamaan B-merkin kouluohjelmaa sekä Laralla että Bellalla. Treenikerrat kummankaan tamman kanssa ei päätä huimanneet, sillä Laralla treenasin kerran valmennuksessa ja kerran itsenäisesti ja Bellan kanssa treenikerta jäi yhteen ainoaan. Lahjattomat harjottelee, eikö..? Nojaa, joka tapauksessa hyvin suoriuduttiin tammojen kanssa ja kivaa oli!


Aamun aloitin aamutallilla ja tallihommilla, sekä Laran letittämisellä. Ensimmäisenä ratsastusvuorossa oli Bella, joten päätin letittää ensin Laran ja sitten ottaa käsittelyyn Been. Aamu vierähtikin molempia puunatessa Bellan ollessa valmis vaihdoin vihdoin itselleni kisakamat päälle. Tällä välillä kisahelppaaja pitkäaikainen kaverini Anne tulikin tallille ja päästiin lähtemään kisapaikalle. Suuret kiitokset vielä Annelle avusta ja kuvaamisesta! :)


Oltiin aika hyvin aikataulussa ja pääsin heti verkkailemaan. Verkka oli ulkona ja itse radat sisällä, joten kisat sujuivat oikein jouhevasti. Aloitettiin verkka aika reippaasti ja vain ajatuksella eteenpäin, jotta oltaisiin hyvässä vireessä. B olikin ihanan eteenpäin pyrkivä ja liikkui tosi kivasti omalla moottorilla apujen välissä. Elina jelppas meitä vielä hetken ennen maneesiin siirtymistä, ja todettiinpa siinä ainoastaan se, etten mä vaan osaa keskittyä ratsastamaan koko aikaa. Bee oli tosi kiva, teki just niinkun mä pyysin ja fiilikset oli loistavat maneesiin mentäessä.


Ennen rataa kerettiin pyöriä parin ratsukon verran maneesin toisessa päässä ennen radallemenoa. Valitettavasti videoita en saanut syystä tai toisesta ladattua, joten harmillisesti ratavideot jäävät nyt ainakin toistaiseksi näkemättä. Anyways, rata meni mielestäni omalta osaltani aika ala-arvoisesti - jäin vaan matkustelemaan tehokkaan ratsastuksen sijasta ja monessa kohtaa olisi ollut paljon parannettavaa pelkällä omalla tekemisellä. Sen sijaan Bella paikkasi mun virheitä ja teki tosi hienon radan <3 Radan jälkeen olin tosi iloinen, oltiin selvitty hyvin koko rata ilman suurempia virheitä ja Bella oli koko radan ajan tosi hyväntuntuinen! 


Ilmeisesti tuomarit tykkäsivät, sillä kuullessani prosentit en voinut olla yllättymättä. Oltiin saatu radalta 65,87% ja mentiin kakkossijalle! Ihan huikea fiilis, olin tosi ilonen tuosta prosenttimäärästä ja Bella oli kyllä ansainnut hirmukasat herkkuja. Paperilla saatiinkin pisteitä 6-7 väliltä, ei yhtään vitosta edes! Parhaat pisteet tuli voltilta, temponlisäyksistä ja laukkapääty-ympröiltä ja alakerran kommenttina seuraava: "Tarmokas suoritus, ryhdikäs istunta ja hevoseen lisää rentoutta." En tyytyväisempi voisi olla!


Pikaisen tallilla käynnin ja hevosen vaihdon jälkeen istuin taas hepan selässä kohti kisapaikkaa. Larppa oli tapansa mukaan hyvinkin reippaalla päällä menossa ja taas maneesille saavuttuamme alettiin heti verkkaamaan. Ajatus mulla oli vaan ratsastaa Lara hitaaksi, jotta meno olisi radalla mahdollisimman hallittua ja siistinnäköistä. Onnistuinkin aika hyvin ja verkassa tein paljon siirtymisiä ja mahdollisimman vähän temponlisäyksiä. Näin sain tamman hyvin avuille ja oli kiva suunnata maneesiin kun alla oli kuuliainen ja rento hevonen.


Rata menikin kyllä paljon odotettua paremmin. Youtubekin toimi yhteistyössä ja sain videonkin alle nähtäväksi.. Joka tapauksessa oon siis erittäin tyytyväinen tamman suorittamiseen, nää tais olla sen ekat koulukisat ja se suoriutui näin hienosti. Muutamia tahtirikkoja mahtui matkan varrelle, mutta pääosin Larppa liikkui hyvin apujen välissä ja kuunteli mitä piti tehdä. Myös rauhallisuus onnistui ilmeisen hyvin ja saatinkin alakertaan kommenttia, että saisi liikkua paremmin eteen :D Tästä on oikein mainio lähteä kasvattamaan liikettä ja hakemaan sujuvampaa tahtia, kunhan saadaan nuo pienetkin tahtirikot pois ja meno sujuvammaksi ylipäätään kuitenkin kiirehtimättä.Tuloksena tuolla radalla saatiin tosiaan 63,478% mihin oon ehdottomasti enemmän kuin todella tyytyväinen. Pojoja saatiin skaalalla 5,5 (yksi ainut! Oikealle käyntiosuus) - 7 ja parhaat pisteet tuli tuosta ravitemponlisäyksestä sekä oikeasta laukasta, kommentteina alhaalla: "Tasainen suoritus, saisi liikkua enemmän eteen ja käsi joustavammaksi." En olis millään uskonut että ekoissa koulukisoissa voidaan saada noin hienot pisteet varsinkin kun touhu ei aina ihan niin helppoa eikä edes kivaa ole. Mun jälkeen oli jäljellä enää muutama ratsukko ja edelleen oltiin Bellan kanssa pitämässä kakkossijaa. Laran kanssa päädyttiin tuossa vaiheessa viidennelle sijalle, mutta viimeisen ratsukon saadessa vajaa prosentti parempi tulos, oltiin loppujen lopuksi Bellan kanssa kakkosia ja upean pienen estetammani kanssa ensimmäisiä ei-sijoittuneita tilalla 6./20 <3Oli ihan superhyperloistavat fiilikset ratojen jälkeen. Videolta katsottuna ihan 100% tyytyväinen en ole kumpaankaan rataan ja parannettavaa löytyy, joten noita epäkohtia lähdetäänkin paikkaamaan heti sunnuntaina seurakisoihin Vurrille. Mennään Laran kanssa sama b-merkin ohjelma ja ihan odottavaisin mielin lähdetään katsomaan mitä eri tuomarilla on sanottavana :) Sitä ennen vielä luvassa huomenna vierailevan valmentajan kouluvalkkaa joten aikas koulupainotteinen viikonloppu edessä! Palaillaan taas mahdollisimman pian, nimittäin postausta Elinan hyppytreenistä Larpan kanssa tulossa seuraavaksi!

Larppa sai tuurata Bellaa kunniakierroksella ja ruusukekuvissa :') 

3 kommenttia

 1. Hyvin näytti menevän ainakin tuo rata Laran kanssa ja varmasti Bellankin kanssa sujui hyvin, kun toisiksi sijoituitte :)!

  VastaaPoista
 2. En ole hetkeen käynyt blogiasi lukemassa, joten mitä ihmettä Kallelle on tapahtunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapaturman seurauksena lopetettiin puolisen vuotta sitten, kultapoikani <3

   Poista