perjantai 9. lokakuuta 2015

Kisavalmisteluita

Lomalta paluu arkeen on aina jotenkin masentava. Vaikka kotiintulo on aina ihanaa ja on mukava päästä omaan sänkyyn nukkumaan ja tallillekin on ikävä, kyllä mielellään reissussa viihtyisi pidempäänkin. Oltiin tosiaan Roosan kanssa minilomalla Lontoossa ja palauduttiin tuossa keskiviikkoyönä kotiin. Arkeen pikkuhilja palailtu ja duunia jatkettiin jo eilen 5h yöunien jälkeen ja huomenna sit oliskin kisapäivä pitkästä aikaa.


Lontoon reissusta voisin postailla vaikka kuvien kera vähän myöhemmin, mutta nyt ajattelin kertoilla ihan muita kuulumisia. Palatakseni vielä huomisen ohjelmaan, niin silloin meillä on luvassa seurakoulukisat tuossa Kimmon tallilla, joissa olisi tarkotus ratsastaa Laralla sekä Bellalla B-merkin kouluohjelma. Vähän jännittää kummankin tamman kanssa suorittaminen, mutta eiköhän siitä elossa selvitä. 

Eilen pääsinkin ekan kerran viikkoon hepan selkään ja töistä suoraan puoli seittämältä ajelin tallille treenaamaan tammat. Ekana hommiin pääsi Lara, jonka kanssa tehtiin kentällä puolen tunnin gramaanitreeni. Kuten yleensäkin, Elinan ratsastuksen jäljiltä Larppa oli vallan kiva ratsastaa ja kevyen hölkkäilyn jälkeen poni pääsi karsinaan jo heinille kun me lähdettiin Been kanssa maneesille pikkuisen yli kahdeksalta.


Tarkotuksena oli päästä harjottelemaan (ensimmäistä ja) viimeistä kertaa koulurataa kisoihin ja Bella oli varsin kivantuntuinen. Se suorittaa niin kivan helposti ja tasaisesti kun vaan itse osaan olla kiltti sille ja uskonkin ettei meille tule mitään suurempia ongelmia huomenna radallakaan vaikka treenikerrat suht vähäisiksi ovatkin jääneet. Tultiin lopussa pari kertaa rata kokonaan läpi ja oikeastaan hankalimmat paikat löytyy laukkalävistäjiltä. Kun vaan muistan pitää hevosen avuilla myös siinä suorallakin, ei ole mitään ongelmaa. 


Tänään vuorossa oli Laran virittely ja työvuoromuutoksesta johtuen pääsin tallille jo aamupäivällä hyvissä ajoin. Tein tallihommat kaikessa rauhassa ja maneesille tähdättiin puoleksi päiväksi. Kaverini Hanna tuli meitä kuvailemaankin, joten muutama kuvanenkin tältä päivältä tän postauksen kuvituksena. Eiks meillä ookkin ihanat uudet pintelit ja huopa ;) Kiitokset vaan Anniinalle näistä, sopivat tammalle kuin nenä päähän!


Tehtiin siis tiiviin tehokasta ratatreeniä noin tunnin verran. Käytiin vaikeimpia paikkoja läpi, hiottiin niitä ja koitettiin päästä mahdollisimman hyvään moodiin huomista ajatellen. Laran kanssa ei tuu olemaan helppoa B radalla, jossa jo vaaditaan tasaista muotoa hyviin prosentteihin, mutta yrittänyttä ei laiteta ja käydään ainakin kokeilemassa. Sittenhän sitä tietää, ollaanko jo B-tasolla vai palataanko askel taaksepäin ja aloitellaan sieltä Cn luokista sitten kuitenkin :D 


Nyt mä lähdenkin illaksi töihin ja aamulla sit skarppina tallille ja kisoihin! Pitäkääs peukkuja, koitan sunnuntaina jo ehtiä kirjottelemaan enemmän kisoista :)

4 kommenttia

 1. Sopii Laralle ihan mielettömän hyvin tuo setti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä vaan! Oon ihan rakastunut tohon *sydänsilmäemojitähän* <3

   Poista
 2. Kivoja kuvia teistä! Ja paljon tsemppiä kisoihin, kyllä ne hyvin menee!! :)

  VastaaPoista