lauantai 27. syyskuuta 2014

Ekat kisat

Niin se sitten koitti, kauan ja kauhulla odotettu kisapäivä. Kimmon tallilla siis järjestettiin tänään harjotusestekisat, jotka olivat avoimia kokemattomille ratsukoille. Luokkina oli ristikko sekä 60-70 cm joten tässä oli meille ihan loistava paikka aloitella kisauraa! Olin vielä eilen illalla ihan varma, etten saa jännitykseltä nukuttua silmäystäkään mutta toisin kävi ja nukuin kuin tukki koko yön.. Iskä herätti mut aamulla puoli kasin maissa ja nousin tapojeni vastaisesti melkein samantien ylös. Ei siinä muuta kun vaatteet niskaan ja suunta tallille!

Kerrankin olin jopa etuajassa aikatauluistani, joten ei tullut yhtään kiire. Hetken leikittyäni Unton kanssa ja laiteltuani kisakamat valmiiksi kävin nappaamassa Kallen tarhasta ja aloin puunailemaan sitä valmiiksi muita tallikavereita odotellessa. Meidän tallilta lähti siis mun ja Kallen lisäksi kaksi ratsukkoa samoihin luokkiin, joten kun kaikki oltiin valmiita ja kisahoitaja Roosa oli messissä myös, päästiin lähtemään porukassa kävelemään kohti kisapaikkaa.


Katsottiin nopsaan rata ja alettiin melko samantien verkkaamaan. Kyseessä oli siis enemmänkin harjoitukset kuin kilpailut ja kisat oli tehty tosi helpoiksi ja kivoiksi kaikkia ajatellen. Molemmat radat oli samat ja lähtijöitä oli ihan muutama hassu molemmissa luokissa. Ekassa luokassa meitä oli viisi ja verkattiin siis kaikki samaan aikaan. Kalle oli verkassa aika kivantuntuinen. Kävelin pitkään vaan maneesia ristiin rastiin ja ravissa & laukassa tein melko lyhyen verkan. Esteet oli ihan minikokoisia ja Kalle ei edes vaivautunut nostamaan kinttujaan kunnolla verkassa, vaan kolautteli koko ajan.. :D


Verkan jälkeen mentiin ulos oottamaan vuoroamme ja hitsit kuinka oikein tunsin kun mun syke kohos pilviin siinä odotellessa. Onneksi ei tarttennu kauan odotella ja kohta päästiin maneesiin takaisin. Kalle malttoi melko hyvin odottaa edellisratsukon radan ajan, mutta radan loppupuolella sitä alkoi kyllästyttää ja se meinasi vähän pyöriä.


Sitten vaan radalle. Edellinen ratsukko ulos maneesista ja me saatiin lähtömerkki. Voi apua. Kalle oli ihan mielissään menossa, ei paljon tarvinnut ratsastaa eteen. Eka este ei videolle tullut, mutta siinä nyt ei mitään kummoista ollutkaan ja video siis alkaa tokalta esteeltä. Rata meni ihan ookoosti, ainut missä mokasin niin ratsastin tosi huonosti tohon ristikolle ja siks puomi mukaan. Neloselta kääntyminen vitoselle oli tosi vaikee kun piti mennä poispäin kaverista, kohti katsomoo ja kaikenlisäksi esteessä oli vielä vähän massiivisemmat johteet. Kalle sitten päätti lyödä vähän jarruja kehiin joten rauhotin tilanteen ja tultiin siihen ravissa. Loppurata menikin ihan kivasti, vikalle esteelle tosin taas vähän haastetta kääntämisessä..Olin kuitenkin niiin onnellinen ja ylpeä Kallesta radan jälkeen! Se oli niin hienosti ja keskittyi koko ajan oleelliseen noita epäkohtia lukuunottamatta, mutta nuo on onneksi semmosia mitkä on ihan helposti korjattavissa treenillä. Molemmissa luokissa oli arvosteluna a.1.0 eli kaikki saman virhepistemäärän saaneet olivat ykkösiä. Me oltiin Kallen kanssa ainoat jotka otti yhden puomin, mutta meidän kuitenkin kutsuttiin palkintojenjakoon ja saatiin sininen ruusuke! Hih, hieno poika! <3


Seuraavan luokan verryttely alotettiin samantien ja otin tässä tosi lyhyen ja kevyen verkan. Ravasin ja laukkasin ihan vaan muutaman kierroksen verran, hyppäsin parit verkkahypyt molemmissa suunnissa ja lähinnä seisoskelin tai kävelin muun ajan. Olin tässä luokassa ekana lähtövuorossa joten ei tarvinnut edes odotella omaa vuoroa.


Radalle lähdettiin taas suhteellisen reippaaseen tahtiin, vaikka verkassa Kalle oli ollut jopa aavistuksen laiska. Ekalle esteelle otettiin vähän hassu hyppy, mutta kakkonen meni hyvin. Kolmoselle Kalle ei ollut ihan menossa samalla ajatuksella kun minä joten jouduin aikalailla tekemään hommia että päästiin yli. Huonon lähestymisen takia okserin takapuomi lähti mukaan, mutta päästiin hyvin jatkamaan neloselle johon tuli paljon parempi tie ja hyppy kuin edellisessä luokassa. Loppurata menikin jo oikein kivasti joten nelosella päästiin taas maaliin!Odoteltiin muiden radat ulkona ja päästiin vielä tähänkin palkintojenjakoon. Saatiin taas sininen ruusuke ja Kalle oli selvästi kovin ylpeä hänen ruusukkeistaan ja seisoi ihan superkiltisti koko toimituksen ajan paikallaan. Ihanaihana pieni ponini <3


Heitettiin hevoille loimet niskaan ja käveltiin tallille. Kalle sai tallilla sankollisen mellavettä ja jalkojen kylmäämisen jälkeen se pääsi tarhailemaan ja syömään heiniä. Kohta lähdenkin tekemään loput jäljelle jääneet tallihommat sekä iltatallin siinä samalla. Nyt mulla on niin kauhean helpottunut, kevyt ja kaikinpuolin ihana olo! Harmittaa vaan älyttömästi ettei nyt viikkoon päästä hyppäämään, mutta jatketaan sitten kun oon kotiutunut. Huomenna meillä tulee ponin kanssa 8 kuukautta täyteen, joten jonkinlaista muistelua luvassa sitten! :)


<3

8 kommenttia

 1. Onnea ekoista kisoista ^^ Treenaamalla lisää saatte hyvää kokemusta ja kehitytte varmasti! Aijoitteko mennä joskus koulukisoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jep, treeniähän me vielä paljon vaaditaankin ja rutiinia siinä sivussa. Ja kyllä tietenkin, todennäkösesti myöhemmin koulu tuleenkin olemaan meidän päälaji :)

   Poista
 2. onnee ekoista kisoista :) seuraavia kisoja ootellessa ;)

  VastaaPoista
 3. Okserista tais tippua etupuomi, ainakin videolla näyttäs sille? Onnea hyvistä suorituksista! :)

  ponitytonpilvilinnnatt.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Onnea hyvästä suorituksesta, hyvin näytti menevän! :)

  VastaaPoista