keskiviikko 6. elokuuta 2014

Tallipäivä kuvina

Musta on niiiin ihanaa, kun päivät on täynnä touhua ja saa olla koko ajan tekemässä jotain tai menossa jonnekin. Ei tartte miettiä mitähän sitä puuhaisi seuraavaksi kun on jo loppupäivän suunnitelmat tiedossa ja osaa ajoittaa kaiken tekemisen aikatauluun sopivaksi. Tästä saan nauttia vielä ainakin tämän viikon, kun teen kahta duunia sekä hoidan hevosen niiden lisäksi. Puuhaa siis riittää!

Tänään olin aamun ja illan töissä. Päivällä duunien välissä kävin tallilla ja illalla kun pääsin kävin ratsastamassa. Ratsastuksista tulossa oma postaus, mutta kuvailin tänään päivällä talleillessa pientä kuvapostausta. Oli niin kiva sää eikä kiire mihinkään, joten ajattelin kerrankin käyttää aikaa hyödykseni ja kuvailla vähän sitä sun tätä. 


Pääsin lähtemään töistä vähän yhden jälkeen ja käytyäni tankkaamassa, lähdin ajelemaan samantien tallille.


Puoli kahdelta olinkin jo tallilla ja ryhdyin heti hommiin. 


Zipeä menin kiusaamaan talikon ja kottareiden kanssa ja häiritsin ilmeisesti erittäin pahasti sen päiväunia, kun mua oli tännäkönen heppa siellä tarhassa vastassa..


Olin jo viime viikolla suunnitellut siivoilevani Zipen tarhaa, jossa siis Kalle viettää yönsä, mutta sillon oli sen verran märkää että aattelin odottaa vähän kuivempia kelejä. Nyt onkin ollut jo pitkään satamatta, joten oli hyvä sauma siivota!


Mua naurattaa tää kuva, Z selvästi haluaa esitellä teille akrobaatin taitojaan..? Kauaa ei kakan mättämisessä kestänyt, (kiitos siistien ponien) ja olinkin valmis alle puolessa tunnissa. 


Siivosin vielä karsinan samaan syssyyn, mikä olikin ihanan helppoa kun eihän poni siellä juuri aikaansa vietäkään päivän aikana, paitsi muutaman huilitunnin. 


Sitten hienien laittoon.. Voitte varmaan kuvastakin päätellä kuinka paljon rakastan kuivaa heinää näin heinänuhaisena tähän aikaan vuodesta? :)


Heinien ja ruokien laitossa ei mennytkään kauaa ja pian olin saanut kaikki tallihommat valmiiksi.


Seuraavaksi pidin kunnon evästauon auringossa istuen ja nautiskelin vaan. Tossa näkyykin mun koko kesän ravinto, oon syönyt ihan älyttömästi noita croissantteja ja sitäkin enemmän mansikoita.. Nam!


Sain kaverin.. Bella oli kovasti sitä mieltä, että vähintäänkin puolet mansikoista kuuluu sille.. Toinen niin viattoman näköisenä kerjäämässä, voiko tuolle olla nauramatta? :D


Eväät syötyäni lähdin hipsimään laitumelle päin hakemaan ponskia. 


Ilmeisesti kuumuus ja paarmat riittivät, oli nimittäin suht väsyneen oloinen Kallepoika mua vastassa..


Kyllä muuttui ilme naamalla samantien kun huomasi mitä herkkuja mulla oli sille viemisinä!


Ruuna pääsi tallin viileään varjoon huilimaan yön ja aamupäivän ulkonaolon jälkeen ja vaikutti aika iloiselta, kun pääsi hetkeksi paarmoja ja hellettä pakoon.


Pidinkin kunnon puunaushetken ja selvittelin jouhet kunnolla, harjasin ponin päästä kavioihin, putsailin kintut ja rasvasin turvan. En ookkaan tainnut hehkuttaa miten tuo Helosan Sol on auttanut, Kallen turpa ottaa tosi helposti aurinkoa liikaa ja palaa, mutta tuota kun käyttää päivittäin niin pysyy nassu kuosissa!


Harjaaminen on Kallen mielestä tosi jees ja se tykkää lörpättää tota alahuulta aina, kun se on rento. Se on niin hassu kun roikkuu välillä ihan maassa asti.. 


Puunailuiden jälkeen Kalle pääsi karsinaan iltapäiväksi nukkumaan ja sai Zipen sekä Bellan kaverikseen. Illalla käytiin sitten ratsastamassa, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa! :)

2 kommenttia

  1. Oot kyl ahkerimpia ihmisiä kenet tiedän! Siis tällai blogin kautta :D missä töissä oikein käyt? :) mitä suunnitelmia sinulla on syksyksi-alkuvuodelle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, voi kiitos! :D Ja oon tälleen kesätyönä myymässä mansikoita sekä yhdessä pienessä kaupanalan liikkeessä lähellä keskustaa. Suunnitelmia ei mulla mitään sen kummempia oo, koitan ettiä toisen duunipaikan ja harrastaa Kallen kanssa niin monipuolisesti kuin molemmat kyetään :)

      Poista