tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kesäsuunnitelmia

Oon lueskellut vähän muistakin blogeista bloggaajien ja heidän hevostensa suunnitelmista tälle kesälle joten ajattelin sitten itsekin vähän pohtia niitä tässä kiirepäivän jälkeen leffaa samalla katsellessa ja nautiskellessa vapaaillasta ja tulevista kahdesta vapaapäivästä! Tässäpä vähän mun ja Kallen suunnitelmia tälle kesälle!

Ekana tulee mieleen mun omasta elämästä työnteko. Sain jonkin aikaa sitten tietää, että pääsen taas parin kesän tauon jälkeen myymään mansikoita - jee! Mansikanmyynti on mun mielestä tosi hauskaa puuhaa ja varsinkin kun se on mulle jo tuttua juttua muutaman kesän takaa, on tosi kiva "palata" siihen hommaan. Työnteko on tosi tärkeetä, sillä rahoitan heppaharrastuksen ihan itse lukuunottaen kaikki varusteet, valmennukset jne. Nyt kesän ajaksi mulla onkin siis kaksi duunipaikkaa, mikä on erittäin hyvä juttu tähän tilanteeseen!


Heppailuun liittyen kesäsuunnitelmiin kuuluu tietysti paljon Kallen kanssa touhuilua. Sen kanssa ei olekaan mitään sen kummempia suunnitelmia, kunhan vaan harrastetaan yhdessä molempien taitojen mukaan. Tehdään tiukempia koulutreenejä, aloitellaan pikkuhiljaa oikeat estevalmennukset, maastoillaan pitkin metsiä ja käydään kattelemassa uusia paikkoja valmistautuen pikkuhiljaa syksyn kisoihin. Tutustutaan yhä paremmin ja kehitetään luottamusta puolin ja toisin paremmaksi ja nautitaan vaan olosta.


Heppakesään liittyy myös kisareissut, tosin hepanhoitajan näkökulmasta. Joka kesän perinteisiin kuuluu Elinan kanssa koko päivän kestävät kisamatkat milloin minnekin päin ja ne on niin mahtavia reissuja ne! Yleensä Elinan luokat alkaa vasta sen verran myöhään, että aamulla ehtii tehdä tallihommat ja liikuttaa muut hevot, ennenkun pakataan kamat autoon ja heppa koppiin ja lähdetään ajelemaan. Kisapäivä meneekin kivasti hevon kanssa chillaillessa ja kävellessä sekä aina ehdin muutaman kuvakin räpsästä. Kun radat on ratsastettu ja mahdolliset kunniakierrokset kierretty, lastataan heppa autoon ja ajellaan yleensä iltamyöhällä kotiin tallille.


Tämän kesän suunnitelmissa on myös viettää mahdollisimman paljon aikaa Suonenjoella ihanien kamujen sekä hevosten kanssa. Tän kuun vika viikko on vähän avoinna vielä, mutta sillon oon koko viikon töistä vapaalla ja näillä näkymin se koko viikko meneekin Suonenjoella. Vielä ei oo lyöty mitään lukkoon, mutta näin ainakin kovasti toivon ja se olis kyllä ihan huippua! Jos kuitenkin nuo suunnitelmat menee mönkään, aion vierailla siellä sitten vähän lyhyempiä aikoja. Kuten sanottua, mikään ei oo vielä varmaa mutta katsellaan!


Heppakesään liittyy vielä yksi juttu, nimittäin Hannuponski! Näin kesäisin kun on enemmän aikaa ja intoakin, pääsen ajelemaan useammin serkkuni luokse! Hän siis omistaa entisen ylläpitoheppani suokkiruunan Hannun ja talvisin tulee nähtyä Jennin kanssa ihan liian harvoin mun kiireiden vuoksi. Nyt kesällä aionkin järjestää kunnolla aikaa ja käydä moikkaamassa Jenniä ja Hannua paljon useammin kuin tähän asti!


Muita kesänsuunnitelmia on tietysti nauttia ystävien seurasta, tehdä kaikkea ihanaa, kivaa, hullua ja päätöntä. Toivottavasti päästään viettämään ainakin yksi ihana mökkiviikonloppu hyvässä porukassa, tietty grilli-iltoja unohtamatta. Viime vuonna olinkin ekaa kertaa elämässäni festareilla Weekendissä ja tänä vuonna on myös teidossa ainakin yhdet festarit, nimittäin ensi viikon torstaina starttaava Kalajoen juhannus! Päätettiin tyttöjen kanssa ottaa vähän erilainen juhannus tälle vuodelle ja kuinka ollakaan löysimme itsemme varaamasta kolmen päivän festaripakettia Kalajoelle.. :D


Jos näillä eväillä lähden tätä kesää kohti, en voi muuta sanoa kuin että kyllä tulee olemaan huippua! Ootan tätä kaikkea tosi innolla ja musta tuntuu ettei mikään voi pilata tätä intoa ja iloa, mitä saan kun pääsen miettimäänkin tätä kaikkea mitä kesä tuo tullessaan. 

Huomisen vapaapäivän kunniaksi mennään Jennin kanssa siivoilemaan Zipen tarha loppuun sekä tehdään kaikkien kolmen (Kalle, Bella, Zippe) tallihommat, maastoillaan Kalle ja Zipetti ja toivotaan kovasti hyvää säätä koko päivälle! Kiva heppailupäivä taas luvassa ja mä palailen tänne blogin puolelle jo heti huomenillalla! :)

4 kommenttia

  1. Kiva, että oot saanu noin hyvin töitä :) Hyvää kesää myös!

    VastaaPoista
  2. annettiinko Kalle sinulle ylläpitoon aholta? tuossa videossa näkyy ihan Kallen näkönen heppa ja saman niminenkin :D
    https://www.youtube.com/watch?v=LYpRY-kq2p8

    VastaaPoista