sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Sunnuntai-illan höpöttelyitä Kallesta

Jälleen kotona peiton alla piitkän päivän jäljiltä ja vihdoin pääsen aloittelemaan tätä postausta Kallesta, jossa siis kerron vähän tarkemmin ja ajan kanssa ponista ja sen suunnitelmista. Aloitetaan nyt sitten ihan alusta ja koitan kertoa kaiken selvästi ja mahdollisimman yksinkertaisesti.. 

Kalle on vuonna 2006 syntynyt tilastoruuna, jonka emä on torinhevonen ja isä puoliverinen. Kalle on ihan peruskoulutettu, eli se ei osaa juurikaan muuta kuin liikkua eteenpäin, hidastaa, kääntyä ja hypätä pieniä esteitä. Sillä on melko huono peruskunto, joten liikutus ollaan aloiteltu ihan varovasti vähitellen ja hevosen kuntoa seuraillen. Kalle on arviolta vähän päälle 160cm korkea, mutta onneksi rakenne pelastaa sen verran ettei se ole minullekaan ihan mini :)


Kalle on siis mulla ylläpidossa. Ei ole oma (ainakaan vielä), mutta mulla on mahdollisuus ostaa poni myöhemmin, jos niin haluan. Sitä on tässä vaiheessa vielä turha alkaa miettimään, mutta katsellaan nyt ensin mihin suuntaan alkaa meidän yhteiselomme lähtemään. Mutta kyllä mulla alkaa olla jo semmoinen kutina takalistossa, että eiköhän tuo poni mulle jää.. :) Kalle haettiin vajaa kaksi viikkoa sitten Tampereelta ja nyt tiistaina tuleekin tasan kaksi viikkoa yhteistä aikaa Kaarlon kanssa. 

Muru <3
Liikutus ollaan aloiteltu melko kevyesti tunnustellen ja hevosen ehdoilla. Juoksutus on ollut tosi paljon kuvioissa näin alkuvaiheessa, ja todennäköisesti tullaan sitä hyödyntämään paljon jatkossakin. Ratsastus on alkanut sujumaan jo päivä päivältä paremmin, kun alan tajuamaan miten hevosta ratsastetaan ja mitä kaikkea sen kanssa pitää muistaa. Ekoilla ratsastuskerroilla pisin ravipätkä oli huimat yhden pitkän sivun mittainen, mutta tänäänkin ravailtiin jo monta kierrosta putkeen ja tehtiin ravissa suunnan muutoksiakin. Laukkaa ollaan kokeiltu vaan maastossa, mutta senkään kanssa ei ole ollut mitään ongelmia :)

Viime viikolla irtohypytettiin Kalle Elinan kanssa ja WOW miten upeet liikkeet siitä lähti! Se meni aivan sikamakeeta ravia kun oikein irroitteli ja laukkakin näytti niin hienolta maasta käsin! Hypytkin sujui oikein hyvin, kunhan saadaan vähän voimaa ja rohkeutta poniseen niin hyvä siitä on alkaa treenailemaan. Puomeja mennään ratsain jo oikein hienosti ja muutama ristikkokin ollaan ylitetty. Pikkuhiljaa kun edetään, niin hyvä siitä vielä tulee.


Tässä kahden viikon aikana ponskin oikea luonne on tullut tosi paljon esille. Se on rohkaistunut aivan käsittämättömästi ja osaa jo luottaa pelottavissa tilanteissa. Alkuun se jännitti todella paljon ihan kaikkea uutta, eikä oikein osannut rentoutua. Se kuitenkin nautti (ja nauttii edelleen!) aivan suunnattomasti harjaamisesta ja se kyllä tykkää siitä niin paljon! Sen mielestä ei ole mitään paikkaa mistä ei tuntuisi hyvältä harjata, vaan turpaakin on aina pakko vähän harjailla kun poni tykkää siitä niin paljon.

Viime päivinä kun oon viettänyt ponin kanssa kaiken ylimääräisen aikani antaen sille kaiken huomion, on Kallesta paljastunut oikea vintiö. Se kerjää multa huomiota koko ajan enkä saisi tehdä mitään muuta kuin hipsutella sitä koko ajan.. Se mm. on innostunut takin hihansuiden tarroista, niitä on aivan uskomattoman ihana repiä ja kiskoa, varsinkin kun siitä kuuluu niin kiva äänikin. Hanskat on myös ihana juttu, niitäkin on ihana retuuttaa ja maistella. Myös riimunnarut on herkkua ja niitä on ihana imeskellä koko ajan.


Kalle on todella arka päästään. Ollaan sen tulosta lähtien joka päivä laitettu ja harjoiteltu suitsittamista, joka on sille todella vaikea paikka. Korviin koskeminen oli alkuun katastrofi ja poni sai sätkyn jos edes hipaisin. Kuolaimia laitettiin suuhun ekalla kerralla vartti, kun se oikeasti on sille vaikeaa ja vähän pelottavaakin. Nyt kuitenkin joka päiväinen panostus alkaa näkyä, kun korvia saa harjailla jo harjalla ja suitset menee päähän viidessä minuutissa, tosin edelleen ensin suitset ja kuolaimet irtonaisina perässä.


Ratsastuksen suhteen ei ole vielä asetettu mitään suuria tavoitteita, tarkoitus on vaan saada poni toimimaan hyvin kentällä ja maastossa kaverin kanssa, näin alkuun. Pikkuesteitä mennään silloin tällöin ratsain ja irtohypytystä pyritään harrastamaan mahdollisimman usein. Maneesille ollaan menossa ekaa kertaa varmaan parin viikon sisällä jolloin päästään jo vähän enemmän laukkailemaan. Juoksutusta jatketaan myös edelleen, ja kohta lisätään siihen hommaan apuohjat. 

On ollut ihanat kaksi viikkoa ja tästä on niin mukava lähteä jatkamaan! Kalle on niin fiksun oloinen ja se oppii todella nopeasti, että ei varmaan mene kauaa kun voidaan jo päästä kunnolla treenin makuun! On ihana aloittaa kaikki näin "alusta" ja katsoa miten hyvin kaikki etenee. Oon todella innoissani tästä ja oon niin käsittämättömän onnellinen kun oon saanut noin hienon harrastekaverin <3


Ohhoh, siinäpä taas vähän infoa tälle illalle. Toivottavasti oli nyt tarpeeksi selkokielellä kirjoitettu ja ymmärsitte pointin. Toki kysyä saa, vastailen heti kun ehdin. Huomenna mennäänkin Kallen kanssa vähän erikoisempaa juttua, kun poistutaan kentältä tallin pihaa kiertämään. Saapa nähdä mitä viikko taas tuo tullessaan, mä painun nukkumaan ja uneksimaan mun hienosta ponivauvasta. Hyvelit yöt!!

17 kommenttia

 1. "Kalle on todella päästään." :D

  VastaaPoista
 2. Oi ihana <3 Elät kyllä aikamoista unelmaa, kun on mahdollisuus tommoiseen heppa-ystävään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiitti, on kyllä ollut ihanaa ainakin tähän asti!! :)

   Poista
 3. Ihana Kalle :) Kyllä mä ainakin voisin kuvitella sen sun omaksi (:

  VastaaPoista
 4. Eikä ollu ees hirveesti kirjotusvirheitä, go Aino!:D Mutta joo, tosi kiva postaus, ja on kyllä tosi lempeän näköinen herrasmies tuo Kalle! Jään innoissani seurailemaan mitä tulevaisuus tuo teille tullessaan, toivottavasti kaikkee hyvää!:)

  VastaaPoista
 5. ootko leikannut hiukset?:)

  VastaaPoista
 6. Onko Kallella yhtään laatua koulu tai estepuolelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on vaikea sanoa kun vasta peruskuntoa kohotellaan, mutta varmasti tulee olemaan kelpo peli molemmissa lajeissa ainakin liikkeittensä ja hypyn perusteella :) Who knows, aika näyttää mitä siitä tulee mutta hyvältä ainakin vaikuttaa.

   Poista
 7. Eikö se sit oo elämässään mitään tehny kun on jo 6?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se on 8 tänä vuonna ja ei, ei ole kun peruskoulutettu eli osaa kääntyä, hidastaa ja lisätä vauhtia ratsastajan kanssa :)

   Poista
  2. Huhhuh se olikin jo 8 :D hyvä laskupää mulla

   Poista
 8. Koska tulee postausta ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just oon tekemässä! :) Varmaan tossa parin tunnin sisään julkaisen.

   Poista