keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Superheppoja + hurjasti kuvia!

Hulinaa ja huisketta riittää, kuten myös töitä. Paljon töitä. Aikaa jää tosi vähän mihinkään extraan ja tälläkin viikolla en ole kovinkaan montaa kertaa konetta aukaissut. Siksipä blogin puolellakin on melko hiljaista ollut, mutta nyt sain hetken aikaa tulla kirjoittelemaan vähän kuulumisia normaalista arjesta.

Heppailemassa olen käynyt nyt ööm tiistaina, torstaina, perjantaina, lauantaina, sunnuntaina ja eilen. Juttua siis riittää! Viime viikon tiistaina oli mulla vapaapäivä ja sillon kävin tekemässä nopeasti vaan aamutallin ja menin kotiin takaisin nukkumaan. Iltapäivällä lähdin kolmen jälkeen tallille takaisin tekemään vähän tallihommia sekä ratsastamaan Zipen. Käytiin ruunan kanssa kevyehkösti maastoilemassa ja lähinnä pyörittiin vaan tossa pellon reunalla rennosti ravaillen & laukkaillen. Oli tosi kivaa sekä hepalla että kuskilla ja reilu tunti jaksettiinkin yhdessä maastoilla.


Zippiksen maastoilun jälkeen nappasin vielä Winnielle hackikset päähän ja lähdettiin kävelylenkille ilman satulaa. Voi että miten ihana oli päästä ponisen kanssa vaan nautiskelemaan ja käppäilemään ihan kahdestaan, tästä mä tykkään! Käytiin vähän virittelemässä laitumelle sähköjä ja poni sai samalla syöpötellä vihreetä kun ähersin niitten laidunnarujen kanssa. Hih, oli kyllä kivaa viettää aikaa Winnien kanssa, oikein laatuaikaa!


Torstaina menin töihin vasta puoli kahteentoista, joten ennätin tallille hyvin ennen sitä. Silloin vuorossa olikin Winskin maastoilu, joka passasi mulle oikein loistavasti ;) Tehtiin samoja juttuja kuin Zipenkin kanssa tiistaina, joten siitä ei nyt sen enempiä. Ennen kuin kiiruhdin töihin, kävin heittää hepat laitsalle ja siivoilin karsinat.


Perjantaina sitten olikin Kimmolla iltakisat, jotka olin aikeissa mennä kuvaamaan koko illaksi. Kisat oli kuitenkin siirretty todella huonon sään vuoksi maneesiin, jossa kuvat ei onnistunut ei sitten millään. Meni koko ajan hermot tosi heikkolaatuisiin kuviin eikä itku ollut kaukana. Onneksi Roosa ja Jenni Lillin kera olivat mukana, joten mun ei tarvinnut hakata koko ajan päätä seinään kuvien kanssa, vaan pystyttiin keskittymään kisojen kattelemiseen ja höpöttelyyn. Jossain vaiheessa käytiin ulkona kuvailemassa verkkaa, kun oli pieni rakonen kun ei satanut. Heti alkoi kuvat onnistumaan, mutta takaisin sisälle mentäessä.. noh ei niin hyvin enää.


Lähdettiin ysikympin jälkeen heti pois, kun kellokin alkoi jo lähentelemään kymmentä. Harmitti kyllä tosi paljon, kun sää oli niin järkky, ettei ulkona voinut mennä. Kuvien epäonnistuessa totaalisesti, ei enää huvittanut jäädä kisoja kattelemaan, joten lähdettiin jo "hyvissä ajoin" kotiin. Viikonloppu mulla olikin ihan vapaa, ja lauantaina oltiin sovittu Elinan kanssa että vien Zipen maneesille ja Elina tulee hyppäämään sen kanssa jonkinlaista ratatreeniä. Hyvältähän se näyttikin (kuten aina) ja hyppelöiden jälkeen mentiin tallille takaisin.



Tallilla tehtiin tallihommia yhdessä ja aloitettiin karsinoiden pesu-urakka pesemällä Zipen karsina. Winskin karsina jätettiin seuraavalle päivälle, jolloin menin itse puolen yhdentoista aikoihin tallille laittelemaa Winskiä valmiiksi ratsastusta varten. Elina tuli hetken päästä perästä ja mentiin omalle kentälle pitkästä aikaa. Elina siis otti meidät alkuverkan liinaan tarkoituksenaan pitää mulle istuntatuntia. Winski oli jo alkuverkoista alkaen ihanan rento ja liinassa sama meno jatkui.


Huomattiin mun istunnassa pari pientä ongelma kohtaa, muttei onneksi mitään suurempaa! Ensinnäkin meinaan tosi helposti istua liian takanojassa ylävartalostani, eli hartiat valuu taakse ja lantio eteen. Tätä oli kaikista hankalin korjata, kun en itse oikein tuntenut, koska olen pystyssä oikein enkä kenollani taakse päin. Toinen juttu oli mun kyynärpäät, jotka ei meinannut asettua oikeille kohdilleen. Ne lipsuivat liian eteen, jolloin hartiat painuu kasaan ja ryhti ei pysy hyvänä. Kun sain kyynärpäät pidettyä oikeilla kohdillaan, ryhti kesti paljon parempana ja näin ollen koko istunta näytti paremmalta kerta heitolla!


Lopuksi vielä ravailin & laukkailin kunnolla eteen alas ja W oli tosi rento! Jenni muutes oli meitä pitkästä aikaa kuvaamassa, joten suurkiitos kuuluu sinne! :) Winskin ratsastuksen jälkeen jatkettiin karsinoiden pesua ja saatiin pestyä W:n karsinan lisäksi myös pesari. Oli kyllä hommaa mutta tulipas taas sekin tehtyä!



Talleilun jälkeen meninkin kotiin hetkeksi, ennen kun lähdin pitkästä aikaa Emmin kanssa hänen liikutettavansa tallille. Tarkoituksena oli siis ottaa Emmistä rippikuva, joten pääsin ihan kunnolla kuvailemaan kerrankin! Kuvia tuli otettua ihan reippaasti ja oli kyllä kerrassaan hauska reissu. En voinut millään olla nauramatta, kun Poju yritti koko ajan olla mahdollisimman hankala ja sotkikin loppujen lopuksi Emmin valkean mekon oikein kivasti.


Kuvauskeikan jälkeen suunnattiin Jennin kanssa vielä Hannuilemaan! Sielläkään ei vähään aikaan ole tullut käytyä, joten oli ihana nähdä Jenniä, Hannua ja Lukea pitkästä aikaa! :) Mentiin Hanssin kanssa peltoilemaan ilman satulaa ja oli kyllä hauskaa, varsinkin kun heinää oli ponin nenään asti.. Tietty se koitti koko ajan syödä, mutta innostuessaan syöpöttely unohtui ja kiidettiin hurrjaa vauhtia! En kirjoittele siitä se enempää, kuvista näette oleellisen. Hieno Hulttio!




Sunnuntai menikin siis hyvinkin pitkälti heppaillessa, jota jatkoin heti maanantaina eli eilen. Aamutallin jälkeen menin töihin, ja töistä melkein suoraan taas tallille. Nappasin tällä kertaa Emmin mukaan kuvaamaan, kun tarkoituksena oli lähteä Kimmon kentälle koulutreeniin Winskin kanssa. Haettiin ensin W & Z laitumelta talliin sekä tekaistiin tallihommat nopsasti ennen lähtöä. Sitten vaan Winskille kamat päälle ja menoksi kentälle.

Huomatkaa mun uudet ratsihousut & hanskat! Kiitos äiti<3

Tehtiin vajaan tunnin treeni ja sen enempiä selittelemättä, oltaisi voitu olla parempiakin. Winski oli välillä ihan huippukiva, teki kaiken kun pyysin ja meni tosi kivasti. Sitten oli niitä hetkiä, kun mikään ei onnistunut ja W vaan pisti hanttiin ihan satasella. Treenattiin vähän ympyröitä & voltteja, taipumista sekä tehtiin parit väistöt. Ei mitään kummoista, nyt kun ei olla aikoihin koulua treenattu niin tehtiin vaan jotain ihan helppoja juttuja. Emmi sai mun mielestä tosi kivoja kuvia, ja meno näyttää paljon paremmalta mitä se selkään tuntui.

No jos vähän säikyn noita kamalia poikia tuolla. 

Laukkaaminen onnistui yllättävän hyvin, W oli kevyen tuntuinen, energinen ja ihanan rento! Siis välillä, toisesta ääripäästä tuskin tarvinnee edes mainita.. Pääosin se oli yllättävän hyvä myös oikeaan laukkaan ja olin todella tyytyväinen heppuun. Lopeteltiin heti kun sain hyvät laukka- & ravipätkät ja laukkailin kunnolla eteenalas ennen loppuraveja. Loppukäynnit tulikin siinä samassa tallille takaisin kävellessä. Kiitos Emmille tosi paljon kuvaamisesta ja talleiluseurasta! :)


Ohhoh, jokohan tuli kaikki? Vieläkö pitäisi jotain kirjoittaa? Noei sentään, rispektiä sille joka tosissaan jaksoi lukea kokonaan, tuli nimittäin varmasti sen verran erikoista tekstiä että huhhuh. Kiireen takia olen tätä postausta kirjoittanut nyt kolmena päivänä, ja nyt viimein saan tän valmiiksi. Pahoittelut tästä, mutta sellasta se vaan on. Huomenissa blogi saa kokea muodonmuutoksen kun bannerikisa ratkeaa ja voittajabanneri on selvillä! Huomiseksi on myös Hannun ratsastus ja torstaina sekä perjantaina Winskin. Niistä palaillaan ison kuvasaldon kera myöhemmin!


Huom! Mutkin löytää nykyään Kik-sovelluksesta, kun äiti osti meidänkin taloon tabletin! Saa siis tulla juttelemaan, vastailen kunhan olen kotona tabletin ääressä, aiino_

15 kommenttia

  1. Winski on niiii hieno! Oot kyllä niin onnekas vuokraaja :)

    alinanieminen.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on ja oon kyllä tosi onnellinen! :)

      Poista
  2. Jaksoin lukea loppuun ihan hyvin, hyvät kuvat helpotti lukemisurakkaa.
    Istuntavirheiden korjaamisessa on kyllä oma työnsä aina.

    VastaaPoista
  3. Mulla on kans sama ongelma, että meinaan mennä koko ajan liian takanojaan... Tosi ärsyttävä ongelma.

    VastaaPoista
  4. Noissa viimeisimmissä ratsastuskuvissa tuolta Kimmon kentältä sen verran, että meno näyttää ihan hirmu hyvälle! Ja onko tuossa videolla olevatkin housut uudet, kun eihän ne sinun farkkuratsastus housut ole noin vaaleat koskaan ollut? Ja minkä merkkiset nuo uudet housut?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Winski olikin lopussa oikein hyvä, hetkittäin :) Molemmissa videoissa on ne mun farkkuratsastushousut, eli ei oo uudet. Ne on vaan niin hyvin ollu käytössä, että on vaalenneet :D Ja Covallierot on nuo uudet.

      Poista
  5. Van helposti jaksoi lukea tämän ! :) Tämmöset on tosi mukavia kun on paljon tekstiä ja paaaljon kuvia :)

    VastaaPoista
  6. Yhdellä ratsastustunnilla ope korjasi minun pientä takakenoa ja kun istuin oikeasti suorassa, tuntui että oon mäkihyppääjä. :D Mutta sitten ope nappasi kännykällä kuvan ja näytti minulle, niin en ollut kyllä yhtään etukenossa, vaikka sille tuntui. Tuommoset tuppaa juurtumaan aika syvälle ainakin minulla, mutta kyllä se siitä kun harjoittelee. :)

    VastaaPoista
  7. Hyviä kuvia ja kiva video :) tosi onnistunu postaus!!!! oli kiva lukee :)

    VastaaPoista
  8. Kiva postaus, hyvin osasit kertoa vaikka paljon on tapahtunut!(:

    VastaaPoista
  9. Onko uudet ratsihousut Covalliero Detroit?:) Mulla on samat jos on:)) Näytti ainakin.

    VastaaPoista