torstai 6. kesäkuuta 2013

Loistava päivä!

Huhhuh, en vieläkään voi muuta kuin ihmetellä, miten ihmeessä tuolla ulkona voi olla niin kuuma? Vettä ei ole satanut ties kuinka moneen viikkoon, mikä ei kyllä sinänsä haittaakaan, vaan aurinko jaksaa paahtaa päivän toisensa jälkeen. Missään ei ole tarpeeksi viileää (paitsi pakastimessa) ja joka paikka pölisee ihan hirmu paljon kuivuuden takia.. Okei, en valita! Kuluneen viikon aikana ei olekaan sen suurempia tapahtunutkaan, tiistaina kävin tosin tallilla maastoilemassa Zipen ja johan olikin reissu..


Sanoin myös tulevani postaamaan jo silloin, mutta jätin sen suosiolla väliin. Sain pojista vaan ihan muutamat fiksut kuvat laitsalta, enkä viittinyt sillon niitä täällä esitellä, vaan laitan ne tähän postaukseen. Zippe oli maastossa oikein mukava ja on hirmu kivaa kun se on niin fiksu! Tainno, piti sen vähän pöllöillä, ihan vaan siksi kun kaverikin possuili.. Matkan varrelle heitettiin myös yksi takakenkä, mutta eipä se silti menoa haitannut.


Eilen kävinkin illalla kuvailemassa Kimmoskilla kun yksi tallilaisista kävi vähän hyppäämässä. Kylläpä olikin kiva päästä kuvailemaan ja innolla odotankin reilun viikon päästä pidettäviä Kimmon yöttömän yön estekisoja, joihin suuntaan kuvaamaan koko illaksi. Tallilta menin suoraan Elinan luokse ja olin siellä Unton kanssa yötä, kun Elinalla oli yövuoro töissä. Kattelin sitten GG:tä Netflixistä ja käytiin Larpan kanssa iltapalaa Mäkkäristä.


Tänään aamupäivän löhösin kotona ja iltapäivästä lähdettiin tallille. Meinasikin kuvaaja jäädä kokonaan saamatta, mutta sitten koko tilanteen pelasti rakkain pelastava enkelini Roosuli, joka kuumeessa lähti meikäläisen mukaan seisomaan kamera kädessä keskelle verenhimoisia itikoita ja paarmoja, suurin kiitos siis luottokuvaajalleni kaikista tämän päivän otoksista ♥ Tallilla mentiinkin ekana hakemaan pojat laitumelta ja Zippe pääsi karsinaan kun laiteltiin Winski valmiiksi ja lähdettiin lenkille.


Alkuverkat tehtiin huolellisesti maastossa, jotta kentällä ei tarvitsisi mennä kuin niin vähän mitä mahdollista. Se pölisee niin älyttömästi, että meinaa happi loppua.. Oi vesisade, missä olet?! Mutta siis, käytiin ensin laitumilla nappaamassa parit kuvat ja sitten aloinkin verkkailemaan ravissa & laukassa pellon ympärillä. Ihan alusta asti poni tuntui ihan megahyvältä. Se kuunteli, totteli eikä edes pöllöillyt. Silti se oli reipas, muttei villi ja aivan sairaan hyväntuntuinen kaikille avuille.


Suussa siis nyt meidän uusi kuolain, joka on siis Sprenger KK. Winskille ihan loistava kuolain, istuu suuhun kuin nenä päähän, vaikka onkin ehkä hitusen turhan paksu. Se ei kuitenkaan haittaa laisinkaan ja kuten tänään huomattiin, W pysyi hanskassa ihan ongelmitta maastossakin laukatessa vaikka kuolan on paljon paksumpi kuin aiemmin käytössä ollut normi nivel. Ihanaa että vihdoin löytyi meille sopiva kuolain, on niiin helpottava olo!



Alkuverkkailun jälkeen siirryttiin niin ihanalle, pölisevälle kentälle. Aloin heti laukkailemaan ja varmistelemaan, että poni on edelleen hyvin menossa eteen ilman turhia pöllöilyjä. Suunnitelmana oli siis kevyttä kavalettitreeniä ja aloitinkin ihan laukkailemalla muutamien puomien & kavalettien yli ja ei voi muuta sanoa, kuin W on kaikkein paras ♥


Pompittiin kavaletteja ihan satunnaisessa järjestyksessä ja pidin vaan huolta laukan energisyydestä ja Winski sai hoitaa loput. Oli ihan älyttömän kivaa molemmilla ja on se vaan niin huippu! Voisin kehua sitä ihan maasta taivaisiin, mutta enköhän lopeta ennen kun pääsen edes kunnolla vauhtiin.. Menin pari kertaa myös yhden pienen radan, jotka on molemmat videolla vähän alempana. Ekalla radalla puuttui kokonaan se energinen laukka, tahti ja kaikki oli hukassa ohjausta myöten. Tulinkin heti perään uudestaan ja heti sujui paremmin, vaikkakin yksi tosi hieno kaukaa roiskaisu mahtui myös hyvin mukaan... :D


Loppuun vielä laukkailin ja ravailin sileällä ja se fiilis... Huhhuh, aivan mieletön! Vaikka Winnie tuntui melko väsyneeltä (ja varmasti olikin vielä sen lisäksi tosi kuumissaan) se liikkui niin hienosti, että melkein aloin itkemään ilosta. Se kääntyi ihan ajatuksella, meni eteen kun pyysin, hidasti kun pyysin, se teki kaiken. Voi poni, olet parhain kaikista.


Heh, tulipa taas yhtä hehkuttamista.. Mutta kun fiilikset vaan on niiiiin korkealla ettei mikään voi sitä pilata. Ratsastuksen jälkeen menin maastoon loppuverkkaamaan ja sitten huuhdeltiin poni selkää lukuunottamatta kokonaan. Sitten se pääsi piehtaroimaan tarhaan ja sinne se jäi aurinkoon möllöttämään, varmaan haluaa upean rusketuksen kun aina jää aurinkoon seisoskelemaan kun muut on viileässä varjossa. Tai sitten se on vaan niin fiksu, että tietää ötököitä olevan vähemmän auringossa.


Ennen kun pääsin lähtemään kotiin, riitti tallihommia ihan yllinkyllin. Niitä tehdessä vierähtikin parisen tuntia ja sitten nappasin hepat sisään. Sellanen mun päivä tänään, huomenna taas vietänkin vapaata ja viikonlopuksi menen töihin. Bannereita koskien tuli kivasti sähköposteja, enkä millään ole vielä ehtinyt vastata niihin. Niihin liittyen kuitenkin blogiin tulossa juttua (toivottavasti saan aikaa järkättyä..) huomenna, joten olkaapa kuulolla! 

Loppuun vielä tämän päivän vidoinnit.


21 kommenttia

  1. voi, jotenkin voin kuvitella sun fiilikset kun onnistuu, ihan mahtavaa! :)

    VastaaPoista
  2. Se tunne kun saat nauttia vaan selässä! Itselläni oli poni ylläpidossa jonka kanssa melkein joka ratsastuksella kävi niin että sait kamppailla pitkän aikaa, ja loput 10min nautiskella kun se teki kaiken minkä pyysit ja kulki mainiosti :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja kerrassaan loistava otos tuosta sudenkorennosta, joita oon nähnyt ihan hulluna lähipäivinä! Meillä on onneksi satanut useampana päivänä, inhoan kun on kuivaa ja joka paikka pölisee. Eipä tuo teidän kenttä näyttänyt tosin pölisevät niin pahasti :D

    VastaaPoista
  4. Millo tulee tarkempaa postausta vurrin kisoista? Vai tuleeko ollenkaan?

    VastaaPoista
  5. Näyttää tosi kivalle teiän meno!
    Tosi kiva postaus taas :)

    VastaaPoista
  6. tositosi kiva postaus, ihana video ja hyvä biisivalinta siinä :) piristi kyllä iltaa tää postaus :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos, kiva että tykkäsit! :) haha, oon ihan koukuttunut tohon biisiin ni oli pakko laittaa tohon :D

      Poista
  7. Todella nätti hevonen! ja ihanan kesäisiä kuvia :)
    Oletko muuten harkinnut laittavasi tuohon tekstin loppuun "Luin" tai "Tykkäsin" nappia, niinkun joidenkin blogeissa on? :)
    - tanja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Winski on tosi nättti! :) Joo, mulla itseasiassa olikin ennen, mutta uuden ulkoasun kanssa en niitä saa enää takaisin mutte heti ulkoasun vaihdettua ne tulee taas näkyviin :)

      Poista
  8. Kivan näkösesti teillä meni! Hauska toi Winskin piehtarointi kuva:D

    VastaaPoista
  9. Hahaa, sait mut koukuttumaan tuohon biisiin :D ja pahasti !
    mut hyvältä näyttää teijän meno jälleen, ihanan kesäinen postaus (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Se on loistava biisi! :D

      Ja kiitos paljon :)

      Poista
  10. Mikä biisi tossa videolla on? :)

    VastaaPoista