lauantai 28. toukokuuta 2016

Klinikkakuulumiset parin viikon takaa

Huhhuh, on pitänyt ihan älytöntä kiirettä kyllä nyt tässä parisen viikkoa ja motivaatiokin on käynyt aika nollissa. Larahan alkoi muutama viikko sitten kisoissa ontumaan ja varasin heti seuraavana päivänä ajan klinikalle tutkimuksiin. En halunnut elää enää yhtään epätietoisuudessa tuon epämääräisen liikkumisen vuoksi joten päätin että nyt tutkitaan sitten ja katsotaan tulevaisuus sen perusteella.


Kaksi viikkoa sitten keskiviikkona otettiin Lauran kanssa auton nokka kohti Laukaata, jonne tällä kertaa vein hepan sillä perusteella, että siellä on mahdollisuus tutkia myös selkä. Oltiin puhuttu alustavasti eläinlääkärin kanssa että selkä kuvataan ja samoin kinner ja katsotaan mitä löytyy. Niin ne suunnitelmat muuttuu, ei kuvattu selkää eikä piikitetty kinnertä niinkuin aluksi hieman toivoin.

Klinikalla aloitettiin maneesissa ihan normaaliin tapaan liinassa ja suoralla katsomalla liikettä. Ympyrällä ontuminen 1/5 vasenta takajalkaa molempiin kierroksiin, suoralla 0,5/5 ja vie jalkaa suorana eteenpäin. Seuraavaksi siirryttiin taivuttamaan ja ell halusi taivuttaa kaikki jalat. Muut jalat eivät reagoineet, mutta mej alanivelet ontuminen 1/5 ja vtj polvi / SI-nivel ontuma 2/5. Eläinlääkäri oli erikoistunut myös kiropraktiikkaan joten hän suositteli ensimmäiseksi kiropraktista käsittelyä tuonne selän ja SI-nivelen alueelle. Hän halusi myös kuvata vtj polven sekä kintereen.


Näin tehtiin ja Larppa sai kunnon torkut.. Huojui aika vaarallisennäköisesti käytävällä narujen varassa :D Tosiaan, takapolvessa ei ultrassa eikä rtg-kuvissa mitään suurempaa muutosta näkynyt, kintereen kuvista odottelen edelleen soittoa kuinka ovat muuttuneet lokakuusta, SI-nivelessä lukko joka aukesi kiropraktiikalla ja vtj jännetuppi oli täyttynyt. Näihin hoidoksi vtj polvi piikitettiin sekä viikon Metacam -kuuri jännetuppia silmällä pitäen.


Rahaa palaa, mutta ainakin heppa on ollut tän pari viikkoa ihan tosi hyväntuulinen ♥ Ollaan kävelty nyt kaksi viikkoa ja saataisiin alkaa pikkuhiljaa nyt ravaamaan. Ajattelin palailla hyvin pikkuhiljakseen liikkumisen pariin eikä nyt kiirehditä ollenkaan, aikaahan meillä on. Ainakin näkyi laitumella vetävän hyvin iloista ravia ilman tietoakaan epäpuhtaudesta. 


Nyt oon tosiaan parina päivänä ottanut muutamia ravipätkiä ja kyllä vaan hyvältä tuntuu. Suunnittelin tässä viikonlopun vielä ratsastella kevyesti ja ensi viikolla ponien päästessä kunnolla laitumelle, saa Larppa jatkaa vielä lomailua ja huilailee pari viikkoa. Otetaan nyt kunnolla sitten lomaa, ettei palata liian pian liikkeeseen. Tällä hetkellä oon aika toiveikas hepan suhteen, jospa me vielä päästäänkin treenaamaan!


6 kommenttia

 1. Miks takapolvi piikitettiin jos ei siitä mitään kummosta löytyny? Oliko alkava nivelrikko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten osasit itsekin lukea, ei polvesta mitään erikoista löytynyt. Eläinlääkäri halusi sen kuitenkin piikittää koska siihen eniten reagoi eli oli kipeä sieltä.

   Ja mä en ihan ymmärrä, että miks pitää alkaa arvailemaan ihan tollasia tuulesta temmattuja nivelrikkoja, jos sellasta sieltä olis löytynyt niin enkai mä olis kirjottanut ettei mitään löytynyt....?

   Poista
 2. Ihania kuvia, olet kyllä tosi hyvä hevosen omistaja♥

  VastaaPoista
 3. Ootko sä tehnyt varustepostauksia? Sellainen olisi kiva sekä sun että hepan kamoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tehnyt, pitää kattoa jos saisin joskus aikaiseksi tehdä!

   Poista