perjantai 8. maaliskuuta 2013

Äänessä vierailija Anne

Heippa! Toissapäivänä lupailinkin eiliselle hieman erikoisempaa postausta, mutta harmiksemme ilta venyi niin pitkäksi, ettei enää kirjoittelemaan ehtinyt. Nyt kuitenkin on tälläinen erikoisempi kuulumispostaus, joten annetaan kirjoitteluvuoro Annelle!

Moikka vaan minunkin puolesta! Saatiin Ainon kanssa tosiaan tällainen idea, että minäkin vähän omaa tekstiä kirjoittelisin tänne blogin puolelle. Voisin alkuun parilla sanalla mainita itsestäni jotakin; olen 15-kesäinen tyttö naapurikunnasta Suonenjoelta, harrastan kerran viikossa ratsastusta meidän kylän tallilla sekä ajan jokkista. (Kuinka monelle se laji mitään sanookaan..) Kilpailin itse viime kaudella aluetasolla mutta nyt kisaaminen on jäänyt toissijaiseksi ja harrastelen vain rentoa heppailua, ainakin tällä hetkellä, eihän sitä taas tiedä kevään koittaessa mistä itsensä löytää. 


Tutustuimme Ainon kanssa monta monta vuotta sitten, yllättäen hevostelun kautta. Meidän tallin porukalla järjestettiin 'heppareissu' Varkauden ratsastuskeskukselle, jossa Aino oli vastassa. Oikeastaan meillä on Ainon kanssa ollu tosi paljon 'yhteisiä' hevosia. Muutama heppa meidän tallilla on tullut Varkaudesta ja netissä tarpeeksi jutusteltuamme Aino tulikin meille viettämään kesälomaa sekä katsomaan entistä hoitoponiaan. Me tullaan Aikkulin kanssa toimeen vallan mainiosti, juttu luistaa tilanteessa kuin tilanteessa ja nauru saadaan aikaiseksi vain katsomalla toisiimme. Mä oon tosi huono tässä, joten nyt jatkan ihan vaan päivän tapahtumien kirjoittelua.Nukuttiin yö olkkarissa levitettävällä sohvalla. Elina oli ilmeisesti tuonut Unton Ainon luokse hoitoon aamusta, kun heräsin siihen että pienikokoinen koira tuli päälleni istumaan. Kello tuskin oli kahdeksaa enempää, joten katseltiin sitten Ice Age 4 jonkun aikaa ajan kuluttamiseksi. Syötiin elokuvan aikana aamupalaa sekä vaihdettiin tallivaatteita. Tarvittavat kimpsut ja kampsut olalle, Unto takapenkille ja eikun startti kohti tallia! Vuorossa oli Ainon hyppypäivä Winskillä. Tallille mentyä haettiin nelijalkaiset sisälle ja etsittiin varusteet valmiiksi. Aino laitto Winskin ja minä sitten laittelin Zippeä Elinalle. Aino huomasi harjatessa että Winskiltä puuttuu kenkä mutta pienen pikapuhelun jälkeen kuitenkin varusti heppasen ja taluteltiin karvaiset kaverit rauhassa maneesille jonne Elina tuli. Winski ei ontunut eikä muutenkaan ilmoittanut puuttuvasta kengästään sen kummemmin, joten Aino kyytiin ja verkkailemaan! Minä toimin näppärästi kuvaajana sekä puomityttönä. Aino kertoo myöhemmin enemmän ratsasteluistaan joten minä skippaan sen nyt.

Yhteiskuva Unton kanssa! ;)


True heppahoitaja


Loppuverryttelyjen jälkeen heitettiin hepoille loimet niskaan ja talutettiin, edelleen varoen, ne takaisin tallille. Elina ajoi autolla edeltä, naputteli käytävällä kengän takaisin Wincelle ja kiiruhti töihin. Jatkettiin Ainon kanssa hevosten hoitoa. Molemmille tehtiin yhdessä kaikenlaisia toimenpiteitä, ja kyllä opin vaan yllättävänkin paljon uutta asiaa tämän päivän aikana! En sen suuremmin kuitenkaan kirjoittele nyt näistä tallihommista, kun ne on varmaan aika selkeitä jo. Kuitenkin paljon arvostusta Ainolle, se tyttö tekee hurjan työn hevosten eteen ja minulla meinaa jo patterit loppua mutta yritän parhaani mukaan auttaa! Tallin jälkeen lähdettiin sitten ajelemaan Ainon luokse vaihtamaan vaatteita.


Anne: ''Aino poseeraa nyt kun mä otan kuvan susta ratissa!''
Aino: ''Okei nyt!''
Ja sitten mentiin väärää kaistaa kun ei ensimmäinen eikä toinenkaan kuva vielä onnistunut..


Ainon isä soitti ja pyysi hakemaan tietynlaisen auton varaosan tallilta tullessa. Ajatuksissa ajettiin jo Ainon kotitielle kunnes Ainolla välähti: ''Anne! Meiän piti käyä siellä autopaikassa! Ajetaan huomaamattomasti tuosta ikkunan ohi nii isi ei huomaa meitä! Mähän en oo mitään unohtanu! Nyt!'' Ja eikun takaisin kaupunkiin sekä samalla käytiin sitten tankkaamassa. (Kyllä hymyilyttää tankata mun rahoilla, tsahhaha..)Jennin & Jenni Juniorin saapuessa noutamaan meitä hyppäsimme kyytiin ja haettiin vielä Laurakin mukaan mäkkäriin syömään porukalla. Syömisen ja jutustelun jälkeen tultiin kotiin josta lähdettiin sitten tekemään iltatalli. Siivottiin karsinat porukalla, turvotettiin ruokia ja kiskottiin heinää. Haettiin kopsut sisälle ja samalla ovenavauksella jatkui matka Sissin kanssa ulos kävelemään. Kierrettiin tietty lenkki jossa meni about 30 min. Tallille palatessa ruuat kuppeihin ja hyvät yöt hepoille. Siitä matka jatkui taas kotiin..

Vaihdettiin hitaasti mutta varmasti toiset vaatteet ja lähdettiin kaupunkiin päin. Haettiin Ewe myöskin kyytiin mukaan ja tyttöjen kesken rupateltiin, naurettiin, luukutettiin musaa, laulettiin, vilkuteltiin tuntemattomille ja tankattiin autoa! Puolen yön aikaan vietiin sitten Ewe kotiin ja sitten löytyikin puhelinyhteys Lauraan. Oltiin jonkun aikaa vielä kaupungissa siellä sun täällä porukalla ja sitten loppujen lopuksi myönnyttiin nukkumaan kun aamulla kummitteli herätys viimeistään puoli 8.. 


Loppuhuipentumana vielä Ainon taidonnäyte suoraan peruuttamisesta! Melkein kuin oma sydänkäyrä tämän tytön kyydissä, pomppii ylös ja alas.

Kylläpä oli urakka tämmöinen postaus, hatunnosto bloggareille jotka jaksavat ahkerasti päivittää blogejaan! En usko että tästä mitään selvää saa tai muutenkaan kovin kummoinen on, mutta ompahan kokeiltu nyt ainakin. Hyvää talven jatkoa sekä innokasta kevään odotusta teille kaikille lukijoille, kuulette minusta vielä! ;)

EDIT! Video lisätty jälkikäteen.


Terveisin väsynyt kirjoittaja Anne

PS. Niinkuin aikasemmin mainitsinkin, Aino kirjoittelee hyppelyistään itse joko tänään illalla tai huomenissa. 

Pps. Illalla tulossa (toivottavasti) jonkinsortin videokooste ja huomenissa sitten lisää kuulumisia! :)

8 kommenttia