maanantai 18. maaliskuuta 2013

Alue-estekisat Kimmon tallilla

Heipsan! Eilen käytiinkin Winskin kanssa availemassa kisakausi Kimmon alue-estekisoissa ja vaikka tarkoitus olikin, en millään ehtinyt tulla enää eilen postailemaan niistä. Sorry!

Winski oli hypännyt jo lauantaina Kimmon kansallisissa Elinan kanssa 110cm & 120cm luokissa, jotka olivat kuuleman mukaan menneet tosi hyvin! Kympissä olivat olleet nollaradalla ensimmäisiä ei sijoittuneita ja kahessakympissä yksi puomi oli tullut hipaisusta alas. Kuitenkin, mikä tärkeintä, Winski oli ollut tosi rento ja kiva! Oli tosi kiva valmistautua omaan kisapäivään, kun sai olla hyvillä mielin hevosen puolesta.

Elina & Winski, 110cm. (C) Laura M.
Mentiin luokkina siis ne tutut ja turvalliset 80&90cm ja ensimmäisenä olikin vuorossa se 80. Kipa jotenkin oudosti sekoili ja jouduin menemään tavallaan jälki-ilmoittautuneena, vaikka olinkin ilmoittautunut ihan oikeaan aikaan. Olin kasikympissä tokan verkkaryhmän puolivälin paikkeilla ja aloittelin verkkailemaan ihan rennosti ravissa ja laukassa. Heti alusta asti W tuntui tosi rennolta, hyvältä ja kuitenkin rauhalliselta, muttei laiskalta. Laukkailtuani jonkin aikaa kevyellä ohjalla, otin parit hypyt pystylle, joka tuntui tosi pieneltä. Winski kuitenkin hyppäsi kivasti eikä mitään ongelmia ilmennyt. Toiseen suuntaan sama juttu, okserille tuli pari huonompaa lähestymistä, kun askel ei osunut, otin vauhtia pois ja hyppy meni siitä johtuen tosi huonoksi. Kun tultiin paremmalla tiellä, laukka pysyi hyvänä koko ajan ja saatiin okserillekin hyvät hypyt!


Rata oli taas hyvin samanlainen kuin Kimmon radat aina; perus pyörittelyä, pari ratkaisevaa paikkaa ja kääntämistä. Arvosteluna A.2.0, eli ei tarvinnut paljoa jarrutella! Kokonaisuudessaan olen rataan tosi tyytyväinen, Winski liikkui tosi hyvällä fiiliksellä, keskittyi hyppäämiseen eikä pöllöillyt mitään turhia ja jotenkin radasta vaan jäi tosi hyvä maku suuhun. Videolta näette kaiken oleellisen, mutta tuo pudotus oli ihan pelkkä pikkufiba, mikä ei jäänyt ollenkaan harmittamaan. Olisi pitänyt ottaa hieman enemmän laukkaa tuossa kaarteessa, jotta paikka olisi osunut vähän paremmin.


Kasikympin jälkeen oli sitten ysikympsi, jossa menin tokan verkan ekana. Rataantutustumisen jälkeen ajattelin katsoa pari ekaa rataa, mutta en sitten nähnytkään yhtäkään, kun kaksi ensimmäistä hylättiin kakkosesteellä.. No, hyppäsin sitten W:n selkään ja käveltiin pihassa jonkin aikaa ennen verkkaa. Winski tuntui olevan ihan unessa ja toimi jotenkin hitaanlaisesti. Ajattelin sen kuitenkin piristyvän kunnolla kun päästään verkassa laukkailemaan ja hyppäämään.


Verkassa Winski sitten heräilikin aika hyvin, mutta silti oli jotenkin väsynyt. Hyviä hyppyjä kuitenkin saatiin, siinä ei mitään ja loppua kohden W paranikin koko ajan. Poni oli koko ajan hyvin kuulolla, toimi oikein mukavasti ja tuntui todella hyvältä ratsastaa. Elinakin kehui kuinka mukavalta W näytti ja siltä se tuntuikin! Oltiin siis verkan ekoja lähtijöitä ja ennen verkan loppumista otin parit spurtit uralla. Ysikympissä arvosteluna oli 367.1 (A2/A2) eli puhdasta suoritsusta lähdin ekasta vaiheesta hakemaan. En mitään kummoisia tavoitteita asettanut, tavoitteena päästä nollilla maaliin.

(C) Laura M.
Rata alkoi melko hitaanlaisesti, enkä saanut Winskiä kääntymään niin hyvin kuin olisin halunnut. Kuitenkin se tekin kaiken mitä pyysin, oli innoissaan menossa eteenpäin, keskittyi hyppäämään ja oli kaikkiaan ihan super! Perusrata tasaisen varmasti ja rauhallisesti nollilla (vaikkakin ekan vaiheen toiseksi vika este uhkaavasti kolahtikin ja olin ihan varma, että se putosi..) ja uusinnassa aloin hieman jännittämään. Winski kuitenkin hoiti homman kotiin ja radan jälkeen kuuluttaja kuuluttikin meidän menneen johtoon! :)


Olin todella tyytyväinen Winskiin ja sijoituksella ei ollut mitään väliä. Päästiin rata tosi hyvin loppuun asti, vaikka vikalle esteelle kääntäminen olikin vähän työn ja tuskan takana.. Kuitenkin Winski oli kerrassaan loistava, muuta ei voi siitä enää sanoa! Kävin radan jälkeen heittämässä Winskin tallille ja tultiin äitin kanssa vielä Kimmolle takaisin. Olin silloin vielä kolmantena ja jäljellä oli yksi verkkaryhmä. Ja kuinka kävikään, oltiin Winskin kanssa toisissa yhteisissä aluekisoissamme 5. sijalla! Huisinhuisin hieno poni kerrassaan :) 80cm luokassa oltiin 16/25 ja tässä ysikympissä 5/30, täysin onnistunut kisapäivä siis! Kisojen jälkeen lähdinkin muutamaksi tunniksi töihin ja illalla käväsin tekemässä iltatallin.

Onnistuneen radan jälkeen helppo hymyillä!
Kohtapuoliin lähdenkin taas tallillepäin ja illalla olisi vuorossa pitkästä aikaa kouluvalkku. Saa nähdä meneekö yhtä hyvinn kuin hyppelöt, kirjoittelen siitä kuvien & videoiden kera heti kun ehdin!

10 kommenttia