perjantai 2. joulukuuta 2011

Hieno tamma!
Moi ja hyvää joulukuuta kaikille! :----) Käytiin tänään siis Elinan kanssa maneesilla tänään molempien heppojen voimin.

Ratsastin Laralla sinne ja sitten Elina alkoi hyppimään Sissillä ja minä menin ihan sileällä. Se tulikin tarpeeseen kun en ole vähään aikaan keskittynyt Laralla ihan peruskouluratstukseen. Aloittelin ravailemalla pitkin ohjin uralla ja parinkymmenen minuutin jälkeen aloitin perustyöskentelyn käynnissä. Alkuun tuntui melko vaikealta saada tamma rennoksi joten teinkin Elinan ohjeiden mukaan pitkään ja hartaasti käynnissä. Kävelin siis letkeää käyntiä suurehkolla pääty-ympyrällä ja kevyesti taivuttaen houkuttelin tammaa muotoon. Itse en ole vielä niin hyvä ratsastaja, että naps vain, ja Lara kulkee peräänannossa, vaan harjoitellaan ihan rauhassa hyvän ja tasaisen muodon löytämistä ja sen ylläpitämistä. Tärkeintä meille on, että Lara kulkee energisesti, rennosti, mutta rauhallisesti eteenpäin ja sitten se muoto alkaa sieltä pikkuhiljaa löytymään.

Kun käynti alkoi tuntumaan hyvältä, otin raviin. Istuin hetken ihan perusistunnassa, mutta pian otin jalustimetkin pois. Ravissa on huomattavasti hankalampaa ratsastaa tammaa rennoksi, mutta sekin alkoi pikkuhiljaa onnistumaan ja muutamia todella hienoja pätkiäkin tuli! Kun olin tyytyväinen raviin kävelin lyhyet välikäynnit.

Sitten otin taas ohjat ja jatkoin käynnissä. Nyt Lara käveli aivan mahtavassa muodossa eikä pitänyt ollenkaan ohjaa vastaan! Sain itse vain istua onnellisena vuokraajana selässä ja iloita näinkin hyvin pienestä onnistumisen tunteesta. :) Ravissa oli myös parempi kuin aiemmin ja hetken ravailun jälkeen aloin laukkaamaan. Laukassa on ne suurimmat ongelmat (silloin kun Elina ei ole neuvomassa) kun Lara tuntuu niin vahvalta suusta. Pienten pidätteiden ja tiiviin istunnan myötä Lara alkoi pikkuhiljaa löytämään sitä mukavaa, pyöreää muotoa, ja kun meni hyvin muutamia pätkiä, annoin Laran laukata uralla vähän vapaampaa ja rennompaa laukkaa. Kohta sitten vaihdettiinkin niin, että Elina otti muutamia hyppyjä Laralla ja minä kävelin Sissillä. Tallilla sitten hoidettiin hepsut ja heitettiin ulos.Kuvia ei (ylläripylläri) tältä päivältä ole, mutta pistänpä tähän muutamia kuvia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti