lauantai 20. elokuuta 2011

tänään olikin melkoinen tallipäivä.

Aamulla heräsin ensimmäisen kerran puoli kuudelta. Olimme kaverini Roosan kanssa hänen kaverinsa luona yötä ja pääsimmekin illalla jo yhdeltä nukkumaan, kun minulla oli aikainen herätys. Herätessämme silloin puoli kuudelta, aloimme juttelemaan ja höpöttelemään illan tapahtumista ja kuudelta sammuimmekin uudestaan ja nukuimme puoli yhdeksään vaikka tarkoitus oli nousta kahdeksalta.. Noh, eikun pakkaamaan tavarat ja kotia kohti! Puoli kymmeneltä oltiinkin jo kotona, enkä ehtinyt muuta tehdäkään kuin syödä ja vaihtaa vaatteet, ennen kuin lähdin tallille. Minulla oli siis tunti Varkauden Ratsastuskeskuksessa klo 11.

Puoli yhdeltätoista saavuinkin tallille ja menin katsomaan minkä hepan sain tunnille. Päästessäni talliin, huomasin, että minut oli unohdettu merkitä listaan. Juoksinkin siitä sitten kentälle kysymään tunninpitäjältä minkä hepan otan. Tunteja piti tänään Emmi. Emmi sanoi, että voin ottaa Laten, koska se olisi mennyt muuten vain kaksi tuntia. Late olikin valmiiksi tunnilla, joten odottelin puoli tuntia oman tuntini alkua edellistä tuntia seuraten.

Aloitimme tunnin tekemällä toiselle pitkälle sivulle pohkeenväistöjä uralta poispäin. Koska en ollut mennyt Latella pitkään aikaan, meni hetki ennenkuin huomasin miten sen selässä täytyy toimia. Muualla kentällä mentiin ravia ja tehtiin voltteja, paitsi se yksi pitkä sivu väistöä käynnissä. Late oli aika laiska ja sain paljon tehdä eteenratsastuksia toisella pitkällä sivulla. Toiseen suuntaan tehtiinkin samaa ja Late alkoi tuntua jo paremmalta. Sitten oli välikäyntien vuoro.

Seuraavana jatkoimme laukkatehtävällä. Emmi laittoi kentän toiseen päähän kolme törppöä ja niiden sisäpuolelta piti laukata oikeaa laukkaa, mutta asettaa vasemmalle. Late oli ensin laiska, mutta jo seuraavalla kerralla, se innostui tosi paljon. Se ei olisi halunnut ollenkaan kuunnella pidätteitä. Teinkin pari laukkavolttia ennen varsinaista tehtävää, ja heti alkoi sujumaan paremmin. Loppujen lopuksi Late tuntui todella hyvältä laukassa. Laukkojen jälkeen, kello olikin jo niin paljon, että aloimme ravailla loppuraveja. Late oli tosi rento ja venytti hyvin eteen ja alas. Mukavaa oli käydä pitkästä aikaa tunnilla :) Kuvia ei ole tältä tunnilta, mutta tässä joku vanha kuva Latesta.


Seuraavaksi suuntasin Kuvansiin, jossa Lara ja Sissi asuvat. Katri oli tulossa ratsastamaan tänään molemmat, ja minun piti huolehtia että hepat olivat valmiina ja verryteltyinä.

Ensin hain Sissin sisälle ja varustin sen. Juuri kun menin ulos kävelleksäni alkukäynnit, Katri ajoi pihaan. Hän hyppäsikin heti Sissin selkään ja meni kentälle. Sillä välin minä siivoilin heppojen karsinat ja hain Laran talliin. Varustettuani sen, menin pellolle verkkailemaan. Lara oli tosi reippaan oloinen! Ravailin ja kävelin puolisen tuntia, ja sitten oliki heppojen vaihto. Katri hyppäsi Laran kyytiin ja minä Sissin. Kävin kävelemässä semmoisen lenkin joka kesti apautiarallaa 10 minuuttia. Sitten vein Sissin sisälle ja kylmäsin sen jalat. Kun se seisoskeli siinä vesikarsinassa, laittelin heinät ja ruuat valmiiksi, sekä putsasin juomakupit. Sitten meninkin katsomaan kun Katri meni Laralla. Voi että Lara oli hieno! Menoa katsellessani, ajattelin osaavani vielä joku päivä vuosien ja vuosien harjoittelun jälkeen osata ratsastaa noin hyvin!

Kun Larakin oli ratsastettu, kävin taluttelemassa sitä siinä pellolla. Sitten vein sen talliin ja otin kamat pois, putsasin ne ja harjasin hepat. Heitin molemmille vielä sadeloimet niskaan ja hepsut pääsivät tarhaan :)

Kotiin päästessäni, söin vaihdoin vaatteet ja odottelin Roosaa, sillä luvassa oli leffailta! Roosa tulikin viideltä ja kävelimme käymääs siwasta jotain herkkua. Mukaan sieltä tulikin sipsejä ja viinirypäleitä.

Aloitimme katsomalla elokuvan "Sleepover" ja pidimme leffasta tosi paljon! Seuraavana oli vuorossa Jennifer Love-Hewittin tähdittämä "Seurapiiripyrkyri". Koko leffan ajan, odotimme että se loppuisi, koska se oli tylsin ja ennalta-arvattavin elokuva jonka olin aikoihin nähnyt! Mutta oli meillä kyllä hauskaakin, ja saatiin ensi viikonlopullekin suunnitelmia laadittua. ;D

Huomenna onkin lähtö aamusta tallille, kun VURrilla on heppapäivä, ja lähden Elinan mukaan hoitamaan Laraa kun niillä on estenäytös. Jos tällä kertaa ei nostettaisi niitä esteitä 150cm kokoisiksi... Mutta nyt voisin lopettaa tämän kirjoittamisen, ette varmaan muutenkaan jaksaneet lukea tätä!:D Laittakaa tykkäyksiä/ei tykkäyksiä, mutta kommentoikaa miksi piditte/ette pitäneet! (: KIITOS JA HYVÄÄ YÖTÄ.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti