tiistai 25. heinäkuuta 2017

Vihdoin positiivisia uutisia

Kävin tänään jälleen Kuopiossa Kysissä kontrollissa, missä leikkaushaavan tilanne katsottiin ja kirurgi kävi tutkimassa kinttua. Haavaa on nyt hoidettu kahdesti viikossa täällä Varkaudessa ja VAC -hoito on selvästi auttanut. Kaksi viikkoa sitten viimeksi käydessäni Kysissä, haavanhoito oli tajuttoman tuskallista eikä homma meinannut onnistua millään. Silloin haava mitattiin ensimmäisen kerran, jolloin haavan syvyys oli 1,5cm, pituus 5,3cm ja leveys 2cm. Haava on pienentynyt kyllä ihan jo silminnähden, mutta tänään kun se mitattiin tuloksena oli 0,8cm syvyyttä, 4,5cm pituutta ja 1,1cm leveyttä!

Tämä tarkoittaa siis sitä, ettei uutta ihonsiirtoleikkausta tarvita ja laite jatkaa hoitoaan vielä pari viikkoa. Tilanne on siis erinomainen! Lukuunottamatta uutta ystävääni hermosärkyä.. Reilu viikko sitten jalkapöydän ja jalan ulkosyrjän alueelle ilmestyi inhottavaa, pistelevää kipua, mihin mikään mun vahvinkaan särkylääke ei auttanut. Viime perjantaina haavanhoidossa päivystävä lääkäri tuli kattomaan tilannetta ja totesi kivun olevan hermoperäistä. Sain taas uuden lääkkeen, joka auttaisi ensinnäkin särkyyn sekä myös unettomuuteen, joka aiheutui näistä uusista kivuista. Tänään kirurgi totesi lääkeen olevan hyvä vaihtoehto, eli sillä jatketaan nyt jonkin aikaa, että huomataan auttaako lääke oikeasti. Mikäli lääke ei anna vastiketta, kokeillaan jotain toista hermosärkylääkettä. 

Seuraavat pari viikkoa menee siis normaaliin tahtiin, maanantaisin ja torstaisin käydessä tk:ssa haavanhoitajalla. Parin viikon päästä on uusi kontrolli Kuopiossa, ja sitten tilannetta katsotaan jälleen uudelleen. Ainoana muutoksena tuli kirurgilta ohjeet jalan käyttöön, eli nyt pitäisi alkaa jälleen kävelemään. Kävin ostamassa koon 45 puutarhajalkineet (pienemmät eivät jalkaan mahtuneet) ja sen kanssa aletaan nyt pienesti harjottelemaan kävelyä. Varausraja on 30kg, eli saan varata jalalle n. puolet mun painosta. Ei ole helppoa, jalka ei meinaan kestä painoa ollenkaan kun se on kutistunut puolta pienemmäksi kaikkien lihasten ollessa kadoksissa :D

Oikein mahtava kontrollikäynti siis tällä kertaa! Hyvinä uutisina sain myös viime viikolla tietää, että saan aloittaa työnteon ensi viikolla!! Tänne meille kotiin tehdään mulle pieni "kotitoimisto" sohvalle, josta käsin voin tietokoneella hoitaa työjuttuja n. 20h viikossa. Aivan ihanaa päästä normaalielämään pikkuhiljaa kiinni!! Näin jatketaan ainakin elokuun loppuun asti ja toivottavasti pian sen jälkeen pääsen normaalisti jo kävelemään ja töihin takaisin. 

Haavan hyvä paraneminen tarkoittaa tietenkin sitä, että nyt ei ole enää pitkä aika ratsastamaan! Kunhan haava on kiinni ja vaccihoito ohi, aion kiivetä samantien Larpan kyytiin. Niin ihanaa! Sille kuuluu muuten ihan hyvää. Se piti viime viikolla kolmen päivän laidunloman tekemättä ollenkaan töitä ja nyt se on palannut entistä parempana töihin. Ratsastettavuus on ollut tosi hyvää ja heppa tekee mielellään taas töitä. Oikealle heppa on ollut hitusen huonompi, ravissa tahti häviää välillä ja laukassa kokoaminen on vaikeaa. Eilen soitinkin Kangasalan klinikalle ja varasin meille kuukauden päähän ajan, jotta selkä ja SI-nivel voidaan tutkia uudelleen. Vuosi sitten käytiin viimeksi, joten halusin nyt tähän ottaa pienen kontrollin ja katsoa miltä tilanne näyttää. Larppa ei ole ollut siis kipeän tuntuinen, vaan normaalia jäykempi ja huonompi toiseen suuntaan. Klinikan jälkeen taas ollaan viisaampia, sinne asti jatketaan treenejä kuten tähänkin asti: hepan voinnin mukaan :) 


Pahoittelut uusien kuvien puutteesta... Ekassa kuvassa siis näkee miten toi letku menee haavaan ja tokassa ihana lörppä-Larppi Lauran maastolenkin jälkeen roikottelee alahuulta ♥♥

1 kommentti