sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Uusia tuulia

Oon viime aikoina ehtinyt ajatella paljon tulevaisuutta ja ensi syksyä ja talvea. Oon pohtinut miten haluan harrastaa hevostelua ja myöskin omaa terveydentilaa, kun en ole ollenkaan varma missä vaiheessa jalka on siinä kunnossa, että se kestää päivittäisiä tallihommia ja -vuoroja, sekä tietenkin ratsastamista. Oon miettinyt miten Lara pysyy talvella kunnossa, jos tuleva talvi on samanlainen kuin viime vuonna: pelkkää jäätä, kovia pohjia eikä lunta ollenkaan, saati maneesia. 

Elämä on ollut kovin helppoa kun hevonen on täysihoidossa maneesitallilla. Tallilla on mahtava porukka, aina kivoja tallikavereita ja heppakin on saanut uusia hevosystäviä, mm. laidunkaverin Bellan sekä karsinanaapurin Hevin. On ollut ihana seurata, miten oikeasti hyvät pohjat, säännöllinen, monipuolinen liikunta ja reilusti tilaa tarhata / laiduntaa, on tehnyt hyvää hevoselle. Se liikkuu päivittäin, ilman vapaapäiviä ja kestää tällä tavalla parhaassa mahdollisessa kunnossa. 

Kun muutimme Lekolle, vakuuttelin kaikille että kyllä me vielä palataan Kuvansiin kotitallille. Olin ihan varma, että haluan aina hoitaa hevoseni itse, koska "minä sen teen parhaiten". Tilanteiden muuttuessa, sain huomata, että hei, mun hevosesta pidetään ihan yhtä hyvää huolta tällä tallilla. Hevosta hoidetaan sen tarpeiden mukaan, yksilöllisesti ja ymmärretään miksi se vaatii esimerkiksi pitkän ulkoiluajan tai loimituksen ulos kelin ollessa huono. Oon ollut tosi onnellinen, kun oon saanut huomata näin tärkeän asian, että mun hevosesta välitetään ja sen hoitaminen otetaan tosissaan. 

Niimpäniin, kuten varmaan arvaatte niin meidän tallisopimus Kuvansissa päättyy ensi kuun lopussa. Mullahan on ollut koko tämän ajan paikka vielä siellä, siltä varalta että haluan sinne takaisin. Juttelin Lekolla tallinpitäjien kanssa ja tulin siihen tulokseen, että meidän on järkevintä jäädä sinne. Talvella on maneesi pihassa, saan tehdä tallivuoroja kun jalka parantuu ja näin päästään Laran kanssa harrastamaan monipuolisemmin, kuin Kuvansissa. En varmasti kyllä hylkää vanhaa talliamme kokonaan ja tulen jatkossa tekemään siellä tallihommia ja auttelemaan Elinaa hevosten hoidossa ja liikutuksissa. 


Odotan kyllä innolla, että pääsen taas selkään. On ihanaa kun vihdoin tulevaisuuden suunnitelma on vähän selkeämpi ja ensi viikolla pitäisikin alkaa roudaamaan kamoja vanhalta tallilta ja samalla tehdä pieni inventaari, mitä mä oikeasti tarvitsen.. Koskaanhan esimerkiksi loimia ei voi olla liikaa :D 

8 kommenttia

 1. Mä niin arvasin, että tässä käy näin!!! :D onnea nyt uuteen vakituiseen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D totta jos puhutaan niin mä oikeasti en olis ikinä uskonut, että ei tulla enää takas.. kaikkea vaan näköjään tapahtuu :D

   Poista
 2. Kyllä se aina välillä tulee mieleen, miten helppoo se ois, täysihoitotallilla �� tsemppii koiven kaa!

  T:Ultsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se oikeasti, ihan tosi helppoa.. kiitos! :)

   Poista
 3. Ihanan tsemppaava teksti tälläsille jotka myös panikoi siitä että varmasti kukaan muu ei pysty hoitamaan edes yhtä hyvin kuin itse sitä omaa kultapuppelia :D Kiva että sun asiat järjestyy! Tsemppiä jalan kuntoutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskomatonta mutta totta, niin sitä voi saada yhtä hyvää hoitoa täyshoitotallillakin ;D

   Poista
 4. Miks et vieny Kimmolle ku eikös Lara ollu siellä aiemminkin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin Laran kanssa Kimmolla 2kk kun se tuli mulle. Tämä nykyinen talli on meille kaikin puolin sopivampi (mm. tarhausaika ja hinta), joten siksi jäämme tänne :)

   Poista