torstai 31. heinäkuuta 2014

Alkuviikko

Meidän viikko on alkanut melko rennoissa merkeissä ja ei olla helteen vuoksi paljoa treenailtukaan. Heppa on saanut viettää yönsä ulkona tarhassa parin tallikaverin kanssa ja on ollut siksikin melko uninen tässä lähipäivinä. Yleensä se tulee aamulla sisälle tunniksi pariksi nukkumaan ja menee kyllä ihan samantien makuulleen unosille kun karsinaan pääsee ja saa aamuruuat syötyä. Ulkona ei ilmeisesti pysty sillä lailla rentoutumaan, mutta onneksi pystyy sitten nukkumaan hyvin sisällä!


Maanantaina meillä olikin vähän jännä päivä. Ensinnäkin meillä tuli täyteen kokonaiset puoli vuotta yhdessä ja ei voisi kyllä uskoa, että siitä on jo kokonaiset 6kk kun käytiin hevo hakemassa! Toinen erikoisempi juttu oli kengitys. Kalle on alusta saakka ollut melko hankala kengittää eikä se ole onnistunut ilman rauhoittamista. Sehän oli kengättä mulle tullessaan, joten vaikea sanoa millon se on kengät jalassa viimeksi kulkenut siis sillon ennen kun tuli tänne. Joka kerta ollaan vähennetty rauhotuksen määrää ja maanantaina olikin nyt eka kokeilu täysin ilman mitään aineita, eli kengitys kokonaan "selvillä vesillä". Mä jännitin aika paljonkin, että mitenhän onnistuu ja miten paljon ruuna oikein riekkuu. Taas todettiin jännitys turhaksi ja en meinannut uskoa todeksi kun koko homma sujui ihan kivuttomasti, ilman yhtään riehumista ja niin nätisti kuin olla ja voi! 


Kengityksen jälkeen hevo pääsi laitumelle syömään ja iltapäivällä tulin tallille uudelleen tarkotuksena ratsastaa kentällä vähän koulua. Loppujen lopuksi kuumuuden ja kentän pölyisyyden takia päädyttiin kentälle hölkkäämään ilman varusteita pelkkien päitsien kanssa. Tätä en oo Kallen kanssa kokeillut aiemmin kertaakaan joten pakkohan meidän oli puolivuosipäivän kunniaksi jotain spessua keksiä! Eikun narut päitsiin kiinni ja kentälle. Treeni sujui ihan uskomattoman vaivattomasti ja hyvin, heppa tajusi täysin mitä sen pitää tehdä ja meillä oli tosi kivaa! :) Loppukäynnit käveltiinkin pelkällä kaulanarulla ja haettiin vähän ideaa, miten hepan pitää toimia. 


Eilen olikin vuorossa kiivetä pitkästä aikaa ison hevosen selkään. Oltiin Elinan kanssa sovittu Zipetin liikutus sekä B & Z tallihommat mulle ja näinollen aamutallin sekä kolmen karsinan siivouksen jälkeen nappasin ensimmäisenä Kalevin hommiin. Suunnitelmana tehdä molemmilla ruunilla samanlainen treeni hiittiksellä ja pellolla reippaillessa ja Kallen kanssa mentiinkin oikein mukavia, reippaita pätkiä. Ekan kerran sain ratsastaa sitä jo vähän enemmän eteen laukatessa pellolla sekä hiittiksellä, ilman minkäänlaista pukkirodeota tai muuta riehumista! Aiemminhan se on mut nakannut alaskin, kun vauhti on kasvanut vähänkään reippaammaksi, mutta nyt saatiin jo nautiskella kunnon laukkapätkistä!

Myös piehtaroidessa pitää olla tarkkana ja kuunnella jos vaikka möröt hyökkää.

Kallen jälkeen kävin nappaamassa ratsastusvuoroon Zipen ja lähdettiin talsimaan samoille paikoille, kuin Kalevinkin kanssa. Zipellä en muista millon oon oikeesti ees käynyt kyydissä ja olikin tosi kiva päästä piiitkästä aikaa ison hepan kyytiin! Ravailtiin ja laukkailtiin reippaasti niin pellolla kuin hiittiksellä ja oli ihan hitokseen hauskaa! Heppa nautti selvästi kun sai päästellä vähän reippaampaa laukkaa ja ravissakin tuntui lähtevän lentoon ilmavan askeleensa kanssa. Lenkki jäi vähän tarkoitettua lyhemmäksi, kun piti palailla reippaasti tallille takaisin ukkosta ja vesisadetta karkuun. Onneksi ehdittiin alta pois, eikä edes kastuttu!


Tänään vuorossa oli jälleen aamutallia ja oltiin Lauran kanssa sovittu jo aiemmin viime viikolla, että hän tulee testailemaan Kallea pitkästä aikaa miltä se tuntuu. Lauran ja Kallen viime ratsastuskerrasta onkin aikaa jo semmoiset nelisen kuukautta joten muutosta Kallen ratsastettavuuden suhteen oli toivon mukaan tapahtunutkin! Oltiin tosissaan sovittu treffit kympiksi ja aamutallin, tallihommien sekä vesien vaihteluiden jälkeen nappasin ponin sisälle ja kerkesin laittaa sen melkein kokonaan valmiiksi ennenkun Laura tulikin jo tallille.

Mentiin samantien kentälle ja Laura hyppäsi kyytiin. Itse olin taas koko ajan vaan katsojana ja oli jälleen oikein nautinnollista seurata maastakäsin. Laura teki hepan kanssa ihan perusjuttuja ja haki vaan tuntumaa millanen Kalle on ratsastaa. Laukassa varsinkaan ei kuski päässyt helpolla vaan sai tehdä töitä ihan koko ajan ;) Ratsastuksen jälkeen Laura vaikutti oikein tyytyväiseltä poniin ja oli ihana kuulla että ollaan menty huimasti eteenpäin! Hitsi, mulle jäi kyllä tosi hyvä mieli Lauran ja Kallen yhteispelistä ja on kyllä pakko saada tätä ihastella jatkossa useamminki. On mulla kiva poni.

Illat mä oonkin viettänyt töissä ja huomenna olis vielä aamuvuoro jonka jälkeen viikonloppuvapaa. Suunnitelmia olisi, mutta saas nähdä niiden toteutumisesta.. Ainakin koirakaverin vahtimista heti huomisesta eteenpäin, sekä tietty Kallen kanssa puuhailua! Nyt mä painun (yritän...) nukkumaan kaikkien sekavien ajatusten ja hullunmyllyn mun pään sisällä kanssa nukkumaan ja toivottavasti huomisilta ei mee tämmösen vatvomisen kanssa.. Jospa huomenna me ponin kanssa hypättäisiin! :)

Eilen mietin, että ois kiva lähtee kattomaan mitä tuolta sateenkaaren molemmista päistä löytyis..


2 kommenttia

  1. Oletko tänä vuonna tulossa katsomaan tuntsareita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oon ainakin näillä näkymin tulossa sunnuntaina paikan päälle! :)

      Poista