sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kiva tallipäivä!

Eilen vietettiin tosi kiva (ja pitkä..) tallipäivä kera Jennin sekä Emmin. Mentiin tallille iltapäivällä kahden jälkeen ja kotosalle päästiin lähtemään vasta lähempänä kuutta. Mitään kummallisuuksia ei tallipäivään kuulunut, joten saattekin tällä kertaa paljon kuvia ja vähemmän tekstiä, sekä vielä ensi viikon suunnitelmat!


Heti tallille tullessa napattiin Zippe sisälle ja laittelin sen valmiiksi Jennin siivotessa karsinoita. Kun heppa oli valmis, lähdettiin hiittikselle.  


Tehtiin Zipen kanssa reipasta laukka- & ravityöskentelyä. Ei siis mitään muuta kuin suht löysin ohjin ravailua ja laukkailua päästä päähän ja oli kivaa! Zippe oli ihan liekeissä :D


Hiittikseltä lähdettyämme Jenni alkoi laittamaan heti Winskiä kuntoon. Kun W oli valmis, Jenni lähti kävelemään sen kanssa alkukäynnit maastoon ja mä siivoilin karsinat loppuun.Kun oltiin molemmat valmiita mentiin kentälle ja keksin Jennille muutamia tehtäviä ja annoin vähän neuvoja, kuinka voisi ratsastaa paremmin. Jenni teki ensin paljon hommia käynnissä, mm. väistöjä ja ympyröitä. 


"Miks tää turpavyö on näin löysällä Jenniii?!?"


Ravissa jatkettiin vähän ympyräkasia, ja tehtiin siinä muutamia siirtymisiä. Kaikki sujui oikein hienosti, kun Jenni muisti vaan itse ratsastaa eikä matkustaa!


Lopuksi Jenni hyppäsi vielä pari kertaa ravista miniristikkoa. Kuskia taisi hieman jännittää, mutta kaikki sujui oikein hyvin kuitenkin :)


Kuskin vaihdos ja hyppäsin itse vielä kyytiin loppuverkkailemaan. Winski ehkä maailman söpöin tässä kuvassa! :3


Hyppäsin itsekin pari kertaa tollasta pikkupystyä molempiin suuntiin ja Wallaton oli ihan huippu!


Aivan kamalaa katottavaa toi mun istunta..... Miks ihmeessä makaan tuolla kaulalla tuolleen???!?! :DDDD Järkyttävää, ehkä tässä on syy miks oon kouluratsastaja. 


Lopuksi sitten pääsin tekemään sitä, mistä tykkään niin paljon. Vääntelin siis hieman koulua, tosin en mitään kummempaa tehnyt. Ympyröitä, siirtymisiä ja parit väistöt. Olin jo tosi väsynyt huonosti nukutun yön jälkeen, joten kauaa en jaksanut vääntää, eikä tarvinnutkaan kun W oli niin kiva. 


Lopuksi vielä laukkailin ja ravailin kunnolla reippaasti eteen alas ja annoin ponin laukata ihan rennosti vaan ympäri kenttää. Kun olin ratsastanut & kävellyt kunnon loppukäynnit, pääsi poni sisälle. Kylmättiin vielä molempien jalat, vaihdettiin vedet tarhoihin, laiteltiin ruuat, putsattiin ja pestiin suojat sekä purutettiin karsinat ennen kun oltiin valmiita. Oli kyllä hieman väsynyt olo ja käytiinkin vielä syömässä ennen kotiin menoa.

Mutta sitten loppuun vielä parilla sanalla ensi viikon suunnitelmista! Kiireinen viikko tulossa, joten saas nähdä miten ehdin postailemaan.. Tänään menen kuvaamaan vuorostani Emmiä ja Vikiä, sekä käydään sen jälkeen tekemässä iltatalli meidän tallilla. Huomenna mulla on aamutalli ja iltapäivästä mennään vääntelemään Jennin kanssa koulua. Tiistaina suunnitelmissa pitkä maastolenkki sekä Dandyn liikutus ja keskiviikkona käyn Zipen kanssa vääntämässä maneesilla. Torstaina sitten Winskin kanssa puomitreeniin maneesille again ja silloinkin käyn ratsastamassa Dandylla. Perjantain ratsastuksista en vielä tiedä, mutta tallilla pitää ainakin käydä laittelemassa vielä kaikki kuntoon lauantaita varten. 

Eipä tällä erää muuta! Koitan taas etsiä ensi viikolla jonkinlaisen rakosen jotta ehtisin jotain postaamaan. 


Oispa jo talvi...! Vähän vanha kuva, mutta jospa tulevaakin vuoden vaihdettakin vietettäisiin samoissa merkeissä kuin edellistä... ;) 

10 kommenttia

 1. tee tallipv videoo!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täytyy katsella jos olis joku päivä aikaa että ehdin kuvaamaan :)

   Poista
 2. ihania kuvia! :) mikä kamera sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! mulla on itelläni Canonin 600D mutta kaikki noi kuvat on kuvattu tolla Emmin kameralla, joka on Canonin 60D :)

   Poista
 3. Ei ole taidosta tai mistään muusta kuin noista jalkkareista kyse miksi makaat kaulalla! Ei noin pitkillä jalustimilla voi paremmin istuakkaan. Että ens kerran vaa ne sun normi estejalkkarit nii ihan yhtähyvältä se sitten näyttää kuin aina ennenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo osittain se johtuu siitäkin kun en jaksanut laittaa niitä estejalkkareiks.. :D

   Poista
 4. Äiti tuli äsken kysymään miks mie vaan hymyilen ja tuiotan näyttöä.
  Turpavyö... Se on se syy miks hymyilin tyhmästi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo saatii kyllä mekin hyvät naurut :D

   Poista
 5. mitä teit noille kuville et osa on noinki tarkkoja????

  VastaaPoista