keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Estepomppailua

Tällaisen oikein ihanan keväisen sadepäivän kunniaksi olikin pakko tulla postaamaan jotain positiivista, nimittäin sunnuntain estetreeneistä! Maneesille lähdettiin siis tallilta kolmen hevosen voimin. Elina tuli siis pitämään meille estetreenejä ja minun ja Winskin kanssa mukaan lähtivät siis Pesto omistajansa kanssa sekä Zippe, jota ratsasti Elinan kaveri. Roosakin lähti kuvailemaan ja meillä olikin siis kunnon orkesteri koossa!


Verkkasin Winskin ihan tavalliseen tapaan rennosti kevennellen ja laukkaillen pitkin ohjin samalla tehden isoja ympyröitä, suunnan muutoksia sekä paljon taivuttelua. W tuntui heti alusta tosi positiiviselta ja eteenpäin menevältä ja alusta asti oli oikein hyvä fiilis lähteä pomppimaan! Kun oltiin saatu kaikki hevoset verkattua, alettiin tulla pientä verkkahyppyä pikkupystylle, jonka edessä oli puomi. Tultiin siis ravilähestyminen ja tarkoituksena vaan saada rento ja sujuva lähestyminen sekä hyppy. Winskin kanssa nuo ravilähestymiset ei ole mitään helpoimpia, mutteivat kuitenkaan tuota mitään ongelmia.


Seuraava tehtävä olikin jo hieman haastavampi (tai näin ainakin oletin edelliskertojen perusteella...) kun piti tulla pienen ristikon yli, siirtää laukasta raviin ja jatkaa ravissa seuraavan ristikon yli. Ollaan ennenkin treenattu näitä, kun ovat sen verran hyödyllisiä harjoituksia W:n kanssa, eikä ne ole aina sujuneet kovin hyvin.. Väli oli aika lyhyt, joten piti olla tosi nopea, eikä saanut yhtään jäädä odottelemaan. Ensimmäinen (ja ainut!) ongelma tuli siinä, kun ekan ristikon viereen jätetty portti oli ponikan mielestä niin kamalan  pelottava, ettei sen lähelle olisi uskaltanut mennä millään :D Toisella yrittämällä päästiinkin jo yli ja itse tehtävä ei tuottanut mitään ongelmia! Sain pidätteet tosi hyvin läpi ja Winski liikkui koko ajan tosi hyvin ohjan ja pohkeen välissä.

Piti mennä ihan reunasta, kun maassa oleva portti koitti syödä pikkuhepan.

Tultiin vielä samaa hommaa toiseen suuntaan, näin päin esteet olivat vaan vähän korkeampia pystyjä. Myös tähän suuntaan piti sitä hirveää porttia kyttäillä ja ekalla kerralla mentiinkin käynnissä sen jälkemmäisen esteen yli.. Toisella kerralla piti vaan vähän rohkaista pohkeella, mutta jo kolmannella kerralla suoriuduttiin tehtävästä oikein hyvin. Muutettiin vielä tehtävää niin, että esteiden välissä piti ottaa siis raviin ja ravata pari askelta, nostaa uusi laukka ja mennä este laukassa yli. Tässä meinasi tulla jo hieman kiire, mutta koska Winski on niin ihanan yhteistyöhaluinen ja muutenkin oli tosi positiivisella mielellä, mahduttiin oikein loistavasti väliin, superheppa!


Lopuksi Elina ja Roosa rakensivatkin meille jumppasarjan, jossa oli monta estettä (en edes muista kuinka monta...?) ja joka välissä puomi. Tykkään itse jumppiksista tosi paljon, koska siinä vaan täytyy antaa hevosen hoitaa hommat, tarvittaessa hieman säätää tempoa ja vaan nautiskella. Varsinkin Winnien kanssa näitä on tosi kiva mennä, kun se tykkään itsekin tosi paljon ja siihen voi luottaa ihan satasella. Sisään jumppikselle mentiin ravissa ja alkuun kaikki oli ihan pieniä ristikoita. Ekalla kerralla vikan esteen vieressä oli jotain muka tosi pelottavaa roinaa, joten skipattiin se vika este siis.. Roosan ja Elinan piti hilata ne siitä pois ja voitiin tulla rauhassa :D 


Elina nosteli esteitä ihan rivakkaan tahtiin ja Winskin kanssa ei ollut mitään probleemia. Hieman sai vikaan väliin jarrutella, mutta muuten meni tosi nappiin! Vikoilla kerroilla Elina sitten nosti vikaa okseria oikein reippaasti Winskille ja Zipelle, ja sille taisi tulla korkeutta n. 120cm. Hieman ehkä itseäni olisi jännittänyt, mutta Winin selässä ei kyllä pelottanut yhtään! Se on niin luottoponi, ettei sen kanssa pelota edes noin isot esteet vaikka jonkun toisen hepan kanssa olisin varmasti ollut ihan p*skahalvauksen saaneena.... Toki tyyli nyt oli mitä oli, mutta pääasia olikin että kestin selässä, en repinyt suusta ja en jännittänyt ollenkaan. Huomaa kyllä, etten todellakaan ole minkään sortin esteratsastaja ja sanoinkin lopussa että pysytään vaan noissa 80-90cm esteissä..


Tehtiin Peston ja Zipen loppuverkkaillessa vielä Winskillä pientä treeniä oikeaan (eli siihen vaikeampaan) kierrokseen laukassa. Tultiin kaarevalla pientä puomitehtävää oikeassa laukassa ja W oli vallan mainio! Se kääntyi ihan superhyvin, oli tosi rento ja hyvin pehmeä & herkkä. Tultiin ihan vaan pari kertaa, jonka jälkeen ravailin loppuravit ja lähdettiin takaisin tallille. Winski oli kyllä koko ratsastuksen ajan niin mahtava, että meinaa itku tulla. Sen kanssa on nyt pari päivää päälle vuosi touhuttu ja tuntuu kuin se olisi ollut mukana jo ikuisuuden. W sopii mun käteen kuin nenä päähän ja en varmaan osaa iloita mistään niin paljoa, kuin sen kanssa touhuamisesta. Olen vaan niin käsittämättömän onnellinen kun mulla on tollainen heppaystävä..!<3


Nyt kun tuolla vähän aurinko pilkoittelee jo pilven takana (jep, vesisade oli ja meni!) voisikin lähteä lenkkeilemään Roosan kanssa. Huomenna luvassa pientä erikoispostausta ja palaillaan kuulumisten parissa näillä näkymin perjantaina. Siihen asti adioos, ja muistakaas kommentoida ahkerasti! :)

Hienot poijjaat!
Tälläkin kertaa iso kiitos Roosalle kuvaamisesta!

14 kommenttia

 1. Olipas kiva postaus ja hyvät kuvat!(:

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, mutta videota ois voinu olla enemmän kuin viis sekuntia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, videoo on siks vähän, kun en jaksanut alkaa tappelemaan ton video-ohjelman kanssa ja jos oisin, postauksen oisin voinut julkasta ehkä hyvällä tuurilla tänään :D

   Poista
 3. Mä ra-kas-tan jumppasarjoja, vaikka muuten olen enemmän kouluratsastaja. Se poing-poing-poing.. -tunne on vaan niin hauska! :D

  VastaaPoista
 4. http://sanniandpounit.blogspot.fi/2013/04/arvonta.html käy katoon:DD

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus ja hyvät kuvat! Videoita ois voinu olla enemmän :)
  Mut mua häiritsi vähän kun alkukappaleessa moneen väliin tuli ''siis'' :D

  VastaaPoista
 6. Oot kyllä tosi hyvä ratsastamaan :)
  Ja voi että, miten suloinen Winski onkaan !

  VastaaPoista
 7. oii oon ihan kade sun istunnasta ! :) oot ihan superhyvä ratsastaan!

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää menoa ja lisää videota olisin minäkin kaivannut ;)

  http://pirinransu.blogspot.fi

  VastaaPoista