perjantai 19. elokuuta 2016

Wiivin treenejä

Sunnuntaina meillä on suuntana Wiivin kanssa meidän ekoihin ulkopuolisiin kilpailuihin. Mennään Vurrille 2-tason koulukisoihin joissa luokkina ratsastetaan Helppo C Harrasteluokan kouluohjelma 2016 sekä Helppo B K.N. Special. Wiivi on harjoitellut matkustamista koko kesän ja nytkin ollaan ahkerasti käyty treenaamassa muuallakin kuin Kimmon kentällä tulevia kilpailuja ajatellen. Viime sunnuntaina käytiin kisapaikalla tekemässä koulutreeniä Elinan kanssa ja maanantaina mentiin Leppävirralle valmennukseen.

© Suvi / http://suvin.net/

Molempina päivinä keskityttiin tekemään vähän molempien ratojen juttuja ja etenkin hiottiin niitä meille vaikeita kohtia. Sunnuntaina Wiivi oli ihanan pehmeä ja rento alusta asti ja jotenkin kaikki tuntui sujuvan alusta asti. Raviväistöt vasemmalle tuottivat hieman vaikeuksia, mutta niitä saatiin korjattua paremmaksi kun tehtiin väistöä ensin ympyrän kaarella ja vasta sitten suoralla uralla. Harjoiteltiin myös laukasta käyntiin siirtymisiä, joissa mun piti muistaa koota kunnolla viimeinen askel ennen siirtymistä, jolloin siirtyminen oli todella helppo tehdä pelkän istunnan avulla.


Lopuksi tultiin parin kerran rataa, joka meni aika ongelmitta. Siirtymiset on ne juttu, mihin mun pitää keskittyä kuten myöskin suoraan ratsastaminen. Tempo pitää myös muistaa pitää hillittynä, Wiivillä on suuret liikkeet joten mä jään aika helposti ratsastamaan sitä liian isoon raviin, jolloin tahti meinaa mennä kiireiseksi.

Maanantain valmennuksessa käytiin sitten tarkemmin läpi kummankin radan "kulmakiviä". Ceessä sisääntulo on tosi kummallinen ja sitä harjoitellessamme huomattiin, että kun ratsastan linjalle vasemmalta, Wiivi jää ihan vinoksi enkä saa korjattua sitä suoraan. Oikealta tullessa ongelmaa ei ole, vaan hevonen kestää hyvin suorassa koko linjan ajan eikä heilu puolelta


K.N. radalla viimeinen laukkaosuus päättyy kulmassa käyntiinsiirtymiseen jota treenattiin myös. Edellispäivän laukka-käynti harjoittelu oli jäänyt tuoreeseen muistiin joten ongelmaa ei myöskään niissä esiintynyt sen suuremmin. Tehokas istunta, oikea ajoitus ja maltti on ne, millä saan tehtyä siistit siirtymiset.

Valmennus oli tosi antoisa taaskin ja paljon jäi mietittävää. Ensimmäisenä pitää muistaa itse ratsastaa tehokkaasti, mutta siististi ja rauhallisesti. Wiivi on vielä kuitenkin aika alkutekiöissään kouluratsuna, joten edetään sen mukaan. Minusta on hienoa päästä treenaamaan noin erilaisella ja opettavaisella hevosella, se kun on toimiessaan ihan todella kiva ja mukava ratsastaa! Elina oli mukana, joten videota on tällä kertaa saatavilla ja pääsette vähän näkemään miltä meno näyttää.


Tänään Wiivi huilaa ja huomenna tehdään vielä viimeistelytreeni ennen kisapäivää. Larpan kuulumisia muutamalla sanalla vielä, tamma sai korvan tikit pois maanantaina ja nyt vain toivotaan parasta että haava jatkaa samaa rataa hyvää parantumista. Korva on parantunut hyvin, mutta vielä jatketaan haavavoiteen käyttöä kerran päivässä sekä aina ulkoillessa hepalla pitää olla myssy päässä. Liikkumaankin päästään jo! Juoksuttelin sen tänään ekan kerran ja miten oli ihana kattoa kun tamma liikkui ihanan rennosti ja puhtaasti ♥ Jospa se siitä! Pari viikkoa vielä seuraavaan klinikkaan, jossa taas hoidetaan Larpsua vähän lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti