tiistai 23. elokuuta 2016

Onnistuneet kisat

Sunnuntaina oltiin Wiivin kanssa ekoissa ulkopuolisissa kisoissa, jotka olivat myöskin meidän ekat aluetason koulukisat. Lähdettiin aamulla kahdeksan jälkeen kohti Vurria, jossa menisin Wiivin kanssa luokat Helppo C harrasteluokan kouluohjelma sekä Helppo B K.N. special.

Jennille kiitos kuvista ja videosta, sekä hoitoavusta! :)


Kisapaikalla varustettiin Wiivi samantien ja lähdin hetken käveltyämme maneesiin verkkaamaan. Suunnitelmissa oli hakea hyvää ja rentoa fiilistä niin itselle kuin hevoselle ja Wiivi tuntuikin alusta asti ihan mukavalta. Jostain syystä itseäni jännitti ihmeellisen paljon ja en meinannut saada omaa päätä sellaiseen rauhalliseen tunteeseen, vaan jäin vähän haahuilemaan verkkaan keskittymättä kunnolla. Verkassa ei kuitenkaan tullut mitään ongelmia, tamma oli mukavan rento ja rauhallinen joten lähdettiin hyvillä mielin kentälle.

Ennen radan alkua saatiin kierrellä kentän päädyssä, ihmeteltiin vähän kouluaitoja ja otettiin siinä hieman siirtymisiä. Pian päästiin sitten radalle ja ensimmäisenä kierrettiin tuomarinpäädyssä ihmettelemässä tuomarin autoa - ei mitään kummallista. Heppa oli tosi hyvällä fiiliksellä, ei katellut mitään eikä jännittänyt yhtään. Itse rata meni ihan kelvollisesti. Itse olisin voinut suorittaa paremmin, keskittyä siirtymisiin enemmän sekä jännittää hieman vähemmän.. Muuten rata olikin siisti ja onnistunut, ainoastaan käyntiosuudet olivat hieman jännittyneitä, kun W olisi mieluummin mennyt ne laukkaa..


Odoteltiin vielä muutaman ratsukon verran tuloksia ja meidän radasta napsahti 59,5%. Aika surkeat prosentit, mutta eipä sen niin väliä kun tämä tulos riitti kolmanteen sijaan ja palkintojenjakoon! Wiivi sai tuomariltakin kehuja, kuinka hieno hevonen hän on ja saatiinpa jopa askeleenpidennyksestä paperiin 7,5! Numerot olivat suurimmaksi osaksi 5-6 välillä, yksi 7,5 sekä kaksi seiskaa. Alalaatikon kommenteissa näin: "Käynti tänään kovin lyhyttä ja jännittynyttä. Kauniisti liikkuva hevonen. Tänään ongelmia keskikäynnin ja muutaman siirtymisen kanssa". On se mahtava.


Palkintojenjaon jälkeen odoteltiin hetki seuraavan luokan alkua. Tässä luokassa mentiin kuudensina, joten turhan kauaa ei tarvinnut odotella kunnes mentiin taas verkkaan. Verkassa haettiin tammaa hieman pyöreämmälle kaulalle ja rennommaksi, jotta radallakin se olisi paremmin ohjan ja pohkeen välissä. Elinan neuvoessa hepasta tuli tosi kiva ja rentsi, joten eikun suojat pois ja mulle kisatakki päälle ja kentälle.

Ja nyt se rata vasta onnistuikin! Wiivi oli aivan mielettömän kiva ja meillä oli oikeasti kivaa radalla. W teki kaiken kuten pitikin, oli ihan mukana menossa ja todella rauhallinen. Tuomareilta saatiinkin jo kommenttia, että energiaa lisää, kun aiemmin kommentit on olleet "jännittynyt" ja hevonen on tuntunut villiltä. Ehdottomasti paras ratamme koskaan, eikä millään lailla verrattavissa toukokuun kisaratoihin Kimmon seurakisoissa!


Tällä radalla saatiin 63,6% ja noustiin sen hetken tilanteessa neljänsiksi. Ei osattu odottaa sijoitusta ainoastaa kuuden ratsukon sijoittuessa, joten pakattiin heppa kyytiin ja ajeltiin tallille, jotta Elinakin ehtii omiin kisoihin Savonlinnaan. Radan numeroskaala oli hieman parempi tällä radalla, toiselta tuomarilta vain yksi vitonen ja kuusi seiskaa ja toiselta tuomarilta neljä vitosta, kolme seiskaa ja loput 6-6,5. Alalaatikoissa seuraavaa: "Siisti, tahdikas ratsastus. Energiaa lisää + pehmeyttä taivutuksiin. Suoruus etenkin laukassa + kaarteissa! Ajoittain jännittynyt, kun saat rennoksi, liikkuu kivasti." "Hevosessa potentiaalia, hieno ravi > lisää energiaa niin hyvä tulee! Laukassa helposti etupainotteinen. Kulmat huolella!"


Ihan huippufiilis! Oltiin tosi tyytyväisiä kisapäivään ja Wiivin suorittamiseen. Tallihommien ja hevosen hoidon jälkeen ajelin vielä hakemaan arvostelupaperit ja sain kuulla, että oltiin sijoituttu myös toisessakin luokassa! Ihan mahtavaa, ei olisi voinut enää päivä tuosta paremmaksi muuttua :) Vihreä ruusuke saatiin valkoisen kaveriksi, kun oltiin luokassa kuudensia. Wiivi on kyllä ihan huippu, on niin mahtavaa kun saa harrastaa tuollaisen hepan kanssa, joka kehittyy ja oppii ihan uskomatonta vauhtia!


4 kommenttia

 1. Teijän meno näyttää niin kivalta! Wiivistä tulee vielä todella hyvä kouluhevonen.

  VastaaPoista
 2. Hienoa! :) näytti aikas kivalta tein meno, lisää kisoja vaan kun noin hyvin menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jep, aina kun mahdollista ja lähialueella koulukisoja järkätään :)

   Poista