torstai 2. kesäkuuta 2016

Kesäloman To do -lista

Kesä on ihanaa aikaa ja vielä ihanamman siitä tekee loma! Eka lomaviikko mulla oli jo toukokuussa ja tällä hetkellä oon kotona viettämässä kahta seuraavaa viikkoa. Viimenen lomaviikko jääkin nautittavaksi heinäkuulle joten täytyy toivoa, että nämä aurinkoiset kelit jatkuvat vielä sillonkin! Tällainen lomailu on mulle ihan uutta, en muista oikeasti millon olisin ollut ihan oikein lomalla ja vaan kotona lähtemättä minnekään. Viime vuoden kolme lomaviikkoa meni Brasiliassa ja Espanjassa, sitä edelliselle vuodelle ei lomia ollut kertynyt ja sitä edelliset kesät oon ollut myymässä mansikkaa.. Nyt pitää ottaa kyllä kaikki ilo irti tästä!


Heti tiistaina, eli toisena lomapäivänä tein klassisen tyhmän virheen ja menin ratsastamaan kaksi hevosta ulkona auringonpaisteessa toppi päällä. Ilman aurinkorasvaa. Ja voitte kuvitella miten on ollut kiva nyt koittaa korjailla noita kamalia rajoja tässä huomiseksi, kun pikkuveljelläni on valmistujaisjuhlat ja koko päivä pitäisi pyöriä olkaimettomassa mekossa.. Sikakivaa! 

Heppa-asiat sujuu tällä hetkellä oikein kivasti, Larppa on päässyt hyvin lomamoodiin ja liikkunut ainoastaan laitumella sen minkä liikkuu ja vaikuttaa ihan tyytyväiseltä kun pääsee aamulla ajoissa laitsaan syömään ja iltapäivällä siirtyy loppuillaksi tarhailemaan. Vaikka en Laralla olekaan ratsastanut ollenkaan viikonlopun jälkeen, ei sentään ole tarvinnut jäädä kotiin peukaloita pyörittelemään. Olen ratsastanut Venlaa ja Wiiviä päivittäin joko molemmat tai toisen ja hoidellut Loria siinä sivussa. Kisasuunnitelmiinkin tuli sen verran muutoksia, että meenkin Venlalla todennäköisesti nyt molemmat B:n radat ensi viikonlopun Kimmon aluekoulukisoissa. Luokat varmistuvat vielä huomisaamun kouluvalmennuksessa, jota ootan tosi kovasti!

Mutta sen enempää ei tällä kertaa heppajuttuja vaan siirrytään mun niin kutsuttuun Summer holiday bucket listiin! Tuntuu että loma on jo melkein ohi enkä oo saanut yhtään mitään vielä aikaiseksi, joten pitää laittaa vauhtia että saan kaiken tehtyä...Huonojen heinien vienti tunkiolle - done 

Meillä meni tossa parin viikon aikana parikin säilöpaalin loppua ihan käyttökelvottomaksi kun yllättäen kelit lämpenivät näin paljon ja sitä heinää oli ihan tuhottomasti heinävarastossa.. Nyt saatiin maanantaina porukalla raivattua kaikki huono heinä pois ja uutta paalia purettua sen verran, ettei sen pitäisi nyt heti mennä huonoksi.

Karsinan pesu

Meillä on tallilla joka vuotisena käytäntönä, että pestään jokaisen hepan karsina kerran vuoteen ja nyt ajattelin että lomalla mulla on hyvin aikaa pestä seinät kunnolla.

Loimien pesu

Meillä on tallilla pieni pesukone, jossa on helppo pestä fleeceloimet, suojat, vuorettomat sadeloimet jne, mutta Laran talvi- tai vuorelliset loimet eivät sinne kyllä mahdu. Niimpä nakitin äitin kaveriksi ja ensi viikolla suunnataan mattolaiturille loimienpesu-urakkaan!Kaikkien varusteiden putsaus

Pakko myöntää, että oon ihan todella surkea puhdistamaan varusteita.. Se on vaan niin tylsää ja jotenkin huomaamatta jää tekemättä. Nyt lomalla päätin ottaa itteeni niskasta kiinni ja pestä kunnolla kaikki Laran ja Wiivin nahkavarusteet.

Juhliminen

Kuten aiemmin mainitsin meillä on kotona ollut aikamoista valmistautumista huomisiin juhliin. Mä en oo kovinkaan juhlaihmisiä, mutta tällein kerran vuodessa voin sen mekon päälleni laittaa.. Huomenna siis vietetään mun veljen valmistujaisia ja lauantaina suuntaankin kaverini Annen ylioppilasjuhliin Suonenjoelle.

Kisoihin treenaaminen

Tosiaan reilun viikon päästä olisi tarkotus kisailla taas ja nyt alla ekaa kertaa kisakentillä Venla. Venla on Elinan esteheppa jolla oon päässyt ratsastelemaan silloin tällöin sen tultua Elinalle muutama pari vuotta takaperin, mutta en koskaan oo tehnyt sen kanssa mitään tavoitteellista treeniä, humputeltu vaan. Nyt sitten lähdetäänkin kisoihin kattomaan, onko tästä estehepasta kouluratsuksi ja ollaan nyt muutama koulutreeni tehty ja on se vaan ihan älyttömän kiva hevonen!Valokuvaaminen - done

En oo kuvannut pitkään aikaan yhtään mitään, kamera on saanut pölyttyä kameralaukussa ihan hävyttömän kauan.. Nyt oon kaivanut sen tällä viikolla taas esille ja oon kuvaillut mm. hevosten laitumelle pääsyn, yhden estevalmennuksen, Kimmon ratsastuksen Lorilla sekä kävin ottamassa serkun hepoista pari yhteiskuvaa. Vähän on homma hukassa, mutta kai se siitä alkaa luistaa kun pääsee kuvaamaan paljon.

Pääsykokeista selviytyminen

Muistaakseni mainitsin joskus, että hain kouluun tänä vuonna ja selviydyin esivalintakokeesta ihan oikeaan valintakokeeseen. Hain fysioterapeutiksi useampaan eri kaupunkiin ja olin varma, etten selviä edes esivalintakokeesta mutta toisin kävi. Ensi maanantaina olis sitten ihan oikea valintakoe ja sit vaan pitää jännittää ja oottaa tärppääkö.

Kavereiden näkeminen

Viime aikojen kiireiden vuoksi oon ehtinyt nähdä mun kavereita ihan liian vähän ja nyt lomalla pitäiskin ihan kunnolla viettää aikaa porukalla.


Reissaaminen

Mä tykkään oikeasti reissata tosi paljon vaikka ihan Suomessakin ja mitäpä olisi loma ilman reissaamista. Ensi viikolla olisi suunnitelmissa lähteä käymään Tampereella yhden yön verran ja siinä on kyllä ihan sopivasti matkustelua tälle lomalle.

Auton korjaaminen

Mähän ostin muutama viikko sitten uuden auton, Hyundai Terracan maasturin ja kuinka kävikään se hajosi miltein heti.. Nyt iskä on tutkinut sitä ja todennut jonkun akselin murtuneeksi ja siihen nyt odotellaan uutta osaa. Itsehän en tiedä autoista tuon taivaallista, mutta luojan kiitos on isi, joka osaa korjata <3 Mun tehtävänä on vaan rahottaa homma ja olla paikalla kattomassa. Saatiin sovittua autoliikkeen kanssa, että he maksavat jo rikki olleen ilmastoinnin uuden osan ja iskä sitten laittaa sen ja tämän akselin kuntoon. Onneksi ei ole kyseessä satasta kalliimpaa osaa ja kuulemma ihan suhteellisen helppo korjatakin.

Hevosen puunaaminen

Lara on päässyt tosiaan lomailemaan, joten pintapuolista harjausta ja jalkojen päivittäistä tsekkausta lukuunottamatta en ole hevoseen juurikaan vilkaissut.. ja sen näköinen se onkin tällä hetkellä :D Harja repsottaa miten sattuu, jalkakarvat rehottaa ja heppa on muutenkin ihan lomalaisen näköinen. Luvassa on siis puunausta ja pesua.Maastoileminen

Mä tykkään käydä kavereiden kanssa maastossa ja vielä mukavampaa kun on useampi kaveri mukana! Siispä olisikin ihana päästä mahdollisimman paljon maastoilemaan hyvillä keleillä, hepatkin nauttivat kun pääsevät vähän pidemmälle maastolenkille tutun kotikentän sijaan. 

Eiköhän siinä oo ihan tarpeeksi hommaa yhdelle lomalle.. Saa nähdä mitä kaikkea ehdin oikeasti toteuttamaan, toivottavasti mahdollisimman monta! Miten te vietätte teidän kesää ja pääsettekö lomatunnelmiin kunnolla? 6 kommenttia

 1. minne eri kaupunkeihin hait fysioterapeutiksi opiskelemaan? Ja voin suositella talvella käytäväksi yhtä paikkaa eli Kemin Lumilinnaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain kuudelle eri paikkakunnalle, pari tässä lähellä ja muutama sitten vähän kauempana :)

   Poista
 2. Jos tuo yhdessä ratsastuskuvassa oleva hevonen on Venla, niin onpa kivan näköinen ja upea kiiltävä karva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venla on tossa ylimmässä ja alimmassa ratsastuskuvassa ratsastuskuvassa oleva tumma heppa. Hän on kyllä ihan kiva :)

   Poista
 3. eli jos pääset opiskelemaan niin muutat sitten sinne minne pääsit.

  VastaaPoista