keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kisakuulumisia

Larpan ollessa pois treenistä ja kisoista ainakin toistaiseksi, ei mun ole tarvinnut jäädä vaan kävelemään sen kanssa. Oon saanut treenata Wiivillä ja Venlalla sekä päässyt kilpailemaan kummallakin. Wiivin kisoista on kulunut jo kuukausi, mutta muutamalla sanasella voisin niistä tässä mainita!

© Laura M.

14.5. oli Kimmolla 1-tason koulukisat, joissa mentiin Wiivin ensimmäiset kouluradat. Luokkina mentiin Helppo C:1 sekä Helppo B:3. Ekassa luokassa verkkasin aika rauhassa ajatellen toista luokkaa, johon en halunnut mennä ihan väsyneellä hevosella. Wiivi tuntui verkassa ihan kivalta, otin melko vähän laukkaa koska en halunnut sen kuumuvan yhtään liikaa. 

© Laura M.

C:n rata oli ihan okei, numeroita tuli 5,5-7 skaalalla ja prosentteja napsui 66%. Olin tosi tyytyväinen rataan ja hepan suorittamiseen, tuomarikin tykkäsi hepasta ja kommenteiksi alakertaan saatiinkin seuraavanlaista: "Kaunis elegantti hevonen, hyvin esitetty. Liikkumiseen vielä ripaus rentoutta, etenkin laukass!" Ja näinhän se olikin, Wiivi on tosi kaunis ja näyttävä kun sen vain saisi rennoksi ja pyöreäksi. Pienestä jännityksestä huolimatta saatiin tästä luokasta sininen ruusuke!

©Laura M.

Toiseen luokkaan uskalsin sitten verkata vähän enemmän, koska heppa oli ollut niin virkku edellisellä radalla ettei pieni väsymys haittaisi yhtään. Verkassa otin lähinnä ravia ja laukkaa pitkällä, pyöreällä kaulalla isoilla ympyröillä ja tamma tuntui tosi hyvältä! Hyvillä mielin siis siirryttiin HeB:n radalle. 

© Elina T. 

Radalla Wiivi sitten jännittyi ja se ihana rentous hieman hävisi. Rata ei ollut kuitenkaan huono, hevonen olisi vaan saanut olla pyöreämpi ja rennompi, jotta pisteet olisivat olleet paremmat. Saatiin kuitenkin prosentteja 60% ja kommenteiksi: "Tahdikas raviohjelma, hevonen saisi kulkea pyöreämmällä kaulalla paremmin selän läpi. Poikittaa takaosaa helposti oik." Ja juuri niinhän se menikin, kuumuessaan W alkoi hieman poikittaa takaosaa oikealle ja mun pitäs saada heppa paremmin selän läpi pyöreäksi. 

© Elina T. 

Kokonaisuudessaan Wiivin ekat koulukisat sujuivat oikein mallikkaasti ja nyt vaan pitäisi saada lisää ratoja alle ja harjoitella rentoutta kisaradoilla. Tästä sitä sitten jatketaan, kyllä siitä vielä ihan kelpo kouluheppa tulee! Nyt viime kisoissa toinen kuski ratsasti Wiivillä aluetason B:n jossa prosentteja tuli vajaa 64% ja sijoitus taisi olla viides :)

© Elina T.

Tosiaan viime sunnuntaina Kimmolla järjestettiin taas koulukisat, tällä kertaa kisattiin 2-tasolla. Wiivillä kisasi siis lainakuski ja mä sain mennä Elinan ykkösestehepalla Venlalla. Venlan kanssa ehdittiin treenata reipas kaksi viikkoa ja käydä jopa kerran valmennuksessa ennen kisoja. 

Kaikki Venlan kuvat © Minka, kiitos kaikille kuvaajille!

Alunperin olin suunnitellut meneväni kaksi luokkaa, HeB sekä HeA. llmoittautuessani katsoin ilmottautuneiden määrää, joka oli niin valtava että päätin hieman lyhentää omaa päivääni ja ratsastaa kisoissa vain yhden luokan. Olisi ollut todennäköisesti järkevämpää valita helpompi luokka, olinhan menossa kisoihin hevosella, joka ei ollut koskaan kisannut koulua enkä itsekään ollut mennyt HeA luokkia aiemmin kuin kerran.. Mutta koska mulla mahdollisuus mennä osaavalla hevosella eka aluetason helppo A, oli ihan pakko kokeilla!


Venla on tosi taitava ja sitä on niin ihana ratsastaa, se on koko ajan tosi hyvin avuilla ja liikkuu niin ihanan helposti ja kivasti. Sunnuntaina olin ensin auttelemassa kisoissa ja vasta illan puolella lähdin tallille laittamaan heppaa valmiiksi. Mun rata oli vasta klo 19:30, joten kiirettä ei kerennyt tulemaan! Sain Vempulan oikein nätiksi ja kouluhepan näköiseksi sykeröillä, valkosilla suojilla ja blingiotsapannalla ja olipa vaan kiva lähteä kauniilla hevosella kisoihin. 


Olin hyvissä ajoin verkkaamassa ja wooouuu sitä fiilistä miltä heppa tuntui verkassa!! ♥ Ihan uskomaton, Venla oli niin sairaan hieno. Se liikkui isosti ja elastisesti eteenpäin ollen todella kevyellä tuntumalla ja ihanasti avuilla. Lauran kanssa puhuttiinkin että jos tuon liikkeen saan ratsastettua radalla niin menee oikein mallikkaasti! 


Radalle lähdettiin siis ihan hyvillä mielin. Vaikka radassa olikin meille muutama hankala paikka, en stressannut yhtään vaan koitin ratsastaa mahdollisimman rauhassa ja ajatuksella. Rata oli kaiken kaikkiaan ihan ookoo. Venla jännitti kovasti toisella pitkällä sivulla olevia kirjaimia jonka takia suoritus hieman kärsi, mm. keskiravit ja -laukat olivat aika huonoja toiseen suuntaan kun hevonen alkoi puolivälissä kyttäämään kirjainta. En antanut sen haitata vaan naureskelin muka niin fiksulle ja viisaalle Venlalle, joka oli ihan pönttö :D 


Jännittyneellä radalla saatiin 56,875% joka oli just mun tavotteessa! Päätuomari oli antanut meille 60% ja toinen tuomari 53%.. Tiedä sitten mistä moinen ero johtui. Kommentteja tuli seuraavanlaisia: "Kiva, energinen hevonen, lisää yhteistyötä", "Ryhdikäs kaunis hevonen. Tänään kova jännittäminen haittais suoritusta suuresti." Ihana että tuomarit tykkäsivät Vempulasta ja että jännityksestä huolimatta meillä oli ihan kivaa radalla. Mua ei haitannut yhtään vaikka jäätiinkin tuloslistassa puolen välin huonommalle puolelle, sillä olin tosi iloinen päästessäni kisaamaan noin kivalla hepalla. Toivottavasti päästään jatkossakin Vempulan kanssa kisaradoilla pyörähtämään!


4 kommenttia

  1. Ihanan näköstä menoa kaikilla hepoilla! Onnea hyvin menneistä radoista, mun pitäis itse oppia vähän rennompaa meininkiä noissa kisoissa...

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Koitan tässä viikonlopun aikana saada jotain tuotettua!

      Poista